«Πυρκαγιά εγκατάλειψης, φτώχειας και ατομισμού»

Η πυρκαγιά στις 10/8 (θέση «Σκαμνούλα») που απείλησε κατοικημένες περιοχές ξεκίνησε από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο. Αναζωπυρώθηκε σε εγκαταλελειμμένα θερμοκήπια, χωράφια και ακαθάριστους χώρους δημόσιους και ιδιωτικούς.
Η εγκατάλειψη αυτή είναι συνέπεια της πολιτικής της λιτότητας που έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις, οι περιφέρειες και οι δήμοι τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Γι’ αυτό και «ατυχήματα» που μοιάζουν «ξεκομμένες περιπτώσεις» συνδέονται πολλές φορές απόλυτα μεταξύ τους. Έχουν στον πυρήνα τους την ίδια αιτία της αδιαφορίας από την κεντρική πολιτική εξουσία, της μη διάθεσης χρημάτων και προσωπικού προς όφελος των λαϊκών αναγκών, και δικαιωμάτων.
Η ίδια αυτή πολιτική ευνοεί ταυτόχρονα φαινόμενα «ωχαδερφισμού» και τη λογική της ατομικής λύσης που χαρακτηρίζουν συχνά την καθημερινότητα μας και τα προβλήματα που προκύπτουν (ακαθάριστοι ιδιωτικοί χώροι, ρίψη απορριμμάτων και μπαζών όπου να ΄ναι στο όνομα του «κανείς δεν ενδιαφέρεται»).
Η τοπική επιτροπή ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας χαιρετίζει τους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής αλλά και τους εθελοντές που δώσανε τη μάχη κατάσβεσης τόσο της συγκεκριμένης πυρκαγιάς όσο και άλλων που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας (Αγιά, Βουβοπόταμο, Σαμψούντα).
Ζητάμε την άμεση καταγραφή των ζημιών και την άμεση ολοκληρωτική αποζημίωση των πληγέντων σε όλη τη περιοχή.
Να καθαριστούν τώρα όλοι οι δημόσιοι χώροι στην πόλη και γύρω από αυτήν (δάσος Μονολιθίου, ρέματα, στρατόπεδα, Κυανή Ακτή κ.α.)
Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασίας στην πυροσβεστική υπηρεσία.
(Το να ρίξεις το ανάθεμα και να τα αποδώσεις όλα στην «ανθρώπινη ανευθυνότητα» (όσον αφορά την πυρκαγιά) είναι το «εύκολο».
Το «σωστό» και γι’ αυτό «δύσκολο» είναι να μην κρύβεις τα πραγματικά αίτια και τους αληθινούς υπεύθυνους πίσω από το ανθρώπινο λάθος).

το συντονιστικό γραφείο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites