Κοινή ανακοίνωση συλλόγων της Πρέβεζας για το θέμα των Αδέσποτων Ζώων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΡΕΒΕΖΑ»  με γραπτή πρόσκλησή του κάλεσε σε κοινή σύσκεψη τους κάτωθι Συλλόγους της πόλης μας:

Επιμελητήριο Πρέβεζας, Εμπορικό Σύλλογο, Εμπορικό Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου,   Σύλλογο Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων, Εκπ/πο των Κτηνιάτρων, Ιατρικό Σύλλογο, Δικηγορικό Σύλλογο, Σύλλογο «Παρέμβαση για τα ζώα», Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας, Σύλλογο ΑΝΘΡΩΠΟΛΙΣ, Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Θωμά, Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου, Πολιτιστικό Σύλλογο Παντοκράτορα, Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρίου

προκειμένου να συζητήσουμε το σοβαρό θέμα των αδέσποτων ζώων της πόλης μας και από κοινού να δρομολογήσουμε δράσεις για την αντιμετώπισή του.

 

Οι κάτωθι Σύλλογοι που συγκεντρωθήκαμε την Δευτέρα 31-7-2017 στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου  «ΠΡΕΒΕΖΑ» , όπου συζητήσαμε το θέμα και συνυπογράφουμε   το κείμενο αυτό (όπως και ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Παντοκράτορα που εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου <ΠΡΕΒΕΖΑ> για την υπογραφή) , είναι:

Tο Επιμελητήριο Πρέβεζας, o Σύλλογος του Ιστορικού Κέντρου, ο Σύλλογος Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων, o Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου- Παράρτημα Ηπείρου, ο Σύλλογος «Παρέμβαση για τα ζώα», η Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας, ο Σύλλογο ΑΝΘΡΩΠΟΛΙΣ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου

Και αποφασίσαμε τα εξής:

  1. Να ενημερώσουμε επιγραμματικά τους συμπολίτες μας για το σοβαρό αυτό θέμα που καθημερινά παίρνει νέες σοβαρές διαστάσεις  , με ευθύνη του Δήμου ο οποίος έχει την αρμοδιότητα εφαρμογής της νομοθεσίας για τα αδέσποτα ζώα και συγκεκριμένα πρέπει:
  • να προχωρήσει άμεσα στην βελτίωση των εγκαταστάσεων του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων.
  • Στην ίδρυση και λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου, εντός του καταφυγίου για τον εμβολιασμό και τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων.
  • Στην σύσταση και λειτουργία υπηρεσίας καταγραφής όλων των ιδιόκτητων  ζώων , στο Δήμο.
  • Την τοποθέτηση , σε χώρο αρμοδιότητάς του, εντός της πόλης, ταϊστρών και ποτιστρών.
  • Την ανάληψη πρωτοβουλίας- συνεργασίας  με τους κτηνιάτρους της πόλης μας, ώστε και  με την δική τους συνδρομή να εφαρμόζονται οι νόμοι για την τοποθέτηση τσίπ και στείρωσης των ιδιόκτητων ζώων.  

 

Δυστυχώς όμως η Δημοτική Αρχή ούτε στο ελάχιστο δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της έναντι του νόμου, εκτός της εξασφάλισης τροφής προς τα αδέσποτα του δημοτικού καταφυγίου, την οποία πληρώνουν αποκλειστικά και μόνο οι δημότες με το επιπλέον τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ.

Το δε δημοτικό καταφύγιο δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις λειτουργίας του και το οποίο είχε κατασκευαστεί με προδιαγραφές  για φιλοξενία (80) ζώων , ενώ αυτή την εποχή υπάρχουν σ’ αυτό αλλά κι έξω από αυτό  ελεύθερα στην περιοχή περισσότερα από (300) ζώα,  που συνεχώς αυξάνουν.

  1. Ζητάμε από το Δήμο την άμεση ενεργοποίηση εφαρμογής των νόμων και τον περιορισμό στο ελάχιστο της υπάρχουσας σχεδόν ανεξέλεγκτης κατάστασης.
  2. Προτείνουμε και θα συμμετέχουμε στην οργάνωση και υλοποίηση ,από το Δήμο, μιας ουσιαστικής και διαρκούς καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών(νομοθεσία, υποχρεώσεις , δικαιώματα , συμπεριφορά ζώων κ.λ.π.) ούτως ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να γίνουμε συμμέτοχοι στην αντιμετώπιση του πολύπλοκου προβλήματος.
  3. Επισημαίνουμε την ανάγκη αποδοτικής συνεργασίας του Δήμου με την Π.Ε. Πρέβεζας για την εξεύρεση κονδυλίων με σκοπό την βελτίωση των άθλιων εγκαταστάσεων(διαμονής, υγιεινής, κτηνιατρικής περίθαλψης κ.λ.π.) που επικρατούν στο δημοτικό καταφύγιο.
  4. Η ευθύνη των ζώων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι αυτονόητα μηδενική. Αυτή κατανέμεται κατά σειρά:
  • στους ασυνείδητους  πολίτες- ιδιοκτήτες  που εγκαταλείπουν τα ζώα , χωρίς καμμία επίπτωση γι’ αυτό
  • στο Δήμο και τις κρατικές υπηρεσίες που αδιαφορούν για την εφαρμογή του σχετικού νόμου και των αποφάσεων  και δεν υπερασπίζονται, όπως έχουν υποχρέωση,  τα δικαιώματα της πλειοψηφίας των συνετών πολιτών, αλλά και αυτά των ζώων και τέλος
  • στην παθητική στάση της βουβής πλειοψηφίας στην οποία ανήκουμε οι περισσότεροι,που έχει μάθει μόνο να οργίζεται χωρίς να απαιτεί και να διεκδικεί τα εκ του νόμου δικαιώματά της.
  1. Να εξάρουμε το σημαντικό, δύσκολο και αφανές έργο της φιλοζωϊκής ομάδας της πόλης μας ,που μόνο θετικά πρέπει να το κρίνουμε. Είναι η ελάχιστη μειοψηφία των συμπολιτών μας , που υπερασπιζόμενοι κυρίως πρακτικά  (διάθεση χρόνου, χρήματος κ.λ.π.) τα δικαιώματα των ζώων,  σε νόμιμη ισορροπία με αυτά των ανθρώπων , υπερασπίζονται μια έννομη  κοινωνία αρχών και αξιών που όλοι επαγγελόμαστε , αλλά λίγοι υπηρετούμε.

Το κείμενο αυτό θα επιδοθεί, στην Δημοτική Αρχή, σε όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, στην Π.Ε. Πρέβεζας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας και θα κοινοποιηθεί στην Εισαγγελική Αρχή  και  στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Εάν εντός (30) ημερών από την λήψη του εγγράφου δεν ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης  από τους κάθ’ ύλην αρμόδιους , όσα εκ του νόμου προβλέπονται για τον περιορισμό στο ελάχιστο του κοινωνικού αυτού φαινομένου, θα προχωρήσουμε στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας , όπως αυτά ορίζονται από το νόμο.

 

Σ’ αυτή μας την ενέργεια θα ζητήσουμε και την συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας που συμφωνούν με το περιεχόμενο του παραπάνω κειμένου.

 

ΟΙ  ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

 

  1. Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΡΕΒΕΖΑ»

      

  1. Ο Σύλλογος «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ»

 

  1. Η Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας

 

  1. Το Επιμελητήριο Πρέβεζας

 

  1. Ο Εμπορικός Σύλλογος του Ιστορικού Κέντρου

 

  1. Ο Σύλλογος Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων

 

  1. Ο Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου- Παράρτημα Ηπείρου

 

  1. Ο Σύλλογος ΑΝΘΡΩΠΟΛΙΣ

 

  1. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά

 

  1. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου

 

  1. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου

 

  1. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites