ΓΙΑΝΝΕΝΑ : 15 Αυγούστου 2017….

Το κείμενο και η εικόνα του εργαζομένου στα ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που κάνει το γύρο του Facebook

 

15 Αυγούστου 2017
Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Μια δύσκολη νύχτα εφημερίας του Νοσοκομείου.

Όταν κάποιοι διασκεδάζουν στις παραλίες ή στα πανηγύρια στα χωριά τους, κάποιοι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό !!….

Πρέπει να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα της επιπολαιότητας κάποιων συνανθρώπων μας, που επιμένουν

να οδηγούν σε κατάσταση μέθης, επιστρέφοντας σπίτι τους, αφού γλέντησαν με τα κλαρίνα του Πετρολούκα και ήπιαν τον μισό αμπελώνα της Ζίτσας, στο πανηγύρι του χωριού τους.

να καταναλώνουν απίστευτες ποσότητες φαγητού και ποτού και ας είναι διαβητικοί, καρδιοπαθείς, υπερτασικοί κλπ, λες και ζουν την τελευταία μέρα στον πλανήτη Γη, πριν την έλευση του Αρμαγεδώνα …

480 περιστατικά μέχρι στιγμής στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου και η νύχτα προβλέπεται μακριά και δύσκολη …

Και όλοι έρχονται στο Νοσοκομείο, γιατί γνωρίζουν, ότι εκεί υπάρχουν κάποιοι ακούραστοι “εργάτες της Υγείας“, που αγωνίζονται – υπό αντίξοες συνθήκες – για τη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων τους.

Υπάρχουν πάντα οι εργαζόμενοι της Υγείας που ξεχνούν τα δικά τους προβλήματα και σφίγγουν το χέρι του συνοδού, προσπαθώντας να τον πείσουν ότι όλα θα πάνε καλά …

Είναι εκεί για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους.

Και ας έρχεται ξημερώματα ο νταής ελληναράς, “ντίρλα” μεθυσμένος και στα πρόθυρα εμφράγματος, που παρακάμπτοντας σειρές και προτεραιότητες περιστατικών, βρίζει τον πρώτο γιατρό που θα βρει μπροστά του, φωνάζοντάς του :
“Που είστε, ρε, που τα παίρνετε και δεν με εξετάζετε αμέσως”.

Και βρίζει τον γιατρό !!

Τον επιστήμονα, που επένδυσε 15 χρόνια από τα καλύτερα χρόνια της νιότης του, για να μάθει να εξετάζει στα ιατρεία και να θεραπεύει στα νοσοκομεία. Και να αρχίσει να παίρνει, μετά από 15 χρόνια, 1,30 ευρώ την ώρα εξειδικευμένης δουλειάς, ακόμη και νυχτερινό.

Τον εργαζόμενο σαν “εργάτη υγείας” που αμείβεται για συνεχές ωράριο – από τις 8 το πρωί μίας μέρας, όλη τη μέρα και όλη τη νύχτα, έως την άλλη μέρα το μεσημέρι – επί 32 ώρες συνεχώς για 42 ευρώ καθαρά. Τρία μεροκάματα και ένα νυχτερινό. Συνεχές ωράριο στο νοσοκομείο. Δηλαδή, 1,30 ευρώ την ώρα.
Τόσο κοστολογείται σήμερα η ευθύνη ανθρώπινης ζωής και υγείας.

Νυχτερινή βάρδια όλη νύχτα, να ξαναφέρνει στη ζωή βαριά τραυματισμένους και να θεραπεύει καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς και κάθε είδους ασθένεια.

Και όσοι το τελευταίο διάστημα λοιδορείτε τους “δημόσιους υπάλληλους”, να θυμάστε πως

πάντα θα υπάρχουν κάποιοι “δημόσιοι υπάλληλοι” στην Υγεία, που θα κάνουν ότι είναι δυνατόν, για να σώσουν τη ζωή σας όταν αυτή κινδυνέψει.

πάντα θα υπάρχουν κάποιοι “δημόσιοι υπάλληλοι” πυροσβέστες που για 24ωρα άγρυπνοι και κουρασμένοι θα προσπαθούν να σώσουν από τη φωτιά, τη ζωή σας και την περιουσία σας, όταν αυτή κινδυνέψει από την αμέλεια και την επιπολαιότητα κάποιων άλλων.

πάντα θα υπάρχουν κάποιοι “δημόσιοι υπάλληλοι” πιλότοι πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, που βάζοντας σε κίνδυνο και την ίδια τη ζωή τους, θα κάνουν ακροβατικές πτήσεις για να χτυπήσουν στη ρίζα της τη λερναία ύδρα της πυρκαγιάς που πλησιάζει απειλητικά σπίτι σας

πάντα θα υπάρχουν κάποιοι “δημόσιοι υπάλληλοι” εκπαιδευτικοί που θα περιμένουν το Σεπτέμβρη τα παιδιά σας στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, για να τα μορφώσουν και να τα βγάλουν από το τέλμα της αμάθειας και του σκοταδισμού, ερχόμενοι σε σύγκρουση πολλές φορές και με ιδεοληψίες, συμφέροντα ή ανεύθυνες πολιτικές.

Καλό σας βράδυ … και Χρόνια Πολλά !!

Και ας ελπίσουμε η Παναγία να μας δώσει τη φώτιση που τόσο έχουμε ανάγκη πια ….

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites