ΠΡΕΒΕΖΑ : Δεν υπάρχει νόμιμη βία … Υπάρχει μόνο νόμιμη άμυνα!

Πολύς ο ντόρος που δημιουργήθηκε μετά από τις καταγγελίες πολιτών της Πρέβεζας για χρήση Βίας από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ σε επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Πρέβεζας.

Των συγκεκριμένων καταγγελιών ήταν δέκτης και το mypreveza.gr το οποίο με την δέουσα προσοχή ανέδειξε το θέμα.

Στην προσπάθεια ορισμένων να “κουκουλωθεί” το συγκεκριμένο γεγονός, από κάποιους που  νομίζουν ότι οι αναγνώστες είναι πρόβατα, θεωρούμε ότι πρέπει να βάλουμε τα πράγματα και πάλι στη σωστή τους βάση.

Ως αναγνώστες θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η νόμιμη βία έχει καταργηθεί στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίας, το μόνο που υπάρχει είναι η χρήση βίας λόγω νόμιμης άμυνας. Δηλαδή ένας πολίτης είτε απλός, είτε είναι εργαζόμενος στα σώματα ασφαλείας, έχει το δικαίωμα να ασκήσει βία μόνο στην περίπτωση που βρίσκεται εκτεθειμένος σε σοβαρό  κίνδυνο ή καλείτε να προστατέψει τους πολίτες από κάποιον δημόσιο κίνδυνο.

Είναι αλήθεια ότι ο συλληφθείς στη περιοχή του γηπέδου, ο οποίος βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, βρίσκονταν σε έξαλλη κατάσταση και δεν συνεργάζονταν με τους άνδρες της Αστυνομίας, πράγμα απολύτως λογικό για την κατάσταση του.

Το θέμα που καλέσαμε από την πρώτη στιγμή τον Αστυνομικό Διευθυντή Πρέβεζας κ. Σιόρεντα να ερευνήσει, σεβόμενοι τον δημοσιογραφικό μας ρόλο, ήταν εάν ο συλληφθείς, αποτέλεσε Δημόσιο Κίνδυνο, κάτι που δικαιολογεί τον τρόπο αντιμετώπισης  των αστυνομικών ή υπήρξε υπερβάλλον ζήλος από πλευράς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποτέλεσε δημόσιο κίνδυνο και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ κατάφερε να τον συλλάβει με επιτυχία, γιατί οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν ενημερωθήκαμε με σχετικό δελτίο τύπου, την ίδια ώρα που λαμβάνουμε δελτία τύπου για σύλληψη ατόμων με κατοχή μικροποσότητας κάνναβης, που όλοι ξέρουμε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, πρόκειται για χρήστες;;;

Ο Αστυνομικός Διευθυντής είναι ο μόνος που μπορεί να ερευνήσει σε βάθος το περιστατικό να αναζητήσει αξιόπιστες μαρτυρίες και να μάθει αν τελικά η συγκεκριμένοι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ χρησιμοποίησαν βία για να ακινητοποιήσουν έναν εγκληματία, που είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει όλοι να τους πούμε μπράβο και συγχαρητήρια ή χρησιμοποίησαν βία για να ακινητοποιήσουν απλά έναν μεθυσμένο …. δείχνοντας με αυτό σημάδια ελλιπούς εκπαίδευσης.

Επειδή φωτογραφικά ντοκουμέντα που θα μπορούσαν να διαλευκάνουν την υπόθεση δεν υπάρχουν, αυτό κάνει το ρόλο του Αστυνομικού Διευθυντή ακόμα πιο σημαντικό.

Επειδή λοιπόν οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε οι αρμόδιοι που θα κρίνουμε και θα βγάλουμε συμπεράσματα για ένα τέτοιο σοβαρό γεγονός,  για το οποίο δεν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις, παρά μόνο καταγγελίες, που ως οφείλαμε δημοσιεύσαμε, αφού τις χιλιοδιασταυρώσαμε.

Καλούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για να μάθουν επιτέλους οι πολίτες τι ακριβώς συνέβη εκείνο το απόγευμα του Σαββάτου στην Αφων Καλημέρη, ώστε να μην υπάρχουν μαύρα σύννεφα πάνω το έργο των εν λόγω αστυνομικών ή να τεθούν προ των ευθυνών τους.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites