To FIM – Mototour of Nations στην Ήπειρο

 

Από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στην  Ήπειρο και με επίκεντρο τα Ιωάννινα η Ταξιδιωτική – Περιηγητική συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετισμού (FIM). Πρόκειται για μία διοργάνωση παγκόσμιας προβολής, που εύλογα χαρακτηρίζεται ως η ευρωπαϊκή γιορτή του περιηγητικού μοτοσυκλετισμού, αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετέχοντες, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μοτοσικλετιστών από όλη την υφήλιο, και που εμπλουτίζεται με επισκέψεις σε χώρους ιστορικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

 

Η περσινή διοργάνωση έγινε στο Πόρτο ενώ η προπέρσινη στο Σαν-Ρέμο και το Μονακό. Στην φετινή διοργάνωση έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει συμμετοχή μοτοσυκλετιστές και μοτοσυκλετίστριες από ΑΝΔΟΡΑ – ΒΕΛΓΙΟ – ΓΑΛΛΙΑ – ΔΑΝΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ – ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ – ΚΑΝΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ – ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΜΟΝΑΚΟ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ. Ξεκινώντας από το Ήπειρος Παλλάς όπου και θα διαμένουν, και με την καθοδήγηση των ειδικά εκπαιδευμένων Οδηγών & Συνοδών της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας της Ελλάδας (ΜΟΤ.Ο.Ε.),  οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν ημερήσιες εκδρομές σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ηπείρου, επισκεπτόμενοι όσο το δυνατόν περισσότερες από τις αμέτρητες ομορφιές της περιοχής, ενώ η εκδήλωση θα λήξει με την εντυπωσιακή παρέλαση όλων των μοτοσυκλετών μέσα στα Ιωάννινα, που θα ακολουθηθεί από επίσημο Gala Dinner και απονομές στην πισίνα του Epirus Palace.

 

Η εκδήλωση αυτή είναι η δεύτερη από μια σειρά διεθνών μοτοσυκλετιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΜΟΤΟΕ στην Ελλάδα. Προηγήθηκε το 2016 το Ευρωπαϊκό συνέδριο της FIM που έγινε (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) στην Καβάλα 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2016, ενώ έπονται το FIM-Europe Club meeting το 2018 και το FIM-Motocamp το 2019.

 

Η πρόθεση της MOTOE είναι, μέσω της συμμετοχής των εκπροσώπων της στα υψηλοτέρα κλιμάκια της FIM, η ανάληψη διεθνών εκδηλώσεων υψηλής προβολής, κάνοντας έτσι την “άγνωστη” Ελλάδα, γνωστή, σε ένα διαφορετικό, υψηλού επιπέδου κοινό, προβάλλοντας άγνωστες σε αυτό γωνιές της πατρίδας μας.

 

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια είναι το Υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια της Ηπείρου, οι τοπικές Αρχές, η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων (ΛΕΜΙ), καθώς και επιχειρήσεις της Ηπείρου. Όλους τους παραπάνω η Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά και υπόσχεται μια πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα εκδήλωση.

 

 

Για την ΜΟΤΟΕ

 

 

 

Ο Πρόεδρος                               Ο Έφορος Τουρισμού

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites