ΠΡΕΒΕΖΑ : Νέα χρηματοδότηση για την δημιουργία χώρου υποδοχής στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νικόπολης

Τις Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου παρουσίασε στο 4ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών ο Πρόεδρος του Σωματείου “Διάζωμα” κ. Σταύρος Μπένος.

Αναλύοντας τις δράσεις του Διαζώματος και τη παγκόσμια καινοτομία που πραγματοποιείται στην Ήπειρο, ο κ. Μπένος μίλησε και για τον προσωπικό του έρωτα όπως ο ίδιος την αποκάλεσε, την Αρχαία Κασσώπη  λέγοντας μεταξύ άλλων “Ένιωσα λιποθυμικές τάσεις από την συγκίνηση όταν επισκέφθηκα αυτό το σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο. Εγώ θεωρώ ότι είναι ο ωραιότερος αρχαιολογικός χώρος της πατρίδας μας”

Αναφερόμενος στα εταιρικά μέλη των πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου ο κ. Μπένος ανήγγειλε και την εξασφάλιση άλλων 80 χιλιάδων ευρώ από το Ίδρυμα Κανελλόπουλου για την δημιουργία του χώρου υποδοχής των επισκεπτών του σπουδαίου Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης.

Μιλώντας για τις υποδομές ανέφερε χαρακτηριστικά “Η Μεγάλη κατάρα αυτής της χώρας είναι ότι δεν νοιάζεται ποτέ για την βιωσιμότητα των υποδομών της. Δεν νοιάζεται τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Έχουμε  εκστασιαστεί με το να παράγουμε υποδομές και δεν νοιαζόμαστε για το πως θα επιζήσουν.”

Ο κ. Μπένος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον απόδημο Ελληνισμός λέγοντας χαρακτηριστικά “Πάντα τους απόδημους δεν τους βλέπαμε σωστά. Είτε τους βλέπαμε σαν πολιτικό υπομόχλιο είτε σαν πουγκί. Πρέπει να πάψουμε πια να σας βλέπουμε έτσι. Πρέπει να σας βλέπουμε σαν Πνευματικούς μας εταίρους. Για αυτό σας θέλουμε αναμεταδότες και τίποτε άλλο, γιατί κάτι καινούργιο γεννιέται στην Ήπειρο.Εγώ θα την κάνω πατρίδα μου την Ήπειρο, γιατί θα κριθεί το μέλλον της χώρας εδώ”

Μίλησε επίσης για την πρώτη φάση των πολιτιστικών διαδρομών που είναι οι υποδομές λέγοντας πως οι πρώτες προσκλήσεις που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι αυτές για τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα στα 5 Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου θα μπουν εργοτάξια. Πρόκειται για αρχαιολογικά έργα που θα αγγίξουν τα 11 εκατομμύρια ευρώ σε ένα πρόγραμμα 39 εκατομμυρίων ευρώ.  (…) Αυτή η εφαρμογή θα είναι και η προσωπική δικαίωση μου για ότι παλεύω όλα αυτά τα χρόνια”

 

Η παρουσίαση του κ. Μπένου απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια όλων των συνέδρων με χαρακτηριστικότερα αυτά  του ιδρυτή των εκπαιδευτηρίων “Γείτονα” του κ. Ελευθερίου Γείτονα, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Μπένο είπε ” Υποκλίνομαι στην μεγάλη προσφορά και στο έργο του κ. Μπένου. Πραγματικά η δουλειά σας είναι τόσο σπουδαία για την ελληνική αρχαιότητα και τον ελληνικό πολιτισμό”

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites