Με λάμψη από την Εθνική Λυρική Σκηνή η πρεμιέρα της Όπερας του Νερού και του Ονείρου στην Πρέβεζα

Η επένδυσή της είναι από ανακυκλώσιμα υλικά (αλουμινένια και μεταλλικά κουτάκια αναψυκτικών, ποτών, γάλατος, καφέδων κλπ). Τα πολύχρωμα κουτάκια – 30.000 περίπου – ξαναγίνονται χρήσιμα, αφού, τοποθετημένα στη σκηνή, αποκτούν έτσι ένα δεύτερο κύκλο ζωής και συνθέτουν την πολύχρωμη και φαντασμαγορική «Όπερα του Νερού και του Ονείρου».

Σε μία μαγευτική τοποθεσία κοντά στο Προμαχώνα της Πρέβεζας ξεκίνησε την λειτουργία της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα έργο σύμβολο για τον Πολιτισμό της Πρέβεζας.

 

Η “Όπερα του Νερού και του Ονείρου”, με φυσικό φόντο το νερό της θάλασσας και συντροφιά της τη δροσιά από το πευκάκια της περιοχής μαγεύει και φέτος ντόπιους και επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά την πρωτότυπη και επιβλητική θεατρική σκηνή μήκους 30 μέτρων, ύψους 8 και εμβαδού περίπου 200 τετραγωνικών, η οποία είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά.

Περίπου 30 χιλιάδες πολύχρωμα κουτάκια αναψυκτικών, ποτών, γάλατος, καφέδων και άλλων προϊόντων συνθέτουν το μοναδικό αυτό δημιούργημα του αιώνιου 86χρονου “έφηβου” Λέανδρου Σπαρτιώτη.

Το Σάββατο το βράδυ λοιπόν καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  πρόσθεσαν με την λάμψη τους ακόμα περισσότερη αίγλη στο ήδη φωτεινό αυτό δημιούργημα.

 

Η Λυδία Αγγελοπούλου (μέτζο σοπράνο), ο Σταμάτης Μπερής (τενόρος), η Λαμπρινή Καψάλη (υψίφωνος), ο Χρήστος Λάζος (Βαρύτονος), ο Μαυρόπουλος Παύλος (Μπάσος) και η Πρεβεζάνα υψίφωνος Σμαράγδα Βαγγέλη με την συνοδεία του Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο και της Πρεβεζάνας Ελεάνας Στράτου στο Βιολί, μάγεψαν για ακόμα μία χρονιά τους θεατές της όπερας.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελεάνα Στράτου επιλέχθηκε από τους ίδιους τους καλλιτέχνες της Λυρικής για να τους συνοδεύσει με το “χρυσό” βιολί της στην εναρκτήρια συναυλία της όπερας, ενώ η υψίφωνος Λαμπρινή Καψάλη την καλωσόρισε στην σκηνή ζητώντας από τους θεατές το θερμό τους χειροκρότημα.

¨Άρωμα” Πρέβεζας έδωσε και η Πρεβεζάνα υψίφωνος Σμαράγδα Βαγγέλη η οποία ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές από την ηλικία των 6 ετών μαθαίνοντας βιολί και στη συνέχεια πιάνο και φλάουτο, ενώ παράλληλα ήταν μέλος στην παιδική χορωδία «Αρμονία» Πρέβεζας.

 

Έχει ολοκληρώσει σπουδές ανώτερων θεωρητικών στο Ωδείο Αθηνών και έχει κάνει σπουδές κλασικού χορού, μιούζικαλ και υποκριτικής. Σπουδάζει κλασικό τραγούδι με τη σοπράνο Μάρθα Αράπη στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών. Έχει εμφανιστεί ως χορωδός και ως σολίστ σε όπερες και μιούζικαλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα θέατρα “Παλλάς”, “Πάνθεον”, κ.ά. Πρόσφατη δουλειά της ο επώνυμος ρόλος της σύγχρονης όπερας του Νίκου Λεκάκου “Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ”.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites