Ιδανικός Προορισμός με προσιτές τιμές η Πρέβεζα σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο

Διαβάστε την αναφορά του Ελεύθερου Τύπου για την Πρέβεζα

Η βαριά βιομηχανία του τουρισμού βρίσκεται ήδη στο ζενίθ της, με τα στοιχεία από τις αφίξεις των ξένων επισκεπτών να επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μία χρονιά-ρεκόρ. Δυστυχώς όμως, για ακόμα μία φορά, ο εσωτερικός τουρισμός είναι αποκαρδιωτικός, με τους Ελληνες να επιλέγουν συγγενικά και φιλικά σπίτια για ολιγοήμερη ανάπαυλα, αν τελικά αποφασίσουν να φύγουν από τα αστικά κέντρα για διακοπές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι Ελληνες έχουν περιορίσει τις διακοπές τους αυστηρά σε 4ήμερες-5ήμερες αποδράσεις, αναζητώντας σε πολλές περιπτώσεις all inclusive λύσεις για φθηνότερες διακοπές. Ωστόσο, αν αναζητήσει κανείς εναλλακτικούς προορισμούς εκτός των δημοφιλών νησιών των Κυκλάδων, του Ιονίου, των Σποράδων κα της Κρήτης, θα βρει καταλύματα σε προσιτές τιμές σε σχέση με την ποιότητα που προσφέρουν για όλα τα βαλάντια, χαμηλά «ναύλα» μεταφοράς, συνδυασμό «νησιώτικών» και ορεινών τοπίων, εξαιρετικές και φθηνές γαστρονομικές προτάσεις και δεκάδες δραστηριότητες για μία ολοκληρωμένη ψυχική ανάπαυλα με πολλές εμπειρίες και κυρίως οικονομικά σωτήριες για την πολύπαθη τσέπη.

Εκτός των εναλλακτικών προορισμών, ο Ελληνας επισκέπτης δεν πρέπει να ξεχνά ότι όσο νωρίτερα φροντίσει για τις διακοπές του τόσο το καλύτερο για τον ίδιο. Μέχρι τις 20 Αυγούστου οι δυνατότητες για προσφορές είναι ανύπαρκτες λόγω της πληρότητας που σχεδόν σε όλη τη χώρα αγγίζει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το 100%, γι’ αυτό ο «έξυπνος» ταξιδιώτης καλό είναι να προσαρμόσει το χρόνο των διακοπών του εκτός του Αυγούστου. Μετά τις 20 Αυγούστου σχεδόν σε όλη τη χώρα οι τιμές πέφτουν και με την απομάκρυνση του πλήθους των τουριστών απολαμβάνει καλύτερα και με μεγαλύτερη ηρεμία και φροντίδα από τους τουριστικούς υπαλλήλους το χρόνο ξεκούρασής του. Ο «Ε.Τ.» σας παρουσιάζει ενδεικτικά μερικούς ιδανικούς προορισμούς που συνδυάζουν την αξεπέραστη ελληνική ομορφιά και φιλοξενία με προσιτές τιμές.

Πρέβεζα

Πάλι με απόσταση μόλις 3 ωρών από την Ιόνια Οδό, η Πρέβεζα έχει να προσφέρει εξαιρετικές επιλογές με την καλύτερη σχέση προσφοράς-ποιότητας. Με 58 χιλιόμετρα ακτογραμμή από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα, ο Ελληνας ταξιδιώτης έχει περισσότερες από 130 επιλογές διαμονής που μαζί με αξεπέραστες παραλίες θα μπορεί να συνδυάσει εκδρομές στο μεγαλύτερο υγροβιότοπο της Ελλάδας και τον Βαλκανίων, τον Αμβρακικό Κόλπο, και σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, όπως στην αρχαία Νικόπολη, στην Κασσιώπης, στο νεκρομαντείο Αχέροντα και το αρχαίο Ορραον. Η Πρέβεζα είναι ιδανική επιλογή και για μονοήμερες διακοπές σε πιο ακριβούς ελληνικούς προορισμούς, όπως είναι οι Παξοί και η Κέρκυρα, ενώ βρίσκεται μόλις μισή ώρα από τη Λευκάδα και 45 λεπτά από τα Σύβοτα. Και αυτός ο νομός έχει πολύ οικονομική γαστρονομία με πολλά οικογενειακά ταβερνάκια και στην πόλη και στα χωριά, ενώ φημίζεται για τους ουζομεζέδες του λόγω του Αμβρακικού: σαρδέλα, γαρίδα γάμπαρη και κουτσομούρα είναι οι τοπικές σπεσιαλιτέ. Η Πρέβεζα έχει καλό αστικό δίκτυο συγκοινωνιών για τις κοντινές παραλίες, ενώ οι ακτές της είναι για όλα τα γούστα. Τα δίκλινα ξεκινούν από 35 ευρώ και ανεβαίνουν οι τιμές ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου. Στις οργανωμένες παραλίες του νομού δεν πληρώνει ο επισκέπτης ξεχωριστή τιμή για τις ξαπλώστρες. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites