Φονικός σεισμός 6,6 ρίχτερ στη Κω-Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Κω- Δυο νεκροί, δεκάδες τραυματίες Σοβαρές υλικές ζημιές στο λιμάνι-Στο νησί με C-130 κυβερνητικό κλιμάκιο   Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι τα θύματα του σεισμού στην Κω που σημειώθηκε στις 1:31 π.μ. και ήταν 6,6βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.  Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές. Οι νεκροί φέρεται να είναι αλλοδαποί.   Στην Κω με αεροσκάφος C-130 έφθασαν το πρωί οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό. Στο νησί αναμένεται επίσης δύναμη από την 1η ΕΜΑΚ με 15 άτομα και δύο σκύλους καθώς και κλιμάκιο μηχανικών.           Το επιβατηγό πλοίο Blue Star Paros δεν κατέπλευσε στην Κω λόγω ζημιών στο λιμάνι   Σοβαρές ζημιές, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης έχει υποστεί το λιμάνι της Κω, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο,Τήλο, Σύμη Ρόδο και Καστελόριζο.   Απόλυτα φυσιολογική “χαρακτήρισε τη μετασεισμική ακολουθία του μεγάλου σεισμού στην Κώ ο Διευθυντης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Καθηγητης Ακης Τσελέντης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.  “Το γεγονός ομως, πρόσθεσε, ότι ο μετασεισμός 5.1R είναι σε γειτονική περιοχή υποδηλώνει ότι υπάρχει μια ευρύτερη σεισμική διέγερση. Σύμφωνα με τον κ Τσελέντη  κατά μεγάλη πιθανότητα πρόκειται για τον κυρίως σεισμό αλλά πρίν φτάσουμε σε τελικά συμπεράσματα πρέπει να παρακολουθήσουμε για λίγα 24ωρα την εξέλιξη του φαινομένου και την χωρική κατανομή των μετασεισμών.       Είναι 100% σίγουρο ότι η πλούσια μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί για εβδομάδες γιαυτο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.   Οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια που έχουν οικοδομηθεί χωρίς αντισεισμικό κανονισμό και να συμβουλεύονται τα συνεγεία μηχανικών του ΟΑΣΠ που είναι στη περιοχή.   Παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην δίνουν βάση σε ανεύθυνες διαδόσεις αλλά να συμβουλεύονται τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.”   Το αεροδρόμιο της Κω θα λειτουργήσει κανονικά καθώς δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τον ισχυρό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ που έπληξε το νησί τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός που μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη βρίσκονται ήδη στην περιοχή.   Όπως ανέφερε ο υφυπουργός αυτή τη στιγμή το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι καθώς έως ότου ελεγχθεί καθίσταται προσωρινά ανενεργό. Πρόσθεσε επίσης ότι κάποιοι επιβάτες φορτηγά και δίκυκλα που επιβιβάστηκαν στη Νίσυρο και στην Κάλυμνο από τη μη προσέγγιση πλοίου στο νησί θα μεταφερθούν με πλοίο ανοιχτού τύπου στην Κώ στο Μαστηχάρι και στην Καρδάμαινα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites