ΠΡΕΒΕΖΑ: Μεγάλη στιγμή για την σύγχρονη ιστορία της Αρχαίας Νικόπολης η ωδή του Wim Mertens

Σκόνη μουσικής μαγείας “άπλωσε” ο διεθνώς καταξιωμένος Βέλγος πιανίστας Wim Mertens και το 5μελές Εnsemble στο πρόσφατα ανακαινισμένο και επιβλητικό Ρωμαϊκό Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης, μαγεύοντας τους εκατοντάδες θεατές με το έργο του “Dust of Truths” το οποίο αποτελεί ωδή στην Αρχαία Νικόπολη.

Αφορμή για αυτή την υπέροχη σύνθεση στάθηκε η μοναδική εμπειρία που βίωσε πριν από τρία χρόνια παίζοντας σόλο στο Μνημείο του Οκταβιανού Αύγουστου στη Νικόπολη.

Η ωδή στην Αρχαία Νικόπολη αναφέρεται στη Ναυμαχία του Ακτίου το 31π.χ.. και στο μελλοντικό Αυτοκράτορα Αύγουστο που κατατρόπωσε τον Αιγυπτιακό στόλο της Κλεοπάτρας.H διαπίστωση και πεποίθησή του συνθέτη ότι η ναυμαχία του Ακτίου  δεν ήταν απλά ένα κεφάλαιο σε Ρωμαϊκό εμφύλιο πόλεμο, αλλά η μάχη δύο κόσμων της Ρώμης και της Ελληνιστικής Αιγύπτου που η έκβασή της σημάδεψε τη ροή της Ιστορίας του παλιού και του νέου κόσμου και ειδικά ολόκληρης της Ευρώπης, τον οδήγησε στο να γράψει αυτή τη υπέροχη σύνθεση!

Με πάνω από 65 δίσκους στο ενεργητικό του και φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, ο Μέρτενς αγαπήθηκε για τον μινιμαλισμό της μουσικής του και τις ποικίλες επιρροές του από κλασική, ποπ, τζαζ και άμπιεντ μουσική, ενώ με τη τελευταία του σύνθεση απέκτησε πλέον έναν άρρηκτο δεσμό με την Πρέβεζα και την Αρχαία Ιστορία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεατές που βρέθηκαν σήμερα στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πρόγραμμα που το Αθηναϊκό κοινό θα παρακολουθήσει μία ημέρα μετά την Κυριακή 30 Ιουλίου στο Ηρωδείο.

Τον Wim Mertens καλωσόρισε στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ. Ανθή Αγγέλη και τον προλόγισε η Αλεξία Μπουκουβάλα.

Η μοναδική αυτή εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Preveza Jazz Festival» με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites