ΠΡΕΒΕΖΑ: Ακρωτηριάστηκε ο 75χρονος που έπεσε με μηχανάκι στο δρόμο προς Καναλάκι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ζωή του δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο

Ακρωτηριάστηκε το δεξί πόδι (πάνω από το γόνατο) του 75χρονου (και όχι 65χρονου όπως μας ενημέρωσαν χθες) από το Μεσοπόταμο Πρέβεζας, το δίκυκλο του οποίο ανετράπη χθες Τρίτη πρωί στο δρόμο προς Καναλάκι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο τραυματισμός του ήταν πάρα πολύ βαρύς και παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων , να σώσουν το πόδι του τραυματία, αυτό δεν ήταν εφικτό.

Η ζωή του 75χρονου είναι εκτός κινδύνου, ωστόσο το περιστατικό του τραυματισμού του, θορύβησε για ακόμα μία φορά του κατοίκους του Δήμου Πάργας οι οποίοι τον τελευταίο καιρό πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν το αυτονόητο στην περιοχή.

Το ποτήρι φαίνεται να ξεχείλισε για ακόμα μία φορά με τον Θάνατο του 60χρονου από την Κορώνη, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα τραυματίστηκε σοβαρά, όταν αγριογούρουνο στο δρόμο προς Αμμουδιά ανέτρεψε το δίκυκλο του. Ο 60χρονος ο οποίος όπως σας είχαμε πληροφορήσει ήταν κλινικά νεκρός, τελικά χθες κατέληξε.

Σχετικά με την λειτουργία του σταθμού του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο, η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 20 Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, το ΕΚΑΒ Πρέβεζας ενισχύεται με τρεις διασώστες οι οποίοι θα καλύπτουν την παραλιακή ζώνη από Κανάλι έως και Πάργα.
Η μονάδα από το ΕΚΑΒ Πρέβεζας, θα βρίσκεται διαρκώς στο οδικό δίκτυο από τις 10:00 το πρωί έως τις 19:00 και από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη.
Για την κάλυψη της περιοχής την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, που η κίνηση είναι αυξημένη στο οδικό δίκτυο αλλά και στις παραλίες, θα καλύπτει την περιοχή ασθενοφόρο και διασώστες και από το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.
Με δύο επιπλέον άτομα, κατά τη θερινή περίοδο και μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ενισχυθούν και η Λευκάδα, η Φιλιππιάδα και η Παραμυθιά.

Αυτό που σηκώνει σοβαρή συζήτηση είναι ότι το πρόβλημα της περιοχής δεν εντοπίζεται μόνο κατά την θερινή περίοδο, αλλά 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Όπως αποδείχθηκε, από τα δυο τελευταία περιστατικά εκ των οποίων το ένα ήταν θανατηφόρο, το ΕΚΑΒ Πρέβεζας δεν δύναται όπως είναι λογικό, λόγω της απόστασης να εξυπηρετήσει την περιοχή, ενώ ανθρώπινες ζωές κοστίζει και η τακτική του Υπουργείου Υγείας, οι τραυματίες να μεταφέρονται πρώτα στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και από εκεί να διακομίζονται στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, όπου όταν φθάνουν έχουν ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites