Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017
Ιούλ 23, 2017 - Κυρ
Preveza GR
Άνεμος 1 m/s, Α
Πίεση 761.31 mmHg
22°C
Υγρασία 100%
Σύννεφα 20%

Αυλαία σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου του 1ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ στο Θεσπρωτικό

Το 1ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου διοργανώνεται από τον Δήμο Ζηρού σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό - Πολιτιστικό Σύλλογο πρ. Δήμου Θεσπρωτικού, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τη Σχολή Μαθητείας ΕΠΑ.Σ Ιωαννίνων, τοπικούς συλλόγους, παραγωγούς και επιχειρήσεις της περιοχής.

Ανοίγει αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα η αυλαία του 1ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Αθλότοπο Θεσπρωτικού το τριήμερο 14-15-16 Ιουλίου.

Με αφορμή την αυριανή έναρξη του Συμποσίου ο Τάσος Τόλης, επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, που είναι εκ των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης, σημείωσε: “Με ιδιαίτερη χαρά, θετική διάθεση και με πνεύμα αισιοδοξίας σας καλούμε να παρακολουθήσετε το 1ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, να γευθείτε και να απολαύσετε γαστρονομικές δημιουργίες και όχι μόνο, όπως και να γνωρίσετε προϊόντα της περιοχής από τον πρωτογενή τομέα. Θα είναι μία πολύ σημαντική εκδήλωση για την περιοχή από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς”.

 

Το πρόγραμμα της αυριανής 1ης ημέρας του Συμποσίου, έχει ως εξής:

19.00: Προσέλευση.
19.30: Έναρξη με την είσοδο της Φιλαρμονικής “ΑΠΟΛΛΩΝ” Θεσπρωτικού και την παρουσία μελών χορευτικών τμημάτων, ντυμένα με παραδοσιακές στολές. Παραδοσιακή μουσική από τη Φιλαρμονική Θεσπρωτικού.
19.50 Χαιρετισμοί.
20.00: Ομιλία από τον Τάσο Τόλη επίτιμο πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με θέμα ‘Η γεύση αποτελεί πολύτιμο στοιχείο του πολιτισμού μιας χώρας ή μιας περιοχής’.
20.15: Ομιλία με θέμα την παραδοσιακή διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες στην Λάκκα Θεσπρωτικού από την κα Φρειδερίκη Νάσση (Γυμνασιάρχης Θεσπρωτικού).
20.35: Ομιλία με θέμα “Μεσογειακή και δυτικού τύπου διατροφή: Θετικά και αρνητικά” από τον διατροφολόγο κ. Ευάγγελο Κίτσιο.
21.00: Παρουσίαση πίτας από τους Συλλόγους, συνεταιρισμούς, νοικοκυρές και επαγγελματίες.
Επίδειξη ανοίγματος φύλλου για πίτες & παρασκευή πίτας και ψωμιού από μέλη των συμμετεχόντων συλλόγων και μαγείρων.
Κεράσματα και επιδείξεις προϊόντων από τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Συμπόσιο.
22.00 Ολοκλήρωση προγράμματος 1ης ημέρας με διασκέδαση από τοπική παραδοσιακή ορχήστρα και τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ-3 και ΕΡΤ Ιωαννίνων και υποστηρικτές όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ