Παύλος Σαραμπασίνας: “Θα ήθελα να γνωρίζουν που πηγαίνουν τα εκατομμύρια ευρώ που δίνουν ανταποδοτικά κάθε χρόνο”

Θεώρησα καθήκον μου να ενημερώσω το δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως τους πολίτες της Πρέβεζας για το τι έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας.

Αναφέρομαι κυρίως στους πολίτες, διότι θα ήθελα να γνωρίζουν που πηγαίνουν τα εκατομμύρια ευρώ που δίνουν ανταποδοτικά κάθε χρόνο.
Ξεκινώντας θα ήθελα να τονίσω ότι μετά από τόσα χρόνια που είμαι Δημοτικός Σύμβουλος έχω πειστεί απόλυτα ότι η 1η προτεραιότητα και καθήκον ενός Δήμου είναι η καθαριότητα. Όταν ανέλαβα την 1/09/2014 από την 1η μέρα πήρα όλα τα αιτήματα των πολιτών απ’ το γραφείο καθαριότητας, τα οποία ήταν τουλάχιστον από 30 έως 50 αιτήματα την ημέρα και σχεδόν στο σύνολό τους ήταν για κάδους απορριμμάτων.
Έπειτα από εισήγησή μου προς τον Δήμαρχο, αμέσως πήραμε 450 κάδους και επισκευάσαμε με δικούς μας εργαζόμενους άλλους 70 και αργότερα άλλους 80. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθούν τα αιτήματα των πολιτών από 3 έως 5 την ημέρα.
Τοποθέτησα υπάλληλο στο γραφείο κίνησης ειδικά για τον έλεγχο των καυσίμων και τον καθημερινό έλεγχο των δελτίων κίνησης των οχημάτων και μηχανημάτων όλου του δήμου και σημειώθηκαν ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Ξεκίνησα, κάνοντας με σύσκεψη με τον πρόεδρο και τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος του ιστορικού κέντρου και αποφασίσαμε να τους δοθούν κάδοι που θα έχουν ο καθένας στα καταστήματά τους, τους οποίους θα βγάζουν αργά το βράδυ και το πρωί θα τους παίρνουν στο κατάστημά τους.
Αυτό είχε πολύ καλά αποτελέσματα διότι δεν γέμιζαν, ειδικά το καλοκαίρι, οι δάκοι της παραλίας.
Απομάκρυνα όλους τους κάδους απ’ το ιστορικό κέντρο εκτός από 2-3 κάδους ανακύκλωσης.
Με μεγάλη προσπάθεια βρήκαμε αποθήκη για τη συλλογή της ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Ζώνη 1200 τ.μ. περίπου και καταφέραμε να αυξήσουμε την ανακύκλωση από το 7% στο 7,8% περίπου. Έγινε μελέτη για τα Green Point η οποία είναι έτοιμη για εφαρμογή με 5 πράσινα σημεία. Έγινε επίσης σύμβαση και τοποθέτηση κάδων με την εταιρεία ανακύκλωσης Γυαλιού (καμπάνες) και σύμβαση με άλλη εταιρεία για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών.
Ενεργήσαμε και παραλάβαμε καινούρια σκουπιδιάρα η οποία ήδη εργάζεται. Έγινε μελέτη και δημοπράτηση για άλλες δύο σκουπιδιάρες αξίας 300.000 ευρώ, οι οποίες ελπίζω ότι θα έρθουν σύντομα.
Πραγματοποιήθηκε μελέτη για την κατασκευή πάρκου αναψυχής στην Καστροσυκιά στον χώρο που εναποθέταμε ογκώδη και κλαδιά.
Μετά από διαγωνισμό δώσαμε σε ιδιώτη για 1η φορά την τροφή, τον καθαρισμό και την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων.
Έγινε βελτίωση και επέκταση του καταφυγίου των σκύλων, στειρώσεις και εμβολιασμός σχεδόν στο σύνολο των αδέσποτών σκύλων. σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύλλογο “Παρέμβαση για τα Ζώα” για όλη την προσπάθειά τους και ειδικά την προσπάθεια για την υιοθεσία των ζώων. Επίσης να ευχαριστήσω τον εθελοντή κτηνίατρο ο οποίος ερχόντανε απ’ την Αθήνα και στείρωνε πάρα πολλά σκυλιά, αφιλοκερδώς.
Για 1η φορά έγινε διαγωνισμός για τα γάλατα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και για τα μέσα προστασίας (παπούτσια, αδιάβροχα, γάντια, μάσκες κλπ)
Αν και υπήρχε μεγάλη έλλειψη στο εργατικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι αυτά τα 2μιση χρόνια πήραν κανονικά τις άδειές τους και τα ρεπό τους. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν για τα προηγούμενα χρόνια που τους όφειλε η υπηρεσία οι οποίες ανέρχονταν από 50 έως 150 ημέρες άδειας ή ρεπό όπως ενημερώθηκα από το γραφείο προσωπικού.
Έγινε καθιέρωση ηλεκτρονικών διαγωνισμών για καύσιμα, επισκευή οχημάτων (συνεργεία), λάδια κτλ.
Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός με μηχανήματα χωρίς να αλλοιωθεί το φυσικό περιβάλλον στην Κυανή Ακτή. Τοποθετήθηκαν ομπρέλες και καμπίνες κατά μήκος της Κυανής Ακτής.
Όταν ανέλαβα ο δήμος μας είχε 3 γαλάζιες σημαίες εκ των οποίων οι δ2 απ’ αυτές είχαν αφαιρεθεί την προηγούμενη χρονιά από την επιτροπή ελέγχου. Με την προσπάθεια των συνεργατών μου, πήραμε τις 2 που μας είχαν αφαιρέσει και προσθέσαμε άλλες 2, σύνολο 5 για τις οποίες πήραμε και συγχαρητήρια απ’ την επιτροπή ελέγχου. Πέρυσι υποδείξαμε άλλα 2 σημεία, ένα στη θέση Mango Καναλίου και ένα στο κέντρο του Μονολιθίου, για να πάρουμε άλλες 2 σημαίες φέτος, τα οποία εγκρίθηκαν. Δεν ξέρω φέτος αν μπήκαν και αυτά τα δύο σημεία.
Κάθε χρόνο γινόταν καθαρισμός του Μονολιθίου, των αγροτικών δρόμων Μύτικα, Μιχαλιτσίου, Φλάμπουρα, Σμυρτούλα και σε πολλές περιπτώσεις με τη βοήθεια των μηχανημάτων της περιφέρειας. Επίσης, καθαρισμός στα κτήματα του Δήμου και ότι άλλο πράσινο υπάρχει.
Όσον αφορά για τους ιδιώτες, μετά από συστάσεις να καθαρίσουν τα κτήματά τους, όσοι δεν συμμορφωθήκαν πήγαν κατηγορούμενοι στο δικαστήριο.
Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι παρά τις όποιες δυσκολίες, το ελλιπές προσωπικό, την ελλιπή στόλο οχημάτων και μηχανημάτων, με τη βοήθεια των εργαζομένων και των συνεργατών μου, πιστεύω ότι τα καταφέραμε.
Θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα διότι σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας ήταν άψογοι.
Επίσης ευχαριστώ και όλους τους δημότες οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έδειξαν υπομονή και βοήθησαν με τον τρόπο τους για το καλύτερο στην πόλη μας. Ευχαριστώ!

Παύλος Σαραμπασίνας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites