Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα ΕΠΑΛ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Κωνσταντίνου Καμπουράκη πραγματοποίησε την Τετάρτη το πρωί το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας.

Ο λόγος για αυτή την κίνηση της ΕΛΜΕ είναι η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις αλλαγές στην εγγραφή των μαθητών στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).Σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε στα ΕΠΑΛ, το Υπουργείο απαιτεί την ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών έως τις 30 Ιούνη, κάτι που σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πρέβεζας δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί σωστά για την φετινή χρονιά.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας κ. Κατσανάκης Απόστολος μεταφέροντας της θέσεις της στον κ. Καμπουράκη τόνισε πως η μείωση των ελάχιστων μαθητών ανά τμήμα και το νέο σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών στα ΕΠΑΛ όλης της χώρας που τέθηκε σε ισχύ από χθες, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαλή διαδικασία των εγγραφών κάτι που ήδη διαπιστώνεται από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.
“Εμείς ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας μέσα από εσάς, να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες να δεχθεί μια παράταση  καταρχήν στη διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών μέχρι το Σεπτέμβριο. Δεν πρέπει κανένα παιδί να αποκλειστεί από την διαδικασία της φοίτησης γιατί πολλοί γονείς δεν έχουν τους κωδικούς του taxis net που ζητά το Υπουργείο. Θέλουμε να κάνετε μια παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας  αυτή η διαδικασία να πάει προς το Σεπτέμβριο όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια.Τα ΕΠΑΛ έχουν δεχθεί την φετινή χρονιά μεγάλο πλήγμα και με τον αριθμό των φοιτούντων μαθητών με αποτέλεσμα κάποιες ειδικότητες να μη λειτουργήσουν όπως έπρεπε.” τόνισε ο κ. Κατσανάκης απευθυνόμενος στον κ. Καμπουράκη.”

Από την πλευρά του ο κ. Καμπουράκης εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο με τους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας πως είναι η πρώτη φορά που  εφαρμόζεται αυτό το σύστημα και παρουσιάζει μειονεκτήματα, ενώ πραγματοποίησε και μια σχετική ενημέρωση για την λειτουργία του και τους στόχους του.
“Όσοι γονείς δυσκολεύονται να κάνουν την ηλεκτρονική αυτή εγγραφή ή δεν έχουν κωδικούς στο taxis net , υπάρχει η δυνατότητα να πηγαίνουν στα ΕΠΑΛ και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή με τους κωδικούς των διευθυντών. Το ότι θα πρέπει να δοθεί μια παράταση εγώ το θεωρώ εύλογο, διότι πρώτη φορά το εφαρμόζουμε. Για το άλλο ζήτημα με τους φοιτούντες μαθητές, νομίζω όλοι σε αυτό το τόπο που ζούμε ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Στα ΕΠΑΛ έχουμε έναν αριθμό μαθητών οι οποίοι εγγράφονται και στη συνέχεια δεν παρακολουθούν. Γίνεται μία προσπάθεια στα ΕΠΑΛ να δούμε ποιος είναι ο ενεργός αριθμός των μαθητών, διότι αν για παράδειγμα σε ένα εργαστήριο οι μαθητές που παρακολουθούν είναι 7 και οι εγγεγραμμένοι 14, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει και δεύτερος εκπαιδευτικός…. Δεν πρόκειται κανένας συνάδελφος να μετακινηθεί σε άλλο Νομό αν δεν το θέλει ο ίδιος.

Από την πλευρά του το μέλος της ΕΛΜΕ κ. Διονύσης Καββαδάς εκφράζοντας την άποψη του είπε μεταξύ άλλων πως “Δεν πάμε σε αναβάθμιση του Επαγγελματικού Λυκείου, πάμε σε υποβάθμιση του Επαγγελματικού Λυκείου. Όταν μειώνονται οι ειδικότητες και πάμε στην λογική των τομέων, αυτό μειώνει και τα τμήματα. Η λογική των τομέων έρχεται να υπηρετήσει αυτό το σκοπό, την μείωση του προσωπικού που χρειάζεται. Είναι απόφαση με βάση κριτήρια οικονομικά για το φτήνεμα αυτής της εκπαίδευσης. Δημιουργείται ένα κλίμα ότι υπάρχει περισσευούμενο προσωπικό. Αυτό δημιουργείτε με βάση που βάζει το Υπουργείο τον πήχη στον αριθμό των φοιτούντων.”

Στο τέλος ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας κ. Καμπουράκης ενημέρωσε το Δ.Σ της ΕΛΜΕ πως θα αποστείλει έγγραφο στην Περιφέρεια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου στο οποίο θα αναφέρονται τα αιτήματα-προτάσεις της ΕΛΜΕ που είναι:
1ον η Παράταση των εγγραφών στα ΕΠΑΛ έως το τέλος Σεπτεμβρίου
2ον να μη κλειδωθούν τα τμήματα και οι ειδικότητες  μέχρι την ολοκλήρωση των εγγραφών στο τέλος Σεπτεμβρίου
και 3ον να εγκριθούν ειδικότητες με ολιγομελή τμήματα.
Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα αυτά η ΕΛΜΕ ξεκάθαρα ζητά την απόσυρση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites