Απονομή πτυχίων στους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου στην Πρέβεζα

Η τελετή έγινε παρουσία πολιτικών και ένστολων αρχών και παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 ώρα 11.30 το πρωί στον πολιτιστικό κέντρο “ΟΑΣΗ” του δήμου Πρέβεζας, έγινε η απονομή πτυχίων από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου που εδρεύει στην Πρέβεζα, στους σπουδαστές που αποφοίτησαν, στους νέους Εμποροπλοίαρχους. Η τελετή έγινε παρουσία πολιτικών και ένστολων αρχών και παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου.

Από την πλευρά του, ο νέος διοικητής της Α.Ε.Ν. Ηπείρου Κωνσταντίνος Καρβέλης, τόνισε μεταξύ άλλων:”Νέοι και Νέες του Εμπορικού Ναυτικού, σήμερα παρουσία ενώπιων των εκπροσώπων της εκκλησίας, της πολιτείας, των στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, της Ένωσης Πλοιάρχων, των συγγενών σας, θα σας απονεμηθούν τα πτυχία αποφοίτησής σας, μετά από μια δοκιμασία τεσσάρων ετών, την οποία ολοκληρώσατε με επιτυχία. Να είστε βέβαιοι ότι οι παρεβρισκόμενοι διακατέχονται από έντονα συναισθήματα θαυμασμού και ικανοποίησης για σας. Με την απονομή των πτυχίων, σας παραδίνουμε στη μεγάλη ναυτική οικογένεια, με τη βεβαιότητα πως σας έχουμε δώσει όλα εκείνα τα εφόδια, για μια καλή σταδιοδρομία. Οι γνώσεις και η αποφασιστικότητά σας θα κρίνονται καθημερινά και βάση αυτών των δύο, θα ανταμοιφθείτε στο δύσκολο, επίπονο, τολμηρό επαγγελμά σας.”

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η αναπληρώτρια διευθύντρια της σχολής κ. Καρακατσάνη, η οποία υπογράμμισε: “Είναι μεγάλο προνόμιο για μένα και χαρά, να στέκομαι σ’ αυτό το βήμα για να συγχαρώ τους απόφοιτους της σχολής Πλοιάρχων της Πρέβεζας. Είναι υπέροχο να βλέπω εσάς που μέχρι πριν λίγες μέρες, ήσασταν σπουδαστές και που έχω ζήσει από πολύ κοντά την προσπάθεια, τα άγχη και τις χαρές σας που αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται και επιβραβεύεται ο αγώνας σας. Ο πιο σημαντικός κύκλος των φοιτητικών σας χρόνων κλείνει, για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Φαντάζομαι πως τα συναισθήματά σας, μια τέτοια ώρα, είναι ανάμεικτα. Πέρα από τη χαρά και την ικανοποίηση που τα καταφέρατε, είναι λογικό να νιώθετε και ανακούφιση. Ανακούφιση που δεν υπάρχει άγχος εξεταστικής περιόδου στο επόμενο εξάμηνο, άγχος εργασίας που θα πρέπει να παραδώσετε σε συγκεκριμένη προθεσμία, δύο τεστ μέσα στην ίδια εβδομάδα. Παρ’ όλα αυτά, σίγουρα κάπου κρύβεται η αγωνία, η ανησυχία για το μέλλον που τώρα πια περιμένει από σας να το ορίσετε. Αγαπητοί απόφοιτοι το πτυχίο που θα πάρετε στα χέρια σας, δεν εξαργυρώνει από μόνο του την επιτυχία, σας δίνει την ώθηση όμως να συνεχίσετε το ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης και της αυτογνωσίας που δεν τελειώνει ποτέ. Φεύγετε πλουσιότεροι σε γνώσεις, εμπειρίες και σίγουρα απίστευτα ωριμότεροι. Όλοι εσείς που φτάσατε σήμερα εδώ, έχετε ολοκληρώσει τις σπουδές σας και έχετε μάθει να εργάζεστε, σε περιβάλλον δομημένο και σε συνθήκες οργάνωσης, καταφέρατε να ανταποκριθείτε σε ένα απαιτητικό σύστημα που σας ήθελε σπουδαστές ενεργούς και όχι νωθρούς.”

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, δίνοντας τις ευλογίες του, τόνισε μεταξύ άλλων: “Θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τον κ. Διοικητή για την πρόσκλησή του, να είμαι κι εγώ σήμερα ανάμεσά σας, σ’ αυτή την εξαιρετική στιγμή της απονομής των πτυχίων των αποφοίτων. Επιτρέψτε μου αγαπητοί επίσημοι, να απευθυνθώ απευθείας στους αποφοίτους. αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί απόφοιτοι, όπως πολύ σωστά είπε η κ. Καρακατσάνη ένας κύκλος κλείνει για σας κι ένας καινούργιος ανοίγει. Ένας καινούργιος κύκλος που σας εισάγει στο στίβο της μάχης, στη μάχη της ζωής, στη μάχη για την επιβίωση. Έχετε πολλά προσόντα τα οποία πήρατε όχι μόνο από τη σχολή σας, αλλά και από τις οικογένειές σας και από το σπίτι σας. Βεβαίως οι συνθήκες στην πατρίδα μας είναι αντίξοες, είναι δύσκολες, είναι δυσχερείς, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας κάμψει. Η κρίση βεβαίως δεν είναι στεγνά οικονομική, αλλά είναι ηθική όπως πολλάκις έχετε ακούσει, ηθική και πνευματική. Αυτό που πρέπει να έχετε πάντοτε είναι ότι δεν φοβόμαστε, ορμάμε στη μάχη και παλεύουμε. Η ζωή είναι μια καθημερινή μάχη όχι μόνο για την επιβίωση, για τα πάντα, είναι μια μάχη μέσα στην οικογένεια, είναι μια μάχη με τα παιδιά μας, είναι μια μάχη με τους δικούς μας ανθρώπους. Έχουμε να κάνουμε με πόλεμο σε καθημερινή βάση, αλλά με άλλα όπλα. Κι αυτά τα όπλα πιστεύω είναι πρώτα η πίστη στον εαυτό σας, η αυτοπεποίθησή σας και η πίστη στο Θεό. Σήμερα γιορτάζουμε τους 12 Αποστόλους, τους Αγίους Αποστόλους που εξέλεξε ο ίδιος ο Χριστός, εκείνοι έχοντας τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, κήρυξαν το Ευαγγέλιο σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Οι αγράμματοι ψαράδες, βγήκαν και κήρυξαν το Ευαγγέλιο, έχοντας βέβαια εφόδιο τη χάρη και τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Ακριβώς αυτή τη δύναμη μπορείτε να την έχετε, αν έχετε την πίστη στο Θεό. Εκείνοι υπέστησαν φυλακίσεις, διώξεις κλπ, εδώ δε συντρέχουν τέτοιες περιπτώσεις όμως, οφείλεται να δώσετε αυτή τη μάχη, γιατί η αξία του ανθρώπου βρίσκεται ακριβώς στο να δίνει αυτή τη μάχη κι αν χάσει μία μάχη, μπορεί να κερδίσει όλο τον πόλεμο. Επομένως με εφόδια την πίστη στο Θεό και την πίστη στον εαυτό σας, ως μαξιλάρι την αγάπη της οικογενειά σας, των δικών σας ανθρώπων, οι οποία σας στήριζαν, σας στηρίζουν και θα σας στηρίζουν,μπορείτε να προχωρήσετε. Καλή επιτυχία, καλή τύχη στη ζωή σας, πάντοτε ο Θεός να σας προστατεύει, αλλά και ο προστάτης των Ναυτικών Άγιος Νικόλαος. καλή τύχη.”

Στη συνέχεια ο Καπετάν Νίκος Θεοδόσης από το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού ευχήθηκε με τη σειρά του, στους απόφοιτους της Ακαδημίας εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου. ” “Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί σπουδαστές, δόκιμοι Πλοίαρχοι και αυριανοί συνάδελφοι. Η σημερινή ημέρα, θα είναι μία από τις πιο σημαντικές της ζωής σας. όχι μόνο για σας, αλλά και τις οικογένειές σας. Έχετε διαλέξει ένα επάγγελμα δύσκολο, απαιτητικό, αλλά και πανέμορφο. Ένα επάγγελμα, που θέλει δύναμη και συνεχή επιμόρφωση, για να το ακολουθήσεις. Θέλω αυτή τη στιγμή να σας μεταφέρω τις ευχές του προέδρου μας αλλά και όλου του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης. Σας καλωσορίζουμε όλοι μαζί στη μεγάλη μας οικογένεια. Η Ένωση πλοιάρχων θα είναι πάντα δίπλα σας, οποιαδήποτε στιγμή κι αν χρειαστεί. Πρέπει να θυμάστε ότι η Ένωση Πλοιάρχων είναι το επαγγελματικό σας σπίτι. Ο Έλληνας πλοίαρχος, ο Έλληνας ναυτικός, ήταν, είναι και θα είναι αναντικατάστατος. Συνεχίστε την πορεία αυτή και δεν θα μετανοίωσετε στον πιο αξιοκρατικό χώρο, για μια λαμπρή καριέρα. Κλείνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ στους γονείς σας, οι οποίοι δικαιολογημένα Έχουν αγωνία κι έναν φόβο, θα πρέπει να ξέρετε όμως ότι στέλνετε τα παιδιά σας, εκεί που κάποιοι άλλοι γονείς, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν στείλει τα δικά τους. Να είσαστε περήφανοι για τα παιδιά σας που επέλεξαν ένα από τα καλύτερα και πιο αποδοτικά επαγγέλματα. Σας εύχομαι καλή τύχη, καλή σταδιοδρομία και ο Άγιος Νικόλαος να είναι πάντα κοντά σας.”

Ο πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών Νίκος Ντάκουλας αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπήρχε ανάμεσα στους σπουδαστές, στη διοίκηση και τη διεύθυνση της Ακαδημίας.

Ο εκπρόσωπος του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και διοικητής της 3ης Περιφερειακής διοίκησης Αρχιπλοίαρχος Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος στη συνέχεια έδωσε τις ευχές του, έκανε τις απονομές των πτυχίων, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή και πολύ σημαντική μέρα για σας και τις οικογένειές σας,γιατί οι προσπάθειες που καταβάλλατε επί 4 χρόνια, μετά από επίμονη, επιτυχή και ακριβοδίκαιη δοκιμασία, στα πλαίσια ενός διαρκούς πιστοποιημένου συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης, ευοδώνεται με την αποφοίτησή σας από την ακαδημία, την απονομή των πτυχίων και την ουσιαστική πλέον, ένταξή σας, στην μεγάλη οικογένεια της Εμπορικής Ναυτιλίας. Σήμερα κλείνει ένα κομμάτι της σπουδαστικής ζωής, όχι φυσικά και της συνεχούς μελέτης. Το ναυτικό επάγγελμα που επιλέξατε, απαιτεί γνώση, συνεχή κατάρτιση, εξειδίκευση, με μεγάλες υποχρεώσεις καθώς επίσης ήθος, υπευθυνότητα και δύναμη ψυχής. Το επάγγελμά σας προσφέρει γρήγορη εξέλιξη, που δύσκολα θα βρείτε σε άλλα επαγγέλματα και αποφέρει πολύ καλές απολαβές. Πρώτιστη όμως προϋπόθεση για την επαγγελματική σας επιτυχία, θα αποτελέσει ο ζήλος που θα επιδείξετε για το επάγγελμά σας καθώς και η αγάπη και ο σεβασμός για τη θάλασσα. Στοιχεία, τα οποία θα σας δώσουν δύναμη, για να αντιμετωπίσετε τις όποιες αντιξοότητες και τις πρόσκαιρες δυσκολίες που θα συναντήσετε.”

Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές των πτυχίων, κάτω από θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα, του κόσμου, συγγενών, οικογενειών που είχαν κατακλύσει το πολιτιστικό κέντρο “Όαση” του δήμου Πρέβεζας. Καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία, σε όλους τους απόφοιτους της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites