Τρεις οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Πρέβεζα ενάντια στα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης

Με τρεις συγκεντρώσεις και πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Πρέβεζας εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και ταξικών σωματείων είπαν έναν ηχηρό όχι στα νέα σκληρά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.
Μέλη του ΠΑΜΕ από τις πρώτες πρωινές ώρες περιφρούρησαν την απεργία στο εργοστάσιο της Foppen στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο Φόρο, από όπου συνέχισαν σε πορεία.
Στον ΟΤΕ συγκεντρώθηκαν μέλη της Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων – Ανέργων Νομού Πρέβεζας μαζί με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ και της Αριστερής Μετωπικής Παρέμβασης.
Την ίδια στιγμή έξω από το εργατικό κέντρο  Πρέβεζας Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας και τα πρωτοβάθμια σωματεία  συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην Κυβέρνηση για τα νέα μέτρα.
Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας κ. Χρήστος Δημόπουλος στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων “Η Κυβέρνηση, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, αποφάσισε να επιτεθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας επί της ουσίας σ’ ένα 4ο MNHMONIO. Εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3o μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα μας φέρνει το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, απειλώντας με ισοπέδωση την Κοινωνία και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Προχωρά ακάθεκτη στην πλήρη αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, ο αγώνας είναι μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή. Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία. “

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως με εξαίρεση την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, οι πορείες του οποίου  πάντα χαρακτηρίζονται από μια μαζικότητα, η συμμετοχή στις άλλες δυο απεργιακές συγκεντρώσεις ήταν απογοητευτική.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites