ΑΘΑΝΑΤΟΣ: Στην “αγκαλιά” της μητέρας πατρίδας στο Καναλάκι, ο Αξιωματικός της ΕΛΔΥΚ Βασίλης Τριάντης

Στην “αγκαλιά” των γονιών του, αλλά και της μητέρας πατρίδας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Αξιωματικός της ΕΛΔΥΚ με καταγωγή από την Άνω Σκαφιδωτή Βασίλης Τριάντης, τα οστά του οποίου βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες στην Κύπρο.
Μετά από 43 ολόκληρα χρόνια, η αγωνία για τους δικούς του ανθρώπους τελείωσε και τυπικά σήμερα το πρωί, οπότε και πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η Κηδεία του στο Καναλάκι του Δήμου Πάργας.
Στον αδερφό του Κώστα Τριάντη, δόθηκαν η Ελληνική και η Κυπριακή σημαία, αλλά βεβαίως και το στρατιωτικό παράσημο, για την ανδρεία του Βασίλη Τριάντη.

 Στρατιωτικό άγημα, εκπρόσωποι από την Κυπριακή δημοκρατία και η μπάντα της 8ης Μεραρχίας  βρίσκονταν έξω από την εκκλησία και ακολούθησαν την πομπή μέχρι το κοιμητήριο όπου απέδωσαν τιμές , ενώ πλήθος συμπατριωτών του κατέκλυσαν την εκκλησία και το κοιμητήριο.


 Στην εκκλησία κατά την εξώδιο ακολουθία βρέθηκαν και δύο άνθρωποι, που έτυχε να συμπολεμήσουν με τον Βασίλη Τριάντη και η συγκίνησή τους, ήταν απερίγραπτη.
  Επικήδειους εκφώνησαν οι δικοί του άνθρωποι ενώ ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής η πλατεία της Άνω Σκαφιδωτής θα φέρει το όνομα του Ήρωα της “Βασίλης Τριάντη”.

 Ο Βασίλης Τριάντης επέστρεψε στην Πατρίδα του 43 χρόνια μετά και κηδεύτηκε όπως του άξιζε, με τιμές ήρωα! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites