Παρουσιάστηκε η πρόταση της 6ης ΥΠΕ, για ολοκληρωμένο σύστημα υγείας, στο νομό Πρέβεζας





Κατάμεστη ήταν η Θεοφάνειος αίθουσα τέχνης στην Πρέβεζα, το Σάββατο 13 Μάη 2017, στην ημερίδα, με ομιλητή το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Νικολόπουλο. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηήθυναν ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας (θα τη διαβάσετε παρακάτω), ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, (παρέστησαν επίσης ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, ο αντιδήμαρχος Ζηρού Κώστας Κατραχούρας) ο διοικητής του νοσοκομείου Μιλτιάδης Παππάς, ενώ η Διευθύντρια του ΠΕΔΥ Πρέβεζας Λιβιεράτου Λιλιάνα, αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν στο κέντρο υγείας ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ). “Το ΠΕΔΥ 2014, στα ερείπια των πρώην ιατρείων του ΙΚΑ, όταν αναγκάστηκαν να φύγουν οι περισσότεροι γιατροί. Μερικοί μείναμε και επιλέξαμε να μείναμε πλήρης και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΠΕΔΥ, άλλοι μείναν στα ιατρεία τους κι αργότερα έκαναν ασφαλιστικά μέτρα. Είχαμε κάποιες ειδικότητες οι οποίες ήταν μόνο πρωινά, δηλαδή όπως οφθαλμίατρος, παιδίατρος, ορθοπεδικός, οδοντίατρος, καρδιολόγος. Το 2016, έγινε η επαναπρόσληψη των γιατρών που είχαν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα. Ήρθαν καρδιολόγος, πνευμονολόγος, παθολόγος και δερματολόγος. Από συζητήσεις που έκανα, κατάλαβα ότι ο κόσμος, δεν ξέρει τι συμβαίνει στο ΠΕΔΥ. Γι’ αυτό έβγαλα μια ανακοίνωση στα ΜΜΕ, λέγοντας ποιοι είμαστε, το ωράριο λειτουργίας, το πρωί έχουμε ειδικότητες, όπως παιδίατρο, οφθαλμίατρο, οδοντίατρο, καρδιολόγο, παθολόγο, ότι γίνεται τεστ ΠΑΠ, Τα απογεύματα έχουμε ειδικότητες, όπως παθολόγο, καρδιολόγο, πνευματολόγο και δερματολόγο, οπρισμένες μέρες της εβδομάδας έχουμε γενικούς γιατρούς, αποσπασμένοι από τα κέντρα υγείας Θεσπρωτικού και Βόνιτσας, έχουμε επίσης διοαβητολογικό ιατρείο, μια μέρα, την εβδομάδα.” τόνισε μεταξύ άλλων η διευθύντρια του ΠΕΔΥ.  Το ενδιαφέρον για την ημερίδα, ήταν μεγάλο, ωστόσο όσα άκουσαν οι ενδιαφερόμενοι, δεν φαίνεται να ενθουσίασαν, ενώ σαφέστατα μιλάμε για καινοτομίες στον τομέα της υγείας και μάλιστα ρεαλιστικές.







Σε ότι αφορά το ολοκληρωμένο σύστημα υγείας στο νομό Πρέβεζας, αναφορικά με την πρόταση της 6ης ΥΠΕ, ο διοικητής Παναγιώτης Νικολόπουλος, εξήγησε: Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν στο Νομό Πρέβεζας 4 Κέντρα Υγείας (Καναλάκι, Πάργα, Θεσπρωτικό, Φιλιππιάδα) και τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Πρέβεζας. Με τη νέα οργάνωση της ΠΦΥ θα δημιουργηθεί το Κέντρο Υγείας Πρέβεζας στη θέση του ΠΕΔΥ και θα υπάρχουν δύο ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας). Μία θα βρίσκεται στο κτίριο του ΠΕΔΥ και η άλλη σε χώρο που αναζητείται. Για το σκοπό αυτό θα προσληφθούν 8 οικογενειακοί γιατροί, 3 παιδίατροι, 4 νοσηλευτές/ριες, 4 επισκέπτες/ριες υγείας, 2 κοινωνικοί λειτουργοί, 4 διοικητικοί, που θα στελεχώσουν τις νέες υπηρεσίες. Θα υπάρχει λειτουργία σε δύο ωράρια (8.00 πμ-20.00μμ) και η υλοποίηση θα προχωρήσει στο β΄ εξάμηνο του 2017. Δομική αλλαγή είναι η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ/ΠΕΠ για 4 χρόνια και εν συνεχεία η ένταξη στον κρατικό προϋπολογισμό. Κάθε γιατρός θα έχει «τσεκαρισμένο» πληθυσμό αρμοδιότητάς του, θα υπάρχει ο ρόλος του οικογενειακού γιατρού και στα ΤΟΜΥ θα γίνονται πρόληψη, ενημέρωση, εμβολιασμοί, προσυμτωματικός εργαστηριακός έλεγχος, αντιμετώπιση άμεσου προβλήματος υγείας, παρακολούθηση χρονίως πασχόντων κλπ., καθώς και η παραπομπή προς ειδικό γιατρό σε ΚΥ ή το Νοσοκομείο και για εξετάσεις. Σημαντική τομή είναι η δημιουργία ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς, ενώ το νέο ΚΥ Πρέβεζας θα ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό πολλών ειδικοτήτων (ιατρικό προσωπικό ειδικοτήτων, παθολογίας, παιδιατρικής, οδοντιατρικής, καρδιολογίας, γυναικολογίας, γενικής χειρουργικής, ορθοπεδικής, οφθαλμολογίας, πνευμονολογίας κλπ), επιστημονικό και άλλο υγειονομικό προσωπικό Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας (Επισκέπτες Υγείας), Ραδιολογίας- Ακτινολογίας, Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, ενώ θα ενισχυθεί η λειτουργία μικροβιολογικού εργαστηρίου και ακτινολογικού. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις πάντως ενδεχομένως τα ΤΟΜΥ να δουλεύουν μόνο πρωί..Αναφορικά με τα ΚΥ Καναλακίου, Πάργας, Θεσπρωτικού ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε πως στόχος είναι να ρυθμιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, ενώ για τη Φιλιππιάδα πως δε θα λειτουργεί απογευματινές ώρες, κάνοντας αναφορά στο νοσοκομείο της Άρτας που είναι σε πολύ κοντιν΄λη απόσταση από τη Φιλιππιάδα. . Στα ΚΥ του Ν. Πρέβεζας χρειάζονται επιπλέον 5 γενικοί γιατροί ή παθολόγοι και 1 οδοντίατρος.








3.Αναφορικά με το σταθμό ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο Δ.Ε. Φαναρίου, έχουν παρθεί όλες οι αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων για να λειτουργήσει.

4.Ακόμη μία καινοτομία είναι η στροφή του συστήματος προς τον οικογενειακό προγραμματισμό και τις υπηρεσίες μητέρας – παιδιού.

5.Οι εργαζόμενοι στα ΤΟΜΥ θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, θα έχουν εισαγωγικό μισθό αυτόν του Επιμελητή Α΄ΕΣΥ, ενώ επίσης μία καινοτομία είναι ότι θα υπάρχει ειδικότητα για τους ειδικούς γιατρούς ΕΣΥ της ΠΦΥ, να συμμετέχουν στην τακτική λειτουργία και την εφημερία των κλινικών και τμημάτων.

6.Αναφορικά με τον ιδιωτικό τομέα προβλέπεται να συνεισφέρει στην κάλυψη των αναγκών που αδυνατεί να καλύψει ο δημόσιος τομέας. Ειδικότερα σχεδιάζεται λειτουργία μέσω νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια που ορίζονται για την ΠΦΥ (οικογενειακοί γιατροί, ημερήσια και εβδομαδιαία ωράρια υποδοχής του πληθυσμού ευθύνης τους, επισκέψεις κατ’ οίκον, συμμετοχή στις δράσεις πρόληψης ενημέρωσης κλπ των ΤοΠΦΥ κα).

7.Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε συνεργασία με το νέο νοσοκομείο Λευκάδας (νοσηλεία, χειρουργεία), για το ΓΝ Πρέβεζας, ενώ είπε πως είναι απαραίτητη η αναβάθμιση του εξοπλισμού του και η βελτίωση των κτιριακών του εγκαταστάσεων (εκσυγχρονισμός χειρουργείων, ενεργειακή αναβάθμιση). Διευκρινίζοντας, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει το νοσοκομείο Πρέβεζας. Αυτό που ωστόσο διαφάνηκε είναι οι σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, που θα διαθέτει σε όλα τα επίπεδα το νέο νοσοκομείο Λευκάδας. Για νέο νοσοκομείο Πρέβεζας, διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται επί του παρόντος, παρότι υπάρχει οικόπεδο που παραχωρεί ο δήμος, ωστόσ μια διαδικασία για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, θα έχει χρόνο 5 με 6 έτη. 







Κατά το χαιρετισμό του, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, τόνισε: Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,



Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Νικολόπουλο για την πρόσκληση να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωση. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να συμμετέχω σε μια τόσο ουσιαστική πρωτοβουλία, που έλαβε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, γιατί σήμερα ξεκινά ένα ουσιαστικό κάλεσμα σε ανοιχτό διάλογο για μια αναγκαία μεταρρυθμιστική προσπάθεια στον χώρο της δημόσιας υγείας, τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία θα αποτελέσει τομή για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. 

Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στη συνείδηση των συμπολιτών μας, η έννοια μεταρρύθμιση έχει ταυτιστεί με σκληρές, βάναυσες πολλές φορές επιλογές, που αφορούσαν την εξίσου σκληρή και βάναυση δημοσιονομική προσαρμογή που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. 

Όμως αυτό είναι λάθος και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να ανατρέψουμε αυτή την εννοιολογική ταύτιση στη συλλογική συνείδηση. Η μεταρρύθμιση, ιδιαίτερα στον χώρο της δημόσιας υγείας και βεβαίως στον χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας είναι μια πολύ θετική έννοια. Αρκεί αυτή τη θετική έννοια να τη νοηματοδοτήσουμε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, σχέδιο και δράσεις για να μην είναι και αυτό το μεταρρυθμιστικό σχέδιο μια ωραία ευχή, όπως πολλά άλλα που έχουμε δει στο παρελθόν. 

Άποψή μου είναι ότι όλες οι βαθιές μεταρρυθμίσεις έχουν ως αναγκαία προϋπόθεση το άνοιγμα στην κοινωνία και το διάλογο ,κυρίως, ανάμεσα σε όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Δηλαδή, σε όλους όσους θα κληθούν να υλοποιήσουν αυτή τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Και πιστεύω ότι αυτό είναι μια προϋπόθεση για να πετύχει η οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική προσπάθεια ιδιαίτερα σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο χώρο, όπως ο χώρος της Υγείας. 

Και, βεβαίως, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να ξεκινά ως αναγκαιότητα την περίοδο της κρίσης, αλλά και πολύ πριν από την κρίση. Όμως, δυστυχώς, στη χώρα μας δεν ξεκίνησε ποτέ με πραγματικούς και ουσιαστικούς όρους. 

Αντιθέτως, ο Νομός Πρέβεζας τα τελευταία χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπος με μια συνεχή υποβάθμιση του τομέα της υγείας, με όλο και λιγότερους πολίτες να έχουν δυστυχώς τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν. Και νομίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αίτια και συγκεκριμένες ευθύνες για την κατάσταση αυτή. 

Η κοινωνία της Πρέβεζας γνωρίζει ότι την πενταετία 2010 – 2014, το κοινωνικό κράτος ήταν ο εύκολος και ο πιο άμεσος στόχος μιας καταστροφικής πολιτικής λιτότητας και αυτό, βεβαίως, ήταν μια πολιτική επιλογή. 

Γιατί στο κοινωνικό κράτος – ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας – αντανακλώνται τα συμφέροντα και οι ανάγκες των πολλών και των αδύναμων. Και ήταν αυτά τα οποία έπρεπε πρώτα να θιγούν, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών σε αυτό τον τόπο. 

Και θα μου επιτραπεί εδώ να σημειώσω το εξής: 

Οι ίδιοι, οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις, το ίδιο πολιτικό προσωπικό που προσυπέγραψαν και προώθησαν αυτές τις πολιτικές επιλογές για τη συρρίκνωση, την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, επιμένουν και σήμερα, αν και βρίσκονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης, να ζητούν, να καταθέτουν ως εναλλακτική προοπτική, τη μείωση των δαπανών του δημοσίου. 

Και επιμένουν, βέβαια, προσπαθώντας να αποφύγουν να δηλώσουν ξεκάθαρα, τί εννοούν. Όμως είναι απολύτως σαφές το τί εννοούν. 

Εννοούν μείωση προσωπικού στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας. Εννοούν μείωση μισθών για γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, εννοούν δραστική υποβάθμιση των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας και υποκατάστασή τους από τον ιδιωτικό τομέα – για όποιον φυσικά αντέχει οικονομικά να προσφεύγει στον ιδιωτικό τομέα. Και, βεβαίως, εννοούν παραπέρα υποβάθμιση όλων των άλλων τομέων του κοινωνικού κράτους, όπως η Παιδεία και το συνταξιοδοτικό σύστημα. 

Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι η έλλειψη ενός οργανωμένου Δημόσιου Συστήματος Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι λοιπόν σήμερα, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια κρίσης, κάτι παραπάνω από ορατή στο τόπο μας. 

Η απουσία αυτή, όπως είναι ευρέως γνωστό, ευθύνεται για τη δημιουργία και αναπαραγωγή των περισσοτέρων από τις παθογένειες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. 

Στόχος, λοιπόν, της νέας μεταρρύθμισης, όπως πολύ σωστά περιέγραψε ο κ. Νικολόπουλος είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να απλωθεί σε κάθε γειτονιά της Πρέβεζας, ώστε να έχουν ευχερή πρόσβαση όλοι οι συμπολίτες μας, να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο Πρέβεζας και να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα Υγείας που θα εγγυάται ισότιμη και ποιοτική φροντίδα υγείας σε όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. 

Μέχρι στιγμής, φίλες και φίλοι, τα δύο τελευταία χρόνια στο Νομό Πρέβεζας έχουμε κάνει σημαντικά βήματα: βάλαμε «φρένο» στον κατήφορο της δημόσιας υγείας το 2015, αποτρέποντας τη κατάρρευση των δημόσιων δομών Υγείας, το 2016 σταθεροποιήσαμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τώρα «χτίζουμε» το Δημόσιο Σύστημα Υγείας του μέλλοντος. 

Ειδικότερα, πετύχαμε: 

· Ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας , συνολικά, με 55 άτομα ( μόνιμο προσωπικό και συμβασιούχοι), που προκύπτουν από προσλήψεις , μεταθέσεις και αποσπάσεις νοσηλευτικού, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού. 

· Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για εκατοντάδες ανασφάλιστους πολίτες της περιοχής μας. 

· Κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, 

· Αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ – ψηφιοποίηση χιλιάδων σελίδων με συνταγογραφήσεις για έλεγχο φαρμακευτικής δαπάνης, 

· Αύξηση προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Πρέβεζας κατά 120.000 ευρώ. 

· Διαφανής διαχείριση της λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς φακελάκι εξυπηρέτηση των ασθενών. 

· Ολοκλήρωση διαδικασίας για την αναβάθμιση των εργαστηρίων του ακτινολογικού τομέα του Νοσοκομείου Πρέβεζας. 

Όλα αυτά, αποτελούν τα πρώτα δείγματα γραφής σε ένα εξαιρετικά δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον. Και να σας θυμίσω, σε αυτό το σημείο, πως από το 2009 μέχρι τον Γενάρη του 2015, στο χώρο της δημόσιας υγείας είχαν πραγματοποιηθεί μόνο απολύσεις, ούτε μια πρόσληψη. 

Θέλω να κλείσω την τοποθέτησή μου, λέγοντας το εξής. Δεν ισχυρίζομαι ότι το σύστημα υγείας επί των ημερών μας έχει γίνει παράδεισος, γιατί όντως μερικά Κέντρα Υγεία της περιοχής μας αντιμετωπίζουν προβλήματα. Λέω, όμως, ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές διαφορές μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, που φαίνονται, είναι ορατές. 

Εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να κάνουμε βαθιές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας: πρώτον, γιατί δεν είμαστε «δεμένοι» με κανένα επιχειρηματικό συμφέρον. Δεύτερον, γιατί σε υπεύθυνες θέσεις έχουν τοποθετηθεί άνθρωποι με τεχνοκρατική επάρκεια και εντιμότητα. 

Όλα αυτά που κάνουμε για να βελτιώσουμε τη δημόσια περίθαλψη και τη φροντίδα, τα πράγματα που αλλάζουμε εμείς, είναι το δικό μας «παράλληλο πρόγραμμα» για την Υγεία. Κάποιοι το λοιδόρησαν, αλλά τώρα το βλέπουν μπροστά τους να αποδίδει καρπούς. Δεν πειράζει. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Πρέβεζας, μέρα με τη μέρα το αναγνωρίζει. Είναι η δική τους ελπίδα αυτό το «παράλληλο πρόγραμμα». 

Κι εμείς είμαστε εδώ γι’ αυτούς. Γιατί η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. 

Αισθάνομαι υπερήφανος για όλα όσα έχουμε καταφέρει μέσα σε αυτές τις σκληρές δημοσιονομικές συνθήκες, στα δύο σκληρά αυτά χρόνια, στον χώρο της δημόσιας υγείας, αλλά και αισιόδοξος ότι το τελικό έργο που θα παρουσιάσουμε σε δυόμισι χρόνια από σήμερα θα είναι ένα έργο ασύγκριτο σε σχέση με την κατεδάφιση που υπέστη το δημόσιο σύστημα υγείας την πενταετία της κρίσης και των κυβερνήσεων του παλιού δικομματισμού. 

Γιατί το οφείλουμε στους πολίτες της Πρέβεζας και ιδίως στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. 

Σας ευχαριστώ πολύ. 



Δεν ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα από όλα όσα ελέχθησαν πολίτες από την περιφέρεια του νομού, αφού είναι δεδομένα τα προβλήματα με τις εναλλάξ εφημερίες σε Καναλάκι-Πάργα και τι πραγματικά βιώνει κάποιος για να προσπαθήσει να μεταβεί από το Σκιαδά Δ.Ε. Λούρου –όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε- στο Θεσπρωτικό, χωρίς να υπάρχει συγκοινωνία. Πρόβλημα εφημέρευσης θα αντιμετωπίσει πλέον και το ΚΥ Θεσπρωτικού, καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού θα μπορεί να κάνει μόλις 15 εφημερίες.

Επίσης Διαμαρτυρήθηκαν κάτοικοι της Δ.Ε. Λούρου, κάτοικοι της περιοχής του Φαναρίου και της Πάργας, καθώς και Φιλιππιαδιώτες. Παρ’ όλα αυτά έφυγαν με «άδεια χέρια» από την εκδήλωση, καθώς έγινε ξεκάθαρο πως για να έρθει κάποιος γιατρός σε Καναλάκι ή Πάργα, θα πρέπει να πειστεί μέσω κινήτρων, αλλά και πάλι είναι μη συμφέρουσα κατάσταση για ένα γιατρό να επιλέξει αυτές τις θέσεις. 

Ναι, έρχονται καινοτομίες στο σύστημα υγείας στο νομό, ναι είναι ενθαρρυντικά όλα αυτά, ωστόσο θα πρέπει να δοθολύν κίνητρα για τις υπηρεσίες υγείας, όπως επί παραδείγματι στο κέντρο υγείας, που επί 3 μήνες, δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον από γιατρό, με αποτέλεσμα, το πρόβλημα να συνεχίζεται. Παρότι -για το κέντρο υγείας Πάργας- η δημοτική αρχή, παρέχει μια; σειρά από διευκολύνσεις. Ελάχιστην ήταν η αναφορά για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, στην περιοχή μας, δυστυχώς!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites