Μα παλμό και … drone η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων στην Πρέβεζα

Δυναμική, μαζική και γεμάτη παλμό ήταν η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων στην Πρέβεζα. Το ταξικό κίνημα της περιοχής τίμησε την εργατική πρωτομαγιά, τους νεκρούς και τους αγωνιστές της εργατικής τάξης, όπως ακριβώς τους αρμόζει.
Από νωρίς το πρωί τα μεγάφωνα στον Φόρο έπαιζαν εργατικά τραγούδια,  τραγούδια του αγώνα καλώντας τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση-γιορτή της τάξης τους. 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου, τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Την κεντρική ομιλία, εκ μέρους της Γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ έκανε ο Γιώργος Πούμπης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας, στην οποία κυριάρχησαν, μεταξύ άλλων τα συνθήματα :

«Κόκκινη πρωτομαγιά – πρωτοπόρα εργατιά»
«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»
«Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς» κ.α.
Με την ολοκλήρωση της πορείας, οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στον Άγιο Θωμά όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων, από το ΠΑΜΕ, σωματεία και φορείς, στο Μνημείο του Σταύρου Κάππα εκτελεσμένου κομμουνιστή στην  Καισαριανή.
Χαιρετίζουμε τους  απεργούς εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες που, κάτω από το φετινό σύνθημα “Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά”, συμμετείχαν και διαδήλωσαν στην Πρέβεζα καθώς και σε κάθε πόλη της χώρας.
Χαιρετίζουμε τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες που πήραν μέρος πλάι στους εργαζόμενους.
Η επίθεση δεν έχει τέλος! Παίρνουμε στα χέρια μας την πανεργατική – πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη ή νωρίτερα εφόσον χρειαστεί. Να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα. Προσπερνάμε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό σε κάθε κλάδο, τους ανθρώπους των αφεντικών που αποτελούν βαρίδια στην ανάπτυξη των αγώνων, στις διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καλούμε σε επαγρύπνηση την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πιο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης. Παίρνουμε μαζικά μέρος στην μεγάλη πανηπειρωτική αντιπολεμική κινητοποίηση στο Άκτιο στις 20 Μάη που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία και οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής καθώς και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην Πρέβεζα.
Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά τον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική σκλαβιά, τον πόλεμο, τη φτώχια, την ανεργία. Είναι ο μεγαλύτερος φόρος τιμής προς τους νεκρούς του Σικάγο το 1886, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, προς τους 200 εκτελεσθέντες στην Καισαριανή την πρωτομαγιά του 1944, προς όλους τους νεκρούς και τους αγωνιστές της εργατικής τάξης.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ.

Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites