Ενθουσιασμένη με την Αρχαία Κασσώπη η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

Κάτω υπό καταρρακτώδη βροχή και με δύο ολόκληρες ώρες καθυστέρηση έφτασε στη Πρέβεζα και συγκεκριμένα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κασσώπης  η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου.

Η Υπουργός Πολιτισμού φορώντας ένα μπλε αδιάβροχο και συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Πρέβεζας κ. Κώστα Μπάρκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, τον Δήμαρχο κ. Μπαϊλη, την προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και αρχαιολόγους, ξεναγήθηκε για περίπου 40 λεπτά στον Αρχαιολογικό Χώρο, τον οποίο όπως σημείωσε η ίδια επισκέφθηκε για πρώτη φορά, ενώ ανέβηκε και στο Μεγάλο Θέατρο το οποίο είναι ένα εκ των 5 που εντάσσονται στις πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.

Δείτε σε λίγο το βίντεο με τις Δηλώσεις της Υπουργού και του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου

«Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε  να αναδειχθούν  οι αρχαιολογικοί  χώροι, να πάρουν τη θέση που τους αξίζει, με προσοχή, με επιστημονική μελέτη και σωστή αναστήλωση, έτσι ώστε να δοθούν όχι μόνο σε αυτή τη γενιά, αλλά και στις επόμενες».
Με αυτά τα λόγια η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου μετέδωσε,  το μήνυμα ότι πρόθεση του υπουργείου, ως θεματοφύλακα της πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι να προχωρήσει στην προστασία και στην ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης με τρόπο που συνάδει στον χαρακτήρα του, καθώς και να το καταστήσει προσβάσιμο στο κοινό, με σεβασμό στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του.
 « Ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης είναι εκπληκτικός και διαθέτει ένα θέατρο που εντάσσεται στη διαδρομή των πέντε θεάτρων της Ηπείρου. Ήμουν από το πρωί στη Δωδώνη και είναι πολύ σημαντική η συνεργασία και η συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στην ανάδειξη  των πέντε θεάτρων της περιοχής. Ήδη, στα Γίτανα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, η Δωδώνη έχει ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα 5 εκατομμυρίων, στην Κασσώπη έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες μελέτες, θα ολοκληρωθούν και οι δεύτερες – ήδη έχει ενταχθεί και αυτή στο πρόγραμμα – και πιστεύουμε ότι άμεσα, από το φετινό καλοκαίρι, θα αρχίσουν οι εργασίες για να προλάβουμε τους θερινούς μήνες» και πρόσθεσε « Είναι πάρα πολύ σημαντική η ανάδειξη των θεάτρων, όπως και του μικρού θεάτρου της Αμβρακίας, της Νικόπολης μετά, που και αυτό θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο», διευκρινίζοντας ότι γνωρίζει το νομό Πρέβεζας από παλιά (1975),  όταν  είχε έρθει  στην περιοχή μας για παράσταση αρχαίας τραγωδίας με το Θέατρο.
Στη συνέχεια, η υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε την πολύπλευρη αξία των αρχαίων θεάτρων: «Τα αρχαία θέατρα δεν είναι απλώς ένας αρχαιολογικός χώρος με πολύ μεγάλη σημασία, είναι ένας τόπος που είναι σχολείο, είναι εκπαίδευση, είναι συνειδητότητα του πολίτη, είναι ένα μέρος που συγκεντρώνονται όλοι οι πολίτες, είναι ένα μέρος που αναδεικνύει τις περιοχές και ανασύρει και τη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου, και για τους Έλληνες επισκέπτες και για τους ξένους επισκέπτες».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites