Εγκαίνια της Ένωσης Αποστράτων αξιωματικών Αεροπορίας, του παραρτήματος της Πρέβεζας- Δικαίωση για τον Αθανάσιο Κεραμιδόγλου








Την Κυριακή 7 -5-2017, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ένωσης Αποστράτων αξιωματικών Αεροπορίας, στο κτίριο που στεγάζεται το παράρτημά της στην Πρέβεζα.στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. Έγινε Αγιασμός και στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Σμήναρχος Ε.Α. πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α. Πρέβεζας, Αθανάσιος Κεραμιδόγλου.
 Ο κ. Κεραμιδόγλου καλωσόρισε τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, τον βουλευτή κ. Γιαννάκη, τον εκπρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας κ. Χρήστο Γούση, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Πρέβεζας κ. Παππά, τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή Λευκάδος-Πρέβεζας-Βόνιτσας, τους διοικητές των σωμάτων ασφαλείας, τον διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, τον διοικητή, της 8ης μεραρχίας Ιωαννίνων,  τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, τα μέλη του Δ.Σ. τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Πρέβεζας και των εφέδρων αξιωματικών Πρέβεζας, τον πρόεδρο των παραρτημάτων Λάρισας, Πάτρας και Κομοτηνής, τους πρώην διοικητές και υποδιοικητές της 131 Σμηναρχία μάχης, τους δημοσιογράφους κ.α. Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της  Ένωσης Αποστράτων αξιωματικών Αεροπορίας, του  παραρτήματος της Πρέβεζας, ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν. Αναφορικά με το ιστορικό για την ίδρυση του παραρτήματος Πρέβεζας, ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α. Πρέβεζας, τόνισε ότι το ταξίδι ξεκίνησε το 2007, όταν έπεσε στα χέρα του η “Ηχώ των αιθέρων” (η εφημερίδα των αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας) και διαπίστωσε ότι στην Ήπειρο δεν υπήρχε Ένωση αποστράτων, ενώ υπήρχε Ένωση του Στρατού.





Από  τότε μέχρι την αποστρατία του, στη σκέψη του ήταν η ίδρυση παραρτήματος Ηπείρου. Κατά την αποστρατία του, το συζήτησε με φίλους-συναδέλφους του, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. ¨Ετσι, αποφάσισε να ενεργήσει μόνος του, με τη βεβαιότητα και την πίστη, ότι θα το πετύχει. Από τον Σεπτέμβριο του 2008, μέχρι τον Ιούλιο του 2012, κατέβηκε και επισκέφθηκε την Αθήνα, την Ένωση τρεις φορές, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ έστειλε και τρεις αιτήσεις δικαιολογώντας την ύπαρξη του αεροδρομίου, το θέρετρο και το κτίριο της Λέσχης Ενόπλων δυνάμεων της Πρέβεζας, συνοδευόμενες από 100 και πλέον ονόματα αποστράτων συναδέλφων του Αξιωματικών της Ηπείρου, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν.






Ήρθε ο Σεπτέμβριος του 2012, μετά από 4 χρόνια επιμονής και υπομονής σε μια έντονη τηλεφωνική επικοινωνία, με τον τότε πρόεδρο,  Πτέραρχο κ. Βασίλη Κασσαντώνη, πήρε την υπόσχεση ότι θα συζητήσουν το θέμα, στο Δ.Σ. και έτσι έγινε. Λίγες μέρες μετά με την 34/24-9-2012 απόφαση το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ ενέκρινε τη δημιουργία παραρτήματος Βορειοδυτικής Ελλάδος με έδρα την Πρέβεζα. Ορίστηκε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο από τους εξής: “Σμήναρχο Εν αποστρατεία Αθανάσιο Κεραμιδόγλου ως πρόεδρο, σμήναρχο εν ποαστρατεία Τσιτσώνη Δημήτριο αντιπρόεδρο, Σμηναγό εν αποστρατεία Πολυνιάδη Μιχαήλ γραμματέα, αντισμήναρχο Εν αποστρατία Παναγιώτου Λεωνίδα ταμία και σμήναρχο Εν αποστρατεία Νούσια Γρηγόριο, ως μέλος. Τα δύο πρώτα χρόνια, πριν τη δημιουργία των γραφείων της Ε.Α.Α.Α. Πρέβεζας, τα διοικητικά συμβούλια γίνονταν στα σπίτια των μελών του Δ.Σ. , σε ξενοδοχεία και στο καφενείο του δήμου Πρέβεζας. Από το Σεπτέμβριο του 2014, λειτουργούν γραφεία και λέσχη, με ενοίκιο που πληρώνει η ΕΑΑΑ. Στη λέσχη προσφέρονται καφέδες, αναψυκτικά, ποτά, επίσης υπάρχουν παίγνια για τους Απόστρατους Αξιωματικούς της αεροπορίας, για τις οικογένειές τους και γίνονται διάφορες εκδηλώσεις.





Στις εκλογές του ιουνίου του 2015, εξελέγη το σημερινό διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από τον Σμήναρχο Εν αποστρατεία Αθανάσιο Κεραμιδόγλου ως πρόεδρο, τον Αντισμήναρχο Ηρακλή Διαμάντη αντιπρόεδρο, Αντισμήναρχο εν αποστρατεία Βασίλιο Κοντοπάνο γραμματέα, Αντισμήναρχο Ιωάννη Παπαβαγγέλου ταμία και Σμηναγό Πετρούλα Παπαφωτίου ως μέλος. Το παράρτημα της Πρέβεζας καλύπτει όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα και τα Βόρεια νησιά του Ιονίου (Πρέβεζα, Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα, Κέρκυρα και Παξούς) με έδρα την Πρέβεζα. Η Ένωση Αποστράτων αξιωματικών αεροπορίας συστήθηκε το 1945 και είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, υπάγεται στο υπουργείο εθνικής άμυνας μέσω του ΓενικούΕπιτελείου Αεροπορίας (Γ.Ε.Α.). Το παράρτημα της Πρέβεζας υπερβαίνει τα 650 μέλη, αποτελούμενο από απόστρατους αξιωματικούς της πολεμικής αερπορίας και τις οικογένειες τους, αλλά και τις Ορφανικές οικογένειες (Χήρες και Ορφανά), παραμένει αυστηρά εκτός από κάθε πολιτική, κομματική και παραταξιακή δραστηριότητα, με κορυφαίους σκοπούς και στόχους την καλλιέργεια στενών δεσμών αλληλεγγύης και συναδελφικής αλληλοβοήθειας ανάμεσα στα μέλη του. Επίσης κορυφαίοι στόχοι και σκοποί είναι η παροχή αρωγής στα αναξιοπαθούντα μέλη, η διαφώτιση της κοινής γνώμης πάνω σε προβλήματα των μελών του παραρτήματος και της Ενώσης Αποστράτων, η φροντίδα για τη συνεχή  ανύψωση του επιπέδου και του γοήτρου, των στρατιωτικών σχολών της πολεμικής αεροπορίας, η υποβοήθηση και προβολή του έργου της πολεμικής αεροπορίας, η ίδρυση τράπεζας αίματος και δωρεάς οργάνων σώματος, η καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού, η δημιουργία άμιλλας βραβεύοντας τα μέλη και τα μέλη των οικογενειών αυτών που διακρίνονται σε διάφορους τομείς της κοινωνίας, η ανάπτυξη κάθε είδους μορφωτικής, ψυχαγωγικής και κοινωνικής δραστηριότητας, οι διαλέξεις, τα σεμινάρια, οι εκδηλώσεις, οι ψυχαγωγικές εκδρομές.





 Στους κορυφαίους σκοπούς και στόχους ακόμα είναι η ανάπτυξη των επαφών και η συνεργασία με τις τοπικές περιφερειακές στρατιωτικές και εκκλησιαστικές αρχές, η χρήση των μέσων επικοινωνίας και του διαδικτύου για την προβολή των θεμάτων που ενδιαφέρουν τα μέλη. Αφού ολοκλήρωσε την ενημέρωσή του, ο κ. Κεραμιδόγλου δέχθηκε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου, γεγονός που πιστοποιεί και την αναγνώριση, στη δικαίωση του, στον αγώνα του, για τη δημιουργία του παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια ο κ. Κεραμιδόλου ανάγνωσε μήνυμα του βουλευτή Λευκάδα Θανάση Καββαδά, ο οποίος είναι και συνάδελφός του και μέλος του παραρτήματος και λόγω εκδηλώσεων στη Λευκάδα, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην τελετή των εγκαινίων.






Στη συνέχεια της εκδήλωσης των εγκαινίων,  ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αεροπορίας, έκανε τον δικό του χαιρετισμό, φανερά συγκινημένος. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης κ. Κρανιάς βράβευσε τον συμπολίτη μας Γιώργο Κωνσταντινίδη με την πακέτα της Ένωσης τιμής ένεκεν, αφού με κίνδυνο της ζωής του έπεσε στη θάλασσα για να σώσει ένα συμπολίτη, έδειξε ένα πνεύμα αυτοθυσίας, αυταπάρνησης και ενδιαφέρον για τον πλησίον, πράγμα σπάνιο στην σημερινή εποχή. Από την πλευρά του με ταπεινότητα, ο Γιώργος Κωσταντινίδης αφού ευχαρίστησε για την τιμή, τόνισε ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που θα έκανε ο καθένας, στις συγκεκριμένες συνθήκες. Στη συνέχεια ο κ. Πλατάνας έδωσε το δώρο της Ένωσης στο παράρτημα Πρέβεζας, που ήταν ένας υπέροχος πίνακας. Ένα Ρολόι ήταν ένα ακόμη δώρο που πήρε το παράρτημα της ΕΑΑΑ στην Πρέβεζα!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites