Καταργείται η κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα διόδια της Υποθαλάσσιας Σήραγγας Πρέβεζας – Ακτίου;;;

Αναστάστωση επικρατεί στους οδηγούς Ταξί της Πρέβεζας και της Βόνιτσας από την απόφαση της Εγνατίας Οδού να καταργήσει την κάρτα Απεριορίστων Διαδρομών. Μετά και την κατάργηση της Κάρτας από τους αγρότες της περιοχής η εταιρία προχώρησε στην κατάργηση της και στους οδηγούς ΤΑΞΙ, κάτι που προκαλεί ανησυχία και στους απλούς εργαζόμενους στους όμορους Δήμους οι οποίοι εξυπηρετούνται μέσω της Υποθαλάσσιας Σήραγγας.
Αξίζει να θυμήσουμε ότι λίγους μήνες πριν τον Νοέμβριο του 2016 ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με δηλώσεις του στην ΕΡΤ δεσμεύονταν ότι εντός του 2017 οι δημότες που έχουν διόδια στα όρια των Καλλικρατικών τους Δήμων θα απαλλάσονται από αυτά.
Συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης είχε αναφέρει ότι έχει έρθει ήδη σε συνεννόηση με τους παραχωρησιούχους και έχει συμφωνήσει για συγκεκριμένες προβλέψεις σχετικά με τους μόνιμους κατοίκους.
«Σε βήματα υλοποιείται αυτή η συμφωνία βήμα – βήμα. Πολύ πιο σύντομα οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού, ή αντίστοιχων Δήμων δεν θα πληρώνουν διόδια στα όρια του Δήμου τους», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, προσδιορίζοντας την υλοποίηση του μέτρου αυτού μέσα στο 2017. «Αυτό θα γίνει μέσα στο ’17, σε επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου. Μέσα στο ’17, λοιπόν, δεν θα πληρώνουν διόδια οι μόνιμοι κάτοικοι», είπε χαρακτηριστικά.
«Έχουν προβλεφθεί εκπτώσεις για τους πολύ συχνούς χρήστες που είναι οι μόνιμοι κάτοικοι και είναι εργαζόμενοι σε όμορο Δήμο, όπως έχουν προβλεφθεί να περνάνε ελεύθερα τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιστεύω ότι αυτά όφειλαν να τα έχουν οι συμβάσεις στην αρχή, όποιο και να ήταν το οικονομικό μοντέλο», είχε πει χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.
Αρκετούς μήνες μετά λοιπόν όχι απαλλαγή από τα διόδια δεν έχουμε δει αλλά όπως δείχνουν οι κινήσεις τις εταιρίας Εγνατία Οδός καταργούνται και οι εκπώσεις για όσους έχουν συχνή διέλευση απο τα αυτά.
Σε επίπεδο τοπικών αρχόντων ο μόνος που έχει αντιδράσει για το θέμα είναι ο Δήμαρχος Βόνιτσας κ. Γ. Αποστολάκης ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή στον κ. Σπίρτζη, ενώ οι τοπικοί άρχοντες της Πρέβεζας (Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης, βουλευτές) όπως φαίνεται αγρων ηγοραζαν ….
Η μόνη κίνηση που έγινε ήταν από τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πρέβεζας κ. Στέργιο Γιαννάκη,  αναφορά για το θέμα στον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites