Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
Ιούν 29, 2017 - Πεμ
Preveza GR
Άνεμος 4 m/s, ΝΝΔ
Πίεση 759.06 mmHg
34°C
Υγρασία 36%
Σύννεφα -
Konstas
Ψητοπωλείο ψήνεσαι
Nissan
Alila

Αχέροντας ποταμός, πηγές Γλυκή,εκπληκτική πτήση

Η λέξη Αχέρων παράγεται από την λέξη άχος που σημαίνει ο ποταμός που άγχους και των αναστεναγμών. Κατά τους ιστορικούς χρόνους το όνομα του και μόνο αρκούσε να εκφράσει την ιδέα του Άδη και του τρόμου.

Το μήκος του όχι και πάνω από πενήντα χιλιόμετρα ,στην κάπως σύντομη για ποτάμι απόσταση φιλοξενεί και νερά άλλων αξιόλογων ποταμών του (κωκυτού , Βάβα Περιφλεγέφον) τους οποίους συναντά κατά το δεύτερο στάδιο της διαδρομής μέσα στην κοιλάδα την οποία διασχίζει καταμεσής . Τις πρώτες του πηγές τις συναντάμε στο χωριό Στρούνι (Λάκκα Σούλι Ιωαννίνων ).

Το ρέμα του λόγο της κατηφοριάς του εδάφους κινείτε με ταχύτητα κυνηγημένου ερπετού που τρέχει μέχρι να βρει ένα σίγουρο καταφύγιο . Στα μέσα της διαδρομής του περίπου χάνεται στο χαοτικό χώρο των Σουλιώτικων βουνών αφήνοντας πίσω του ένα γλυκό και ευχάριστο απόηχο. Αυτό είναι το ποτάμι που τροφοδοτούσε την Αχερουσία λίμνη στον περίγυρο της οποίας ζούσαν οι ψυχές των νεκρών .

Η μυθολογία μας λέει πως ο Αχέρων κατά την σύγκρουση των υιών του Κρόνου και των Τιτάνων έδωσε νερό στους Διψασμένους Τιτάνες .
Ο Δίας σαν βγήκε νικητής εκδικήθηκε τους Τιτάνες σκληρά .Για τιμωρία τον Αχέροντα τον έστειλε σε βάθος που είναι τόσο όσο το ύψος του ουρανού από την γη.

            
                         Λάζαρος Τσάτσος επιμέλεια κειμένου –  Βίντεο  για το mypreveza.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Cuba beach bar

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Ταβέρνα Σκάλωμα
Mango
Lithos
Chill box
Καλλίνικος

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ