Θα κατεδαφιστεί ο Υδατόπυργος στην Μαργαρώνα-Πρόταση να γίνει καφετέρια ο παλιός Υδατόπυργος στην περιοχή Υδραγωγείο της Πρέβεζας!

Το Θέμα του Υδατόπυργου της Μαργαρώνας συζητήθηκε χθες βράδυ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Πρέβεζας.
Η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη υπέρ της κατεδάφισης του Υδατόπυργου της Μαργαρώνας, κάτι το οποίο είναι και απαίτηση των κατοίκων της περιοχής.
Κατά την τοποθέτηση του για το θέμα ο επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας” κ. Μιλτιάδης Κλάπας τάχθηκε εξ αρχής υπέρ της κατεδάφισης αναφέροντας:
“Επειδή χρησιμότητα δεν έχει, τα χρήματα για να το επισκευάσουμε είναι πολύ περισσότερα, αλλά για να το επισκευάσουμε, σημαίνει η επισκευή του ότι έχει μια αξία ως μνημείο.Υπάρχει κανένας από τις υπηρεσίες αυτές που χαρακτηρίζουν μνημεία που μπορεί να το χαρακτηρίσει;Δεν υπάρχει!Αλλά επειδή σε αυτά ποτέ δεν ξέρεις θα έλεγα να πάρουμε καταρχήν απόφαση κατεδάφισης, αλλά να ρωτήσουμε υπηρεσίες, που χαρακτηρίζουν μνημεία, μήπως την πατήσουμε και έρθει κάποιος και μας πει τι κάνατε εκεί …Το Υδραγωγείο της Πρέβεζας υπάρχει μια τέτοια (…)που λέει εδώ θα το κρατήσουμε! Επειδή πρόκειται για ίδιο αντικείμενο, για τους οποιοσδήποτε λόγους να ανακοινώσουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες που ασχολούνται με την ανακήρυξη των μνημείων ότι αυτό το συγκεκριμένο (…) εμείς θα το κατεδαφίσουμε. Υπάρχει καμιά αντίρρησή; Για να καλυφθούμε!” 
Συμπληρωματικά στον Μιλτιάδη Κλάπα ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Διονύσης Καλλίνικος ανέφερε:
“Για βγει η άδεια κατεδάφισης θα πρέπει να περάσει από το συμβούλιο αρχιτεκτονικής.Επομένως στο συμβούλιο αρχιτεκτονικής κρίνουν αν είναι μνημείο η όχι, αν έχει κάποια αισθητική ή όχι!Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι η επικινδυνότητα!Δηλαδή, ερχόμαστε και λέμε για την Μαργαρώνα, για το οποίο η εισήγηση λέει κατά πλειοψηφία. Ξέρουμε ότι η επιτροπή ετοιμόρροπων αποτελείται από τρεις μηχανικούς, κάποιος μειοψήφησε … Εγώ σας λέω, γίνεται ένας σεισμός στην Λευκάδα 6 ρίχτερ (Γ. Φραγκούλης:Γιατί στην Λευκάδα και όχι στην Πρέβεζα; Γέλια στην αίθουσα) , δεν είναι για γέλια κύριε Φραγκούλη …Δεν είναι για γέλια …Γιατί, αν πάτε στον Υδατόπυργο, όλος ο οπλισμός είναι έξω.Δηλαδή έπρεπε πρώτα να έρθει το θέμα του Υδατόπυργου στην Περιοχή του Υδραγωγείου και μετά των Εργατικών κατοικιών”
Στην δική του τοποθέτηση ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας κ. Κωστούλας εξέφρασε αντίθετη άποψη με τα όσα είπαν οι προηγούμενοι προκρίνοντας να ερευνηθεί η πιθανότητα αναστήλωσης του Υδατόπυργου.
    “Εγώ θα είμαι λίγο αντίθετα με τους προλαλήσαντες. Θα μπορούσαμε να καλέσουμε τους αρχιτέκτονες της Πρέβεζας, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος να μας κάνουν μία μελέτη υπό την μορφή διαγωνισμού δωρεάς προς το Δήμο, να δούμε αν γίνεται! Αν σε περίπτωση δεν ανταποκριθεί κανένας, μετά μπορούμε και σύμφωνα με τις υποδείξεις, να προχωρήσουμε στην κατεδάφιση” τόνισε ο κ. Κωστούλας.
Η ανατρεπτική πρόταση όχι για τον Υδατόπυργο της Μαργαρώνας, αλλά για τον Υδατόπυργο στο Υδραγωγείο ήρθε δια στόματος του επικεφαλής της ΑΣΥΠ κ. Τάκη Παππά ο οποίος πρότεινε ο συγκεκριμένος πύργος να γίνει καφετέρια. 
“Από ότι γνωρίζω οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς εκεί (στην Μαργαρώνα) ,το χουν στο κεφάλι τους, θέλουν να φύγει!Αυτή την απόφαση την παίρνει ο Δήμος.  Το άλλο το θέμα του Υδατόπυργου είναι τελείως διαφορετικό μέχρι και καφετέρια μπορεί να γίνει! Αυτό εδώ όμως προτείνω άμεσα να κατεδαφιστεί και να βρούμε κάποιον να πάρει τα υλικά (μπάζα)”
Από την Λαϊκή Συσπείρωση ο κ. Σπυράκος τόνισε:
“Εγώ έχω μια απορία … Πιο επικίνδυνος είναι ο Υδατόπυργος (Υδραγωγείο). Αυτό είναι το μνημείο από εκεί έπαιρνε νερό η Πρέβεζα και αυτόν να τον κρατήσουμε που είναι πιο επικίνδυνος από αυτόν (Μαργαρώνα) και ερχόμαστε εδώ να ψηφίσουμε για ένα πράγμα που δεν είναι άμεσης (επικινδυνότητας) σε σχέση με εκείνο, που οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν το θεωρούν μόνο μνημείο, το θεωρούν επικίνδυνο για τα σπίτια.”
Το θέμα έκλεισε με την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος ανέφερε: 
“Καταρχήν δεν χρησιμοποιείται από την Δημοτική Ύδρευση και Αποχέτευση του Δήμου μας εδώ και δεκαετίες. Κατά την γνώμη την δικιά μου δεν αποτελεί κάποιο ξεχωριστό έργο τέχνης, ούτε κουβαλάει κάποια ιστορία.Βασικότερο, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ήδη υπάρχουν αποκολλήσεις τεμαχίων τσιμέντων που είναι επικίνδυνα για τους κατοίκους της περιοχής, γιατί αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν!Βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και από κάτω παίζουν παιδάκια αμέριμνα και θα έχουμε κανένα ατύχημα!”
Για τον Υδατόπυργο στο Υδραγωγείο ο κ. Μπαίλης φαίνεται να μην γνωρίζει και πολύ καλά την περιοχή, καθώς ανέφερε πως δεν είναι σε κατοικημένη περιοχή, κάτι που δεν ισχύει αφού δίπλα ακριβώς όπως βλέπετε και στην φωτογραφία είναι χτισμένο συγκρότημα κατοικιών!

 Μάλιστα όπως μαρτυρά και η δεύτερη φωτογραφία από τον Υδατόπυργο στην Μαργαρώνα οι δύο πύργοι έχουν σχεδόν την ίδια απόσταση από τα γύρω σπίτια!!!

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites