Σύσκεψη για την Υγεία στην Πρέβεζα στις 5 Μάρτη στο Εργατικό Κέντρο

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων  αστικών κυβερνήσεων, ακολουθεί μια πολιτική η οποία ευθυγραμίζεται πλήρως με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και στοχεύει στο να αναδείξει περισσότερο την Υγεια-Πρόνοια, ως  πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας με σημαντικά κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται τον κλάδο.                                                                                                     
Στο επίκεντρο αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής  και των αναδιαρθρώσεων που προωθεί η συγκυβέρνηση  δε βρίσκονται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, αλλά η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Υγείας, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της. Το πώς δηλαδή θα κοστίζει λιγότερα στο αστικό κράτος και περισσότερα στην τσέπη του λαού και των εργαζομένων. Προβλέπεται νέα υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών,νέα συρρίκνωση δαπανών για την Υγεία.
Οι αναδιαρθρώσεις της συγκυβέρνησης τόσο στις πρωτοβάθμιες δομές, όσο στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη δηλαδή στα νοσοκομεία, βρίσκονται στη λογική που βλέπει έσοδα και έξοδα, κέρδη και ζημίες ενταγμένη στη φύση της καπιταλιστικής οικονομίας που το κόστος  της ανθρώπινης ζωής μειώνεται και οι όποιες ασθένειες αποτελούν ευκαιρία για απομύζηση κέρδους.  Γι αυτό επιχειρούν να αλλάξουν το τοπίο και σε επίπεδο νοσοκομείων συρρικνώνοντας δομές γιατί «κοστίζουν». Άλλωστε έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι  το Υπουργείο θεωρεί πολλά δύο νοσοκομεία στην περιοχή Πρέβεζας-Λευκάδας, και εκείνο που πιστεύουμε πως μεθοδεύεται είναι η διασύνδεση νοσοκομείων σε όμορους νομούς, η υποβάθμιση ενός εκ των δύο με γνώμονα πάντα τη συμπίεση του λειτουργικού κόστους αδιαφορώντας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.                            

Δε θα επιτρέψουμε να περάσουν αυτές οι μεθοδεύσεις. Θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα τόσο εμείς, όσο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της περιοχής, έτοιμοι να δώσουμε μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, που στοχεύουν στην υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στην περιοχή μας. Στα πλαίσια αυτά θα συμμετάσχουμε και θα τοποθετηθούμε για αυτές τις εξελίξεις στην ευρεία σύσκεψη φορεων, ταξικών σωματείων, συλλόγων, επιτροπών αγώνα, στην οποία καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας, την Κυριακή 5 Μάρτη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και ώρα 10.30 π.μ. Να ενώσουμε τη φωνή και τη δράση μας, από κοινού να δώσουμε τη μάχη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.                                                                             


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites