Συνεχίζεται η εργασιακή ομηρία των εργαζομένων της ΝΕΔΗΚΕΠ στην Πρέβεζα!

 Για ακόμα μία φορά συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας το εργασιακό καθεστώς ομηρίας των 15 εργαζομένων στην ΝΕΔΗΚΕΠ, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κυρίως στους παιδικούς σταθμούς και που εξακολουθούν να λαμβάνουν με μεγάλη καθυστέρηση τα δεδουλευμένα τους.
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με την πλειοψηφία των παρατάξεων να ζητούν οι εργαζόμενοι αυτοί να μονιμοποιηθούν στο Δήμο ενώ πάρθηκε απόφαση για χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του Δήμου της ΝΕΔΗΚΕΠ με 150 χιλιάδες ευρώ, ώστε να πληρωθούν τουλάχιστον 5 μισθοί έως τις 10 Μαρτίου.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Νόβας επεσήμανε πως η απόφαση που θα παρθεί από το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε η χρηματοδότηση να υπερβαίνει πάνω από μισό των χρωστούμενων στους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΝΕΔΗΚΕΠ κ. Μυσιρλής  από την πλευρά του είπε:

 “Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο το έχουμε κουβεντιάσει εδώ σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο πολλές φορές στο παρελθόν.Και είναι σοβαρό γιατί μιλάμε για 15 οικογένειες οι οποίες ζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό όντας απλήρωτοι 10-12 μήνες. Εμείς θεωρούμε ότι είναι θετικό ότι ο Δήμος χρηματοδοτεί την επιχείρηση.Από τα 150 χιλιάδες ευρώ εμείς λέμε ότι μπορούν να δοθούν τουλάχιστον 6 μήνες για την μισθοδοσία τους. Να ανακουφιστούν προσωρινά οι εργαζόμενοι.Υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό της επιχείρησης για χρηματοδότηση 200 χιλιάδες ευρώ, επιμένουμε ότι πρέπει άμεσα ο Δήμος να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του και να δώσει και αυτές τις 50 χιλιάδες. Παρόλα αυτά αν βάλουμε όλα τα χρήματα που θα έρθουν στην επιχείρηση και από το Δήμο και από τα προγράμματα δεν φθάνουν να καλυφθεί το κενό.Η λύση για εμάς που μπορεί να ανακουφίσει και τους εργαζόμενους είναι να μεταφερθούν αυτά τα προγράμματα στο Δήμο. Όπως έχουμε υποβάλει αίτημα και στο παρελθόν και θεωρούμε ότι πρέπει να πάρει ο Δήμος απόφαση και σε αυτή τη κατεύθυνση “

Ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΠ κ. Νέσσερης διαβεβαίωσε την αίθουσα ότι σε πρώτη φάση θα αποδοθούν 5 μήνες. ”  Η Μισθοδοσία είναι γύρω στις 23 χιλιάδες το μήνα, οπότε θα δώσουμε 5 μήνες και θα δούμε τέλος του μηνός τι μπορούμε να πληρώσουμε επιπλέον.θα κάνουμε προσπάθεια για τις 10 του μηνός να πληρωθούν οι 5 μήνες.” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νέσσερης.

Ο Μιλτιάδης Κλάπας κατά την τοποθέτηση του είπε:

“Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένα πρόβλημα που έχει όλη η αυτοδιοίκηση, το οποίο δεν τελειώνει ποτέ!διότι θέματα που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους, στην πραγματικότητα είναι συνταγματική επιταγή. Νομίζω ότι το αίτημα που θα πρέπει μονίμως να επαναλαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το εξής: Η μονιμοποίηση του προσωπικού των προγραμμάτων αυτών και η τακτοποίηση όλων αυτών των ανθρώπων σε μόνιμες θέσεις στο Δήμο για πάγιες και διαρκείς ανάγκες.Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ζήτημα εύλογο.”

Ο επικεφαλής της ΑΣΥΠ Τάκης Παππάς για το θέμα πρότεινε επειδή είναι ένα πρόβλημα πανελλήνιο,  να βγει η απόφαση ομόφωνη και να σταλεί στην ΚΕΔΕ και να ζητηθεί από αυτή να αναλάβει την πρωτοβουλία και να κάνει μια Γενική συνέλευση με όλους Δήμους με μοναδικό θέμα αυτό.

Κλείνοντας το θέμα ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαϊλης είπε πως υπάρχει ευαισθησία απέναντι σε κάθε εργαζόμενο και πως πιστεύει ότι η υγεία, η πρόνοια και η παιδεία  είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας, διαφορετικά υπάρχουν άνισες μεταχειρίσεις.
“Εμείς σαν Δημοτική Αρχή είμαστε η πρώτη που καθιέρωσε την επιχορήγηση του 4%. Εμείς ότι μπορούμε κάνουμε, αλλά θα πρέπει η πολιτεία κάποτε να αναλάβει τις ευθύνες της.”

Το θέμα της επιχορήγησης με 150 χιλιάδες ευρώ, της μισθοδοσίας των εργαζομένων της ΝΕΔΗΚΕΠ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με την Λαϊκή Συσπείρωση να ψηφίζει παρόν.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites