ΠΡΕΒΕΖΑ: Με ελλείψεις ξεκινά τη Δευτέρα το πρόγραμμα μαθημάτων Κολύμβησης στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης της πισίνας εκπαίδευσης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας.

Στην πισίνα πραγματοποιήθηκε μερική ανακατασκευή με την τοποθέτηση ειδικής μεμβράνης. έτσι ώστε να σταματήσουν οι διαρροές που υπήρχαν και οι οποίες είχαν προκαλέσει μικρές διαβρώσεις.
Τοποθετήθηκαν επίσης καινούργια συστήματα εισροής υδάτων σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα ασφαλείας, ειδική αντιολισθητική μεμβράνη στα σκαλοπάτια ώστε τα παιδιά να μπαίνουν και να βγαίνουν στη πισίνα με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσουν και τέλος γύρο από την πισίνα τοποθετήθηκε καινούργιο ασφαλές αντιολισθητικό  μάρμαρο, καθώς τα πλακάκια που υπήρχαν πριν ενείχαν κινδύνους τραυματισμών. Το συνολικό κόστος των εργασιών άγγιξε τις 25 χιλιάδες ευρώ οι οποίες προήλθαν από τον προϋπολογισμό του Δήμου

Έτσι λοιπόν την Δευτέρα η μικρή όπως έχουμε συνηθίσει να την αποκαλούμε πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους λιλιπούτειους κολυμβητές οι οποίοι θα μάθουν να κολυμπούν σε μια ασφαλέστατη πισίνα που πληρεί όλες τις προδιαγραφές, όπως μας διαβεβαίωσε και ο ανάδοχος του έργου και πολύ καλός γνώστης των νέων τεχνολογιών  κ. Σιόντης.

Την ίδια όμως ώρα που η μικρή πισίνα δέχθηκε με μεγάλη επιτυχία ένα ολικό “λίφτινγκ” στον υπόλοιπο χώρο του κολυμβητηρίου εξακολουθούν τα προβλήματα να μένουν άλυτα.
Σύμφωνα με δικές μας ασφαλείς πληροφορίες στα αποδυτήρια υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με κυριότερο από όλα την έλλειψη ζεστού νερού, καθώς εξαιτίας της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας του Δήμου. οι ηλιακοί θερμοσίφωνες που υπήρχαν για να ζεσταίνουν  το νερό καταστράφηκαν κατά την διάρκεια του ολικού παγετού που “χτύπησε” φέτος και την πόλη μας.

Τα άλλα βασικά προβλήματα που υπάρχουν είναι το υπέρογκο κόστος θέρμανσης της πισίνας ,καθώς απαιτούνται αρκετά χρήματα για πετρέλαιο, αφού η ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου φαίνεται να έχει μπει προς το παρόν στο “συρτάρι” … και η έλλειψη προσωπικού μιας και αυτή τη στιγμή στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας, υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος, ο οποίος καλείται να γίνει λάστιχο και να πρέπει να συντηρεί , να καθαρίζει και να χλωριώνει την πισίνα, να ελέγχει τα μηχανήματα, να καθαρίζει και να φυλάει όλο το χώρο.

Και ενώ λύση για την υλοποίηση του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας βρέθηκε, έστω και καθυστερημένα, η μεγάλη πισίνα θα πρέπει να περιμένει μέχρι ότου ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, ο οποίος όπως πολύ καλά θυμάστε επισκέφθηκε το χώρο πριν από περίπου ένα μήνα,να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του για χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η μελέτη η οποία έχει γίνει και αφορά εκτεταμένες εργασίες στην πισίνα με τοποθέτηση μπαλονιού, ώστε να μπορεί πλέον να λειτουργεί και το χειμώνα, κοστολογείται γύρω στις 500 χιλιάδες ευρώ και περιμένει το πράσινο φως του Υπουργείου για την υλοποίηση της.Πάντως αν το Υπουργείο δεν βγάλει λευκό καπνό, το πιθανότερο είναι, φέτος το καλοκαίρι, η μεγάλη πισίνα του Κολυμβητήριου να λειτουργήσει όπως τα τελευταία καλοκαίρια για ενάμιση μήνα ή ακόμα και καθόλου!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites