Πολιτική εκδήλωση στη Βόνιτσα πραγματοποίησε η ΚΟΒ Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ

 Πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 15 Μάρτη, στη  Βόνιτσα πραγματοποίησε η ΚΟΒ Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ για την παρουσίαση των Θέσεων του ΚΚΕ μπροστά στο 20ό Συνέδριο του Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 30 Μάρτη μέχρι και 2 Απρίλη 2017, με κεντρικό σύνθημα: «ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ – ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ – ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ».

Την εκδήλωση άνοιξε η Νικολέτα Ρεπάνη γραμματέας της ΚΟΒ Ακτίου – Βόνιτσας του ΚΚΕ , τονίζοντας  ότι το ΚΚΕ τραβάει μπροστά, θέτοντας το στόχο του ολόπλευρου ιδεολογικού – πολιτικού – οργανωτικού ατσαλώματος του Κόμματος και της Νεολαίας του, ως κόμματος της επαναστατικής ανατροπής. Τόνισε ότι το ατσάλωμα αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να φέρουμε σε πέρας τα σύνθετα καθήκοντα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της πάλης κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση με στόχο την εργατική εξουσία. Την παρουσίαση των Θέσεων του ΚΚΕ μπροστά στο 20ό Συνέδριο, έκανε ο Γιάννης Ποσοτίδης  μέλος της Επ. Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στη χώρα μας αλλά και στην παγκόσμια σκηνή, στην αντιλαϊκή επίθεση και τα μέτρα από κυβέρνηση και «θεσμούς». Έγινε αναφορά στο ρόλο, που καλούνται να διαδραματίσουν οι οργανωμένες δυνάμεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και συνολικά για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος με πρωτοπορία το ΚΚΕ. Επίσης αναφέρθηκε στην όξυνση του ανταγωνισμού παγκόσμια που εκδηλώνεται και σε στρατιωτικό επίπεδο, στο μεγάλωμα του κινδύνου πιο γενικευμένων ιμπεριαλιστικών πολεμικών αναμετρήσεων. Επίσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ΕΕ και στις αναζητήσεις αυτής της περιόδου για την πορεία και το μέλλον της ΕΕ, σημειώνοντας ότι ανεξάρτητα από το ποια εκδοχή θα επιλεγεί, η πορεία της ΕΕ θα συνεχίσει να είναι αντιλαϊκή, να υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση για την πρόταση του ΚΚΕ και για την κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.Αποσαφηνίστηκαν πλευρές των σύνθετων διεθνών εξελίξεων, το ρόλο των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων στη περιοχή μας και διεθνώς, το ενδεχόμενο θερμών επεισοδίων στο Αιγαίο και τα Βαλκάνια και τη θέση του ΚΚΕ για το ενδεχόμενου ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου και τη στάση, που πρέπει να κρατήσει ο λαός μας και η νεολαία του.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites