Με μεγάλη επιτυχία η εκπαίδευση της ΛΕΚ Νομού Πρέβεζας από στελέχη της 5ης ΕΜΑΚ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου 2017 η εκπαίδευση της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας από στελέχη της 5ης ΕΜΑΚ , στις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης της ΕΜΑΚ στα Ιωάννινα, στην οποία συμμετείχαν 13 εθελοντές μέλη της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ


Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε αντικείμενα έρευνας και διάσωσης ,μετά από καταστροφικό σεισμό με χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού που διαθέτει η 5η ΕΜΑΚ , καθώς και ειδικών τεχνικών διάσωσης βάσει των διεθνών προδιαγραφών σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών.


Η εκπαίδευση περιελάμβανε στο θεωρητικό μέρος, παρουσίαση από αξιωματικό της ΕΜΑΚ με θέμα : Σεισμός – Πολιτική Προστασία – Ρόλος Πυροσβεστικού Σώματος και αντιμετώπιση καταστροφικού σεισμού..
Η πρακτική εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του παλαιού γηροκομείου Ιωαννίνων και περιελάμβανε εκπαίδευση σε Ειδικό Εξοπλισμό διάσωσης από σεισμούς και χρήση Κάμερας – Γεώφωνων και Εφαρμογή σε πεδίο Κρουστικών μηχανημάτων στον χώρο του κτηρίου και εφαρμόστηκαν: 
 • τακτικές έρευνας και εντοπισμού εγκλωβισμένων..
• διάτρηση σκυροδέματος και πλάκας 
• διαδικασίες ασφαλούς εργασίας και
• απεγκλωβισμός θυμάτων με χρήση διασωστικού τρίποδα
• και μεταφορά από τον δεύτερο όροφο τραυματία με χρήση φορείου και συρματόσχοινου προς τον χώρο υποδοχής..


Ιδιαίτερη θετική εντύπωση προς τους εθελοντές μέλη της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ, έκανε η αντιμετώπιση του προσωπικού της ΕΜΑΚ ( Διοικητή, Υποδιοικητή, αξιωματικοί και προσωπικό) που συμμετείχαν στην εκπαίδευση με την ειλικρινή διάθεση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας προς τα μέλη της ΛΕΚ , στα πλαίσια μιας αγαστής συνεργασίας για την αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών.


Το Διοικητικό Συμβούλιου της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Περιφερειακό Διοικητή Υπηρεσιών Ηπείρου Αρχιπύραρχο Κ. Σκούπρα, και τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου κο Δημήτριο Μαυρογιώργο για την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της εκπαίδευσης ..
Επίσης ολόθερμες ευχαριστίες στον Διοικητή της 5η ΕΜΑΚ , Πύραρχο Απόστολο Βασδέκη, τον Υποδιοικητή Επγο Ευάγγελο Μπαλατσό και τον Υπργο Χρήστο Κάκκο για την θετική ανταπόκριση τους στο αίτημα της ΛΕΚ, καθώς και την εν γένει συμπεριφορά τους και τον επαγγελματισμό τους προς τα μέλη της ΛΕΚ κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης και τους διαβεβαιώνουμε για συμμετοχή της ΛΕΚ , όταν οι καταστάσεις απαιτούν ενεργοποίηση εμπλεκομένων στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας προς υποβοήθηση του έργου τους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites