Σπίρτζης: “Δεν θα πάμε σε ακραίες λύσεις σαν και αυτές, που οι ακραίοι κύκλοι της Ευρώπης – και ο κ. Σόιμπλε – πετάνε κάθε τρεις και λίγο”

 
Στην εμπλοκή που παρουσιάζεται στη διαπραγμάτευση, που διεξάγει η Κυβέρνηση με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος και το ενδεχόμενο εκλογών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Πρέβεζα για τον Εορτασμό του Πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους. Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε:

     «Η άποψή μας είναι ότι, όπως κάθε φορά, έτσι και σήμερα, γίνεται μία σοβαρή διαπραγμάτευση από την Ελληνική Κυβέρνηση, τεκμηριωμένη, με σχέσεις και με σχέδιο. Η χώρα έχει εφαρμόσει το σύνολο των δεσμεύσεών της σε σχέση με το πρόγραμμα. Απαιτούμε πλέον να κάνουν το ίδιο και οι δανειστές. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το παιχνίδι που παίζεται αυτή την περίοδο δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Υπάρχουν πολιτικές και μεγάλες ενδογενείς αντιθέσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων που υπάρχουν. Μη βλέπετε τη διαφωνία του Δ.Ν.Τ. με τα Ευρωπαϊκά Όργανα ως τεχνοκρατική αντίθεση, μόνο, εμπεριέχει και άλλου είδους αντιθέσεις. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Πιστεύω, επίσης, ότι δε συμφέρει καμία πλευρά να μην ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και είναι συμφέρον όλων των πλευρών να προχωρήσουν. Άρα, έχω την αισιοδοξία ότι  πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα» και πρόσθεσε «Επειδή είμαι μηχανικός, είναι ωραία η δημοσιογραφική έρευνα με τις στατιστικές πιθανότητες, αλλά η πολιτική δε γίνεται έτσι. Αυτό σημαίνει ότι ακραίες λύσεις δεν υπάρχει λόγος να τις έχουμε για δημόσια διαβούλευση. Η άποψή μου είναι ότι δεν θα πάμε σε ακραίες λύσεις και τοποθετήσεις, σαν και αυτές, που διαχρονικά οι ακραίοι κύκλοι της Ευρώπης – και ο κ. Σόιμπλε – πετάνε κάθε τρεις και λίγο».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites