ΒΙΝΤΕΟ: Σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων στο Άκτιο οι Αγρότες τις Πρέβεζας και της Βόνιτσας

Μαχητική ήταν κινητοποίηση των αγροτών της Πρέβεζας, της Βόνιτσας και της Λευκάδας σήμερα στις 12:00 το πρωί στα διόδια του Ακτίου.

Λίγο μετά τις 12:00 έφτασαν παρατεταγμένα τα πρώτα τρακτέρ τα οποία και έκλεισαν το δρόμο για περίπου 40 λεπτά, όσο διήρκεσε το συλλαλητήριο , ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβερνητική πολιτική που τους έχει στραγγαλίσει κυριολεκτικά το εισόδημα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι που συμμετέχουν και αυτοί στις κινητοποιήσεις, έχυσαν το γάλα στο δρόμο.

 Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου οι αγρότες σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων και για αρκετή ώρα η διέλευση από τα διόδια ήταν ελεύθερη, αποζημιώνοντας έτσι τους πολίτες που περίμεναν τόση ώρα για να λήξει η κινητοποίηση και να ανοίξει και πάλι ο δρόμος.

Το συλλαλητήριο χαιρέτησαν ο Πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Κατούνας κ. Καλογιάννης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας κ. Σπύρος Κλινάκης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας κ.Αλέξανδρος Βεροιώτης . Παρόν στις κινητοποιήσεις ήταν και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης.
“Θα μεταφέρουμε τα αιτήματα στους διερχόμενους και στόχος είναι να γίνουν γνωστά στα πλατύτερα λαϊκά στρώματα.Η μικρομεσαία αγροτιά στην περιοχή μας και σε ολόκληρη την χώρα δίνει αγώνα επιβίωσης.Τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων είναι αιτήματα τα οποία ακουμπάνε στα μεγάλα προβλήματα της αγροτιάς.” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μωραϊτης

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας δήλωσε πως το συλλαλητήριο στο Άκτιο πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια κλιμάκωσης και συνέχειας των κινητοποιήσεων, το μέλλον των οποίων θα κριθεί αύριο Τρίτη κατά την διάρκεια του Πανελλαδικού Συντονισμού με τα υπόλοιπα μπλόκα στην Νίκαια.
“Απέναντι σε αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται αλλά και στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, την σπέκουλα εναντίον μας, την προβοκάτσια που εξαπολύει, προσπαθώντας να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, θα απαντήσουμε δυναμικά!Δεν μπορεί η κυβέρνηση την στιγμή που έρχονται τα μπιλιετάκια και ο καθένας απο εμάς τα παραλαμβάνει και βλέπει τις ασφαλιστικές του εισφορές να διπλασιάζονται, την εφορία να διπλασιάζεται, η δουλειά του να χάνεται το κόσμος παραγωγής να εκτοξεύεται, να μας λέει ότι είμαστε καλά και δεν το ξέρουμε. Σε αυτή λοιπόν τη πολιτική, απαντάμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε, δεν θέλουμε καμιά κοινωνική ομάδα απέναντί μας, αντιθέτως δημιουργούμαι συνθήκες και προϋποθέσεις για να συντονιστούμε και αυτό εκφράζεται και σήμερα με την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας να έρθει εδώ σήμερα και να συμμετέχει και να στηρίξει αυτή τη πρωτοβουλία.Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπύρος Κλινάκης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites