Πρέβεζα: «Υπερπαραγωγή» από το Κομιτάτο, το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς…


Πλησιάζουν οι στιγμές που χιλιάδες Καρναβαλιστές, περιμένουν πως και πως και όλα δείχνουν ότι και ο καιρός, θα είναι φιλικός, θα είναι σύμμαχος. Από όπου κι αν είσαι, φόρεσε με την παρέα σου Αποκριάτικες στολές κι έλα να διασκεδάσεις το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς 25 και 26 Φεβρουαρίου 2016, στο μεγαλύτερο Καρναβάλι στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία που διοργανώνει στην Πρέβεζα, το Καρναβαλικό Κομιτάτο. Οι αποκριάτικες στολές, είναι το μόνο που χρειάζεσαι εσύ και η παρέα σου, για να συμμετέχεις στις παρελάσεις και τις γιορτές του καρναβαλικού κομιτάτου Πρέβεζας.  Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Ώρα συνάντησης 18.00, ώρα εκκίνησης 19.00. Αφετηρία η Λεωφόρος Ειρήνης (στο ύψος που στεγάζονταν παλιότερα οι υπηρεσίες του ΚΤΕΛ Νομού Πρέβεζας), τερματισμός η παραλιακή οδός Ελευθερίου Βενιζέλου. Τα Γκρουπ, οι αυτοσχέδιες ομάδες του καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, παίρνουν θέσεις (αυτοσχέδιες ομάδες του Καρναβαλικού Κομιτάτου, είναι οι μικρές ή οι μεγάλες παρέες που δεν ανήκουν σε κάποιο Γκρουπ, αλλά δημιουργούν με την παρέα τους, ένα αποκριάτικο θέμα και συμμετέχουν στην παρέλαση. Πιστό στο επί 12ετία μότο του, το κομιτάτο προτρέπει όλο τον κόσμο να συμμετέχει, στέλνοντας παντού το μήνυμα: «Φόρα όποια αποκριάτικη στολή θέλεις ή έχεις, μόνος, μόνη ή με την παρέα σου κι έλα να παρελάσεις μαζί μας».  Την Μεγάλη με άρματα αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, θα παρουσιάσει ο γνωστός Καλλιτέχνης Διονύσης Ζάχος! Τα Γκρουπ που κατεβάζουν άρματα στην παρέλαση δουλεύουν πυρετωδώς και το θέαμα, αναμένεται να είναι εντυπωσιακό. “Μουσική στην μεγάλη με άρματα αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, θα παίξει ο DJ Sylvan”.
Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιείται η τελετή λήξης του καρναβαλιού, με ξεκίνημα την ποδαράτη παρέλαση. Στην ποδαράτη παρέλαση, δεν υπάρχει περιορισμός στην μεταμφίεση, όσοι-όσες θα συμμετέχουν, μπορούν να φορέσουν όποια αποκριάτικη στολή, θέλουν. Η ποδαράτη παρέλαση έχει ώρα συνάντησης 16.30 και ώρα συνάντησης 17.00. Αφετηρία είναι το «μνημείο του ναύτη» (Κουρδιστό Πορτοκάλι) και κατάληξη την πλατεία Ανδρούτσου. Στην πλατεία Ανδρούτσου, δωρεάν σουβλάκια, κρασί, τσίπουρο, χυμοί, θα προσφέρονται και χορευτικά σχήματα, θα δίνουν ακόμη περισσότερο πανηγυρικό τόνο, στη γιορτή! Και οι εκπλήξεις δε σταματούν εκεί, θα συνεχίσουν με την βαρκαρόλα, που θα γίνει μόλις σουρουπώσει, από αλιείς της περιοχής, με καπνογόνα κλπ, θα γίνει καύση ομοιώματος του Καρνάβαλου με φαντασμαγορικό τρόπο και βεγγαλικά που θα κάνουν τη νύχτα, μέρα! Η βραδιά θα συνεχιστεί με υπαίθριο Καρναβαλικό πάρτι, στην πλατεία Ανδρούτσου. Το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, σας περιμένουμε όλους και όλες στην Πρέβεζα. Καλή αποκριά και καλή διασκέδαση σε όλους και σε όλες. Στηρίζοντας το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, στηρίζουμε τον τόπο μας, στηρίζουμε τον πολιτισμό μας! Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, καλεί τους φίλους και τις φίλες του, να πατήσουν ΝΑΙ στην εκδήλωση του στο faceboook και να προσκαλέσουν όλους τους φίλους και τις φίλες του, στις μεγάλες γιορτές του Σαββατοκύριακου της Αποκριάς, στο ακόλουθο λινκ:


Η Σειρά των Γκρουπ στην μεγάλη με άρματα παρέλαση του Καρναβαλικού κομιτάτου Πρέβεζας, το Σάββατο 25 Φλεβάρη 2017, έχει ως εξής:                                                           Η παρέλαση θα ανοίξει με τον Καρνάβαλο τον οποίον θα μεταφέρει ο Κώστας Παππάς, κατά το έθιμο του Κομιτάτου…


Σειρά παρέλασης των Γκρουπ και των αυτοσχέδιων ομάδων Καρναβαλιστών, του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας.


  1. GROUP 130 -Maleficent»- Βάσω Ζαντραβέλη


  1. ΓΚΡΟΥΠ 128 ΜΑΓΕΙΡΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΦΑΪ ” (ΞΕΝΩΝΑΣ ΕΣΤΙΑ ΨΥΧΑΡΓΩΣ)


  1. ΓΚΡΟΥΠ 105 ” Ουράνιο τόξο μετά τη βροχή “” (Σίσσυ Τσαούση, Αλεξία Μπουκουβάλα)                                          


  1. ΓΚΡΟΥΠ 131 «Χάσαμε την μπάλα… » (Μαθητές 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας -Απόστολος Ντόντορος – Κων/νος Τζίμας)


  1. Γκρουπ 98 “Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων” Αγγέλικα Ευθυμίου


  1. ΓΚΡΟΥΠ 132 «Τρελοί για… δέσιμο» ( Μαίρη Παλιούρα)


  1. ΓΚΡΟΥΠ 107 “Τα παιδιά των λουλουδιών ” (1ο δημοτικό σχολείο Πρέβεζας, Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Αυγή Σάλιαρη και Ρένα Οικονόμου)


  1. ΓΚΡΟΥΠ 127 «ΔΙΑΟΛΟΥ ΚΑΛΤΣΑ» (4Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)


  1. ΓΚΡΟΥΠ 114 “ΙΝΔΙΑΝΟΙ” (2ο δημοτικό σχολείο Πρέβεζας υπεύθυνη Ιουλία Λοίρου)


  1. ΓΚΡΟΥΠ 112 ” “το καρναβάλι των ζώων”.” (Όλγα Κουρεμένου, Ζωή Βούρου )


  1. ΓΚΡΟΥΠ 116 «Οι νεόπτωχοι της Κρίσης» 4ο γυμνάσιο Πρέβεζας


  1. ΓΚΡΟΥΠ 109 «Rock “n” Roll » (Deborah Κατσάνου, Ειρήνη Κατσάνου)


  1. ΓΚΡΟΥΠ 101 ” Μας Τρέλαναν…αλλού τα κακαρίσματα και οι κυνηγοί… φυλάν τις κότες   ” (Πολιτιστικός σύλλογος Καστροσυκιάς Η Αγία Πελαγία)


  1. Αυτοσχέδιες ομάδες Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας (Είναι οι παρέες Καρναβαλιστών που δεν ανήκουν σε κάποιο Γκρουπ, αλλά έχουν δημιουργήσει με τις παρέες τους, το δικό τους αποκριάτικο θέμα)


  1. ΓΚΡΟΥΠ 124 ” “God Save The Queen “.” (Μαριέτα Γκούμα, Στάθης Καββαδίας, Σπύρος Βραχλιώτης)


  1. ΓΚΡΟΥΠ 115 «JACKSON’S THRILER» (Μιχάλης Γιολμάς, Φαίη Σουίδα)



17. ΓΚΡΟΥΠ 123 «Από τη χώρα του Χάους, στην πόλη των χρωμάτων» » Γιώργος Μάστορας, Ντίνα Μπέλου, Ελένη Μυζίκου,Κώστας Ράπτης (JACKMAN) Σπύρος Πλέουρας


  1. ΓΚΡΟΥΠ 99 “FLINSTONES   (Υπεύθυνος Φώτης Σαμέρας)



19. ΓΚΡΟΥΠ 91 «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΙΟ» (1ο Λύκειο Πρέβεζας Νίκος Οικονόμου , Ναταλία Ρούσσου)


  1. ΓΚΡΟΥΠ 187 “2,3,5,7 Αρκουδάκια Πολικά, Ηλίας Πλέουρας, Τάσος Παπαδιώτης, Χρήστος Λούπας, Στέλιος Παπαδίας, Θωμάς Τσούνης )


  1. ΓΚΡΟΥΠ 117 “SCOTCH…SEXY και όποιος αντέξει… ” (Δημήτρης Καραμανίδης, Κώστας Προβατάς, Πάνος Κατωπόδης)


  1. ΓΚΡΟΥΠ 119 “COMMEDIA DEL ARTE” (ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ, Χρήστος Σάλιαρης, 6945443366 Κώστας Παππάς)


  1. ΓΚΡΟΥΠ 90 «Τσοπάνηδες» (Λάζαρος Θάνος, Καϊάφα Ρούλα, Κατερίνα Μάντζιου)

  1. ΓΚΡΟΥΠ 126 ” ” Yip Yip from SESAME STREET ” ” (Άρτεμη Ντόντορου, Μαρίνα Ντόντορου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites