ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνέχεια στην κόντρα με αφορμή την πρόσφατη εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή την πρόσφατη εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, σερβιτόρων, μαγείρων και συναφών επαγγελμάτων Πρέβεζας επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες μας για τη στάση της διοίκησης και την απόφασή της για καταβολή εγγραφής και συνδρομής στο σωματείο του ποσού των 20 ευρώ (15 ευρώ για εγγραφή και 5 ευρώ συνδρομή) για κάθε εργαζόμενο. Προσπάθησαν βέβαια, για ευνόητους λόγους, να το αποκρύψουν αυτό σε προηγούμενη ανακοίνωση τους, από την οποία θίχτηκαν κιόλας γιατί αποκαλύψαμε την αλήθεια και μας κατηγόρησαν ως λασπολόγους.
Μια εκλογοαπολογιστική συνέλευση φάντασμα, στην οποία δεν έγινε κανένας απολογισμός δράσης. Ποια δράση άλλωστε, ούτε οικονομικός απολογισμός αφού γενική συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε παρά μόνο η ψηφοφορία για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών. Άλλωστε αυτό τους ενδιαφέρει μόνο το πως θα μαζεύουν κουκιά για να μη χάσουν την θέση τους.
Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από ένα ακόμη σωματείο δεκανίκι του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ένα σωματείο «σφραγίδα» που είναι η χαρά της εργοδοσίας καθώς βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.
Αλήθεια τι πρωτοβουλίες πήραν για το εφάπαξ που έκοψε η κυβέρνηση στους ξενοδοχοϋπαλλήλους; για τα ατυχήματα, ακόμα και θανατηφόρα, που συμβαίνουν στον χώρο των delivery; για τους πρακτικάριους που βγάζουν όλη τη δουλειά στα ξενοδοχεία απλήρωτοι και ανασφάλιστοι έχουν αναφέρει τίποτα;
Θέλουν ένα ακόμη σωματείο «μαγαζάκι» για να ελέγχεται ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης για τους εργαζόμενους σε Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και ΓΣΕΕ, εκλέγοντας μόνο αντιπροσώπους και απουσιάζοντας από κάθε προσπάθεια οργάνωσης και ενημέρωσης των εργαζομένων.
Κύριος στόχος τους ο αποκλεισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, η οποία αμείβεται με μισθούς πείνας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ποσό εγγραφής.
Δεν θέλουν ισχυρά και μαζικά σωματεία, με ταξικό προσανατολισμό, δεν τους ενδιαφέρει η ένταξη νέων εργαζομένων στο κίνημα. Σε ένα κλάδο όπου βασιλεύει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία και η ημιαπασχόληση, τσακίζονται ΣΣΕ και εργασιακά δικαιώματα, οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού διαμορφώνουν όρους απομαζικοποίησης του κινήματος δίνοντας χώρο και χρόνο στην εργοδοσία για να κλιμακώνει την επίθεση της σε βάρος των εργαζομένων.
Μεγάλες ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που με την στάση της καλύπτει και στηρίζει την τακτική του εν λόγω σωματείου.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και τεχνάσματα, να τους γυρίσουν την πλάτη, να συμπορευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό και μαζί να δώσουμε τη μάχη για να τους ξεριζώσουμε από το εργατικό κίνημα αλλάζοντας τους συσχετισμούς σε Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και ΓΣΕΕ. Να δώσουμε από κοινού τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites