Με εξώδικο, ζητούν απαντήσεις για τον εμβολιασμό των Προσφυγόπουλων οι σύλλογοι γονέων της Φιλιππιάδας

Το απέστειλαν σε Δήμο, Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας, συντονιστή του καμπ και Περιφερειακή Εκπαίδευση, για τον εμβολιασμό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ για την Καθημερινή Εφημερίδα Πρωινά Νέα
Με εξώδικο προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή το Δήμο Ζηρού, την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης αλλά και το συντονιστή του camp κ. Κλάπα, ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το θέμα του εμβολιασμού των προσφυγόπουλων, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων 2ου Δημοτικού, 3ου Δημοτικού και 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, λίγο πριν λειτουργήσουν οι ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων) στην περιοχή τους.
Οι σύλλογοι στο εξώδικο ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις για ζητήματα που άπτονται θέματα υγείας και του εμβολιασμού των παιδιών που αναμένεται να φοιτήσουν στα σχολεία της περιοχής.
Το θέμα αναδείχτηκε από τον διευθυντή της Υπηρεσίας Υγείας της Περιφέρειας Γιάννη Νικόπουλο κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνεδρίασης της Επιτροπής Ισότητας στην οποία μετείχε και η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού.
Ο κ. Νικόπουλος στην τοποθέτησή του υποστήριξε ότι το θέμα της ένταξης των προσφυγόπουλων αλλά και των μεταναστών στην  εκπαίδευση είναι μεγάλο, ενώ είπε ότι η διεύθυνση παρά το γεγονός ότι εκ’ του νόμου είναι υπεύθυνη, βρίσκεται εκτός από όλους τους χώρους.
«Εγκαλούμαστε ακόμη και με εξώδικο που μου έστειλαν και απολογούμαστε για κάτι που ξεπερνάει το απλό και είναι πιο γενικό» είπε ο κ. Νικόπουλος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει γιατί δημιουργούνται όλα αυτά αν τηρούνται οι διαδικασίες που τηρούνται και με τα υπόλοιπα παιδιά που εγγράφονται στο σχολείο.
Τα παιδιά έχουν χαρτιά…
Η περιφερειακή διευθύντρια Αγγελική Φωτεινού μέσα στην αίθουσα υποστήριξε ότι τα παιδιά αυτά έχουν όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα ενώ σε μια άλλη αποστροφή του λόγου της είπε, ότι εάν υπήρξε μια καθυστέρηση της έναρξης των Δομών στη Φιλιππιάδα ήταν για να γίνουν όλα τα απαιτούμενα.
Βγαίνοντας από την αίθουσα η κα. Φωτεινού ρωτήθηκε για το εξώδικο που έχει αποσταλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους λέγοντας ότι δεν έχει προλάβει να το μελετήσει μιας και είχε φτάσει στα χέρια της λίγη ώρα πριν.
Μπαίνοντας στην ουσία, η κα. Φωτεινού υποστήριξε ότι τα παιδιά αυτά είναι εμβολιασμένα και έχουν όλα τα έγγραφα τα οποία θα πάνε στους διευθυντές των σχολείων και σε καμία περίπτωση δεν θα δοθούν αλλού, σημειώνοντας ότι ο διευθυντής εάν κριθεί απαραίτητο μπορεί να ενημερώσει τους διδάσκοντες του εκάστοτε τμήματος.
Σε ερώτηση για το εάν πέραν της μονογραφής υπάρχει και σφραγίδα γιατρού δίπλα από το εμβόλιο που γίνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών, η κα. Φωτεινού δήλωσε αναρμόδια να απαντήσει καθώς όπως είπε «οι ίδιοι δεν είναι γιατροί» και ακολουθούν αυτό που τους λέει το Υπουργείο.
Σε ερώτηση για το πώς δυνητικά θα μπορούσε εκτονωθεί η κατάσταση η κα. Φωτεινού είπε ότι τα χαρτιά είναι στη διάθεση του διευθυντή και δεν θα δοθούν σε κανέναν άλλον, λέγοντας ότι υπάρχει συγκεκριμένο κανονιστικό πλαίσιο που ακολουθούν.
Σε άλλη ερώτηση για το εάν έχουν υπάρξει προβλήματα με την λειτουργία των ΔΥΕΠ στα Γιάννενα, η περιφερειακή διευθύντρια υποστήριξε ότι «όλα κυλούν κανονικά και χωρίς θέματα παρά μόνο την δυσκολία που έχουν κάποια προσφυγόπουλα στην προσαρμογή στην καθημερινότητα των σχολείων».
Κλείνοντας η κα. Φωτεινού ρωτήθηκε για το εάν πιστεύει ότι κάποιοι θέτουν τεχνητά εμπόδια στην είσοδο των προσφυγόπουλων: «Υπάρχει διαβάθμιση. Υπάρχει η εύλογη ανησυχία, η πολλή ανησυχία ή η καθόλου ανησυχία. Λειτουργούμε ΔΥΕΠ εδώ και καιρό και δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορούμε να υποψιαστούμε και άλλα κίνητρα. Βέβαια, εξώδικο στέλνει μόνο μια μερίδα» είπε, καταλήγοντας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ γνωμοδοτεί αρνητικά για ανεμογεννήτριες στη Λάκκα Σουλίου

20/11/2023, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ζηρού

24/10/2023, 7:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

«To Έπος του ΄40: μνήμη και ιστορία» : Δράσεις του Λαογραφικού Μουσείου Γιάννου για τη κοινότητα

23/10/2023, 11:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νικόλαο Καλαντζή

05/09/2023, 10:52 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Ζηρού

04/09/2023, 1:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Σε “θερινή ραστώνη” ο Βουλευτής – Σταματά η καθημερινή και σε 24ωρη βάση λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας

30/08/2023, 6:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΑΠΗ Θεσπρωτικού

03/08/2023, 2:47 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites