Ευεργετική απόφαση της υπουργού Εργασίας, για διαμένοντες στις Εργατικές Κατοικίες Πρέβεζας και Θεσπρωτικού.


Για 38 χρόνια χιλιάδες διαμένοντες στις Εργατικές Κατοικίες ζούσαν σε ένα μετέωρο καθεστώς ανασφάλειας – ουσιαστικά ήταν «ενοικιαστές» στα σπίτια τους -, προκειμένου οι κυβερνήσεις του παλιού δικομματισμού να δημιουργούν πολιτικές εξαρτήσεις. Και αυτό δεν ήταν τυχαίο, αλλά συνέβαινε εσκεμμένα, καθώς στόχος τους ήταν η μετατροπή μίας κοινωνικής παροχής σε ένα πολιτικό «παιχνίδι ομηρίας» των εργαζομένων.
Σ’ αυτού του είδους τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες του παρελθόντος μπαίνει οριστικά  «τέλος» με την απόφαση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης  και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Έφης Αχτσιόγλου, ( ΦΕΚ 474, τεύχος ΄Β, 17-2-2017) η οποία καθορίζει ενιαία τιμή μονάδας παραχώρησης στους δικαιούχους κατοικιών των οικισμών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, τα στοιχεία του οποίου πέρασαν πλέον στον Ο.Α.Ε.Δ., καθώς και νέο τρόπο υπολογισμού της χρεούμενης αξίας ανά τετραγωνικό μέτρο επιφανείας κατοικίας, ο οποίος είναι ευνοϊκός για τους δικαιούχους.
Ειδικότερα, η υπουργική απόφαση αφορά 150 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα – μεταξύ των οποίων  τις Εργατικές Κατοικίες Πρέβεζας (Μαργαρώνα, ΚΕΓΕ) και Θεσπρωτικού – με 12.000 κατοικίες, για τις οποίες εκκρεμούσε επί χρόνια η έκδοση παραχωρητηρίων. Επίσης, στην απόφαση προβλέπεται η αναθεώρηση των τιμών των κατοικιών για περίπου 5.000 οικιστές, οι οποίοι είχαν ήδη λάβει οριστικά παραχωρητήρια και αποπληρώνουν ακόμη το τίμημα, με τιμές μεγαλύτερες από αυτές που θα προκύψουν από την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης. Παράλληλα, η απόφαση απαλλάσσει τους οικιστές από έξοδα που μέχρι τώρα τους επιβάρυναν άδικα και μετακυλούσαν το υπερβάλλον κόστος κατασκευής σε αυτούς.
Σε  σύντομο χρονικό διάστημα, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων διευκόλυνσης της αποπληρωμής των χρεών των δικαιούχων, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνει και επιπρόσθετα ευεργετικά μέτρα για πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με αναπηρία.

Σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε «Η κυβέρνηση, συνεπής στις εξαγγελίες της, υλοποιεί και μέσω της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης το δικό της παράλληλο πρόγραμμα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, ανακουφίζοντας ιδίως τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites