Ανακοίνωση για τις εκλογές του συνδικάτου ΓΑΛΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ-ΠΟΤΑ Άρτας- Πρέβεζας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
ΓΑΛΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ-ΠΟΤΑ ΑΡΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ
4-5-6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Συναδέλφισσες-οι, στον κλάδο γάλακτος-τροφίμων-ποτών οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου βρίσκουν την εργατική τάξη και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, σε μια πραγματικά δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα που αυξάνεται και βαθαίνει, όλο και πιο πολύ η καπιταλιστική κρίση.
Όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο στην Άρτα και την Πρέβεζα, στον Πτηνοτροφικό, στη ΒΙΚΗ, στα Κοτόπουλα Ανέζας, την ΙΟΝ, στην FOPEN, στο ΚΑΡΑΛΗ, την ΗΠΕΙΡΟ, στα συσκευαστήρια και τα φυτώρια, και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, ζούμε στο πετσί μας όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, του ωραρίου, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της σταθερής δουλειάς. Η εντατικοποίηση,  οι άθλιοι μισθοί, η απληρωσιά και η εργοδοτική τρομοκρατία είναι κανόνας. Οι απολύσεις και η ανεργία παραμένουν στα ύψη.
Η εργοδοσία  ζητάει όλο και περισσότερα μέτρα για να γίνουμε οι εργάτες ακόμη πιο φθηνοί, για τα δικά τους κέρδη, έχει τις Κυβερνήσεις, την ΕΕ  να  νομοθετούν για λογαριασμό της.
ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
Μπορούμε οργανωμένα να τους αντιμετωπίσουμε. Η ίδια η ύπαρξη και ο ρόλος του Συνδικάτου, είναι να συνενώσει στον κλάδο γάλα – τρόφιμα – ποτά, στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας, όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, σε κάθε χώρο δουλειάς, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε εργοστάσιο, να δυναμώνει την ταξική ενότητα απέναντι στον ταξικό αντίπαλο, τους βιομηχάνους του κλάδου και τις κυβερνήσεις τους.
Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον φόβο της απόλυσης, την τρομοκρατία. Η λογική του να μην αντιδράσω δεν διασφαλίζει την δουλειά κανενός. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα εργαζομένων που δέχτηκαν μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων και στην συνέχεια απολύθηκαν χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση. Αντίθετα υπάρχουν παραδείγματα εργαζομένων που κατάφεραν μέσα από την οργάνωση στα ταξικά σωματεία και την αλληλεγγύη άλλων εργαζομένων να αποτρέψουν τα χειρότερα, να παρθούν πίσω απολύσεις.
Η συμμετοχή και η μαζικοποίηση του συνδικάτου είναι το μόνο όπλο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία στους χώρους δουλείας, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απολύσεις. Όσο πιο δυνατό είναι το συνδικάτο με τη δική σου ψήφο και συμμετοχή τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο αγώνας μας. Θα σπάει η μοιρολατρία,  το «δεν γίνεται τίποτα». Μαζί και συλλογικά οι εργάτες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
Έχουμε όπλο δίπλα μας το Εργατικό Κέντρο Άρτας και την Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Με το δυνάμωμα του σωματείου στις εκλογές, δυναμώνουμε τις ταξικές δυνάμεις. Στέλνουμε μήνυμα όχι μόνο στην εργοδοσία του κλάδου ότι οι εργάτες δεν είμαστε σύγχρονοι δούλοι, αλλά και στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό,  ότι δεν επιτρέπουμε  τα συνδικάτα στους χώρους δουλειάς να είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Με ισχυρό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, με την ενότητα όλης της εργατικής τάξης και του λαού μπορούμε να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών μας, τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Βήμα το βήμα, όσο περισσότερες δυνάμεις συσπειρώνονται, τόσο θα ανοίγει ο δρόμος για μεγαλύτερες κατακτήσεις. Απέναντι στα αφεντικά, το κράτος τους και τους διακρατικούς τους οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παλεύουμε να γίνει η εργατική τάξη και ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που τα τρόφιμα που παράγουμε στον κλάδο μας θα έχουν στόχο την ασφαλή, ποιοτική, διατροφή του λαού μας και όχι την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρηματιών, την  ίδια ώρα που πεινάνε οι οικογένειές μας και ο λαός.
Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές – Δυναμώνουμε το συνδικάτο μας για να δυναμώσει ο αγώνας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.   Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!
Το Συνδικάτο παλεύει και αγωνίζεται:
  • για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας μαζί με την Ομοσπονδία του κλάδου.
  • ενάντια στις μειώσεις μισθών, στις απολύσεις , για την εφαρμογή κλαδικών συμβάσεων, επιδομάτων παροχών και γενικότερα όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων του κλάδου.
  • για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • για το στήσιμο εργοστασιακών επιτροπών σε όλους τους χώρους που δεν υπάρχουν σωματεία.
  • για τους νέους και νέες, για τις γυναίκες, για τους μετανάστες καθώς και για τους άνεργους του κλάδου.
Δυναμώνουμε μαζικοποιούμε το κλαδικό μας συνδικάτο
Οργανώνουμε την ενότητα του κλάδου.
Ισχυροποιούμε το ταξικό κίνημα στον κλάδο τροφίμων – ποτών.


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ
4-5-6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/2/2017, 12:00 έως 20:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/2/2017, 12:00 έως 20:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/2/2017, 10:00 έως 16:00 ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 6/2/2017, 10:00 έως 18:00 ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ και ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Κανένας εργαζόμενος ανυπεράσπιστος. Συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες. Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978134452

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites