Ξεκινά την Παρασκευή το 4ο συνέδριο της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Στην τελική ευθεία για το 4ο Συνέδριό της βρίσκεται η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Οι εργασίες ξεκινούν την Παρασκευή 13 Γενάρη στην Αθήνα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15 Γενάρη, με τη διαδικασία ψηφοφορίας για τις θέσεις και την πολιτική απόφαση του Συνεδρίου καθώς και την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης. Μετά από τρεις μήνες γόνιμου και συντροφικού διαλόγου, στόχος είναι η ανώτατη πανελλαδική διαδικασία της οργάνωσης να αποτελέσει σημαντική συμβολή στην αναγκαία ανασυγκρότηση των κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων αλλά και ευρύτερα, στην υπόθεση της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς. Πέρα από τις θέσεις του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου οι οποίες διακινήθηκαν-παρουσιάστηκαν και στη Πρέβεζα (θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης της απόφασης του Συνεδρίου), κατατίθεται προς ψήφιση και εισηγητική πρόταση θέσεων από 19 συντρόφους και συντρόφισσες, σε μια προσπάθεια πιο πλατιάς και ουσιαστικής συζήτησης των μεγάλων ζητημάτων της εποχής μας.
Το 4ο Συνέδριο της νΚΑ διεξάγεται σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη καμπή που σηματοδοτεί μια ποιοτικά νέα στροφή της ταξικής πάλης. Η συνέχιση της καπιταλιστικής κρίσης και της επέλασης των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων», αλλά και το ανοιχτό πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό στρατόπεδο έχουν μεταβάλλει την κατάσταση στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων προκαλώντας τεράστιες δυσκολίες αλλά ανοίγοντας και νέες δυνατότητες. Μεγάλο μέρος του διαλόγου εν όψει του Συνεδρίου επικεντρώνεται, ως εκ τούτου, στην επανεκτίμηση όλης της προηγούμενης περιόδου, αναγνωρίζοντας πως καμία μάχιμη πολιτική γραμμή παρέμβασης δεν μπορεί να αποβεί νικηφόρα χωρίς την αποτίμηση και την αξιοποίηση των θετικών και των αρνητικών συμπερασμάτων της προηγούμενης εμπειρίας. Άλλωστε, κάθε νέα κινηματική και επαναστατική απόπειρα είναι ταυτόχρονα τομή και συνέχεια των προηγούμενων προσπαθειών. Έρχεται να συνεχίσει και να αναπτύξει την κληρονομιά τους αλλά και να αντιπαρατεθεί με τις αδυναμίες και τα όριά τους.
Παράλληλα, στην καρδιά της συζήτησης βρίσκεται η στόχευση για την ενίσχυση και την ανασυγκρότηση του κινήματος της νεολαίας, ώστε να μπορέσει η νέα γενιά να βρεθεί ξανά στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής αναμέτρησης. Συνεκτικό στοιχείο που διαπερνά εξάλλου και τα δύο κείμενα που κατατίθενται προς ψήφιση είναι η αγωνία για το πώς θα μπορέσει η νεολαία να λειτουργήσει καταλυτικά το επόμενο διάστημα τόσο για την ενδυνάμωση και τη νίκη των αγώνων, όσο και για την αλλαγή των συσχετισμών στην κοινωνία ενισχύοντας τις αντικαπιταλιστικές, επαναστατικές τάσεις. Η προσπάθεια αυτή περνά μέσα από κάθε κομμάτι της (μαθητές, φοιτητές-σπουδαστές, νέα βάρδια), περιλαμβάνει βήματα για κάθε επιμέρους κίνημα αλλά και μια συνολική λογική και απεύθυνση για το σύνολό της νέας γενιάς. Βασικό σταθμό σε αυτήν την υπόθεση αποτελεί η εργατική στροφή της παρέμβασής μας και η αναζήτηση δρόμων για τη συγκρότηση ενός νεολαιίστικου κινήματος εργατικής κατεύθυνσης και αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Η μέχρι τώρα εμπειρία μας από το φοιτητικό κίνημα και την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ), τον «Ανυπόταχτο Μαθητή» και τη συστηματική παρέμβασή μας στη νέα εργατική βάρδια (Attack, Λάντζα, Radical IT κτλ) αποτελούν πολύτιμη πρώτη ύλη και βάση για τη συζήτησή μας.
Επιπρόσθετα, κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι η επανοηματοδότηση του σύγχρονου ρόλου της επαναστατικής κομμουνιστικής οργάνωσης και συνολικά της επαναστατικής πρωτοπορίας. Αποτελεί διακύβευμα για το επαναστατικό ρεύμα σήμερα να συνδεθεί και να εκφράσει τις υποβόσκουσες νεολαιίστικες αντισυστημικές διαθέσεις, να συμβάλει στην ενίσχυση και περαιτέρω πολιτικοποίηση τους, για την εμφάνιση ενός σύγχρονου και μαζικού αντικαπιταλιστικού ρεύματος στη νεολαία. Ταυτόχρονα, η αναζήτηση ενός νέου κομμουνιστικού μέλλοντος και η στράτευση σε μια ιστορική και παγκόσμια υπόθεση συνιστούν καθοριστικό κρίκο για την υπέρβαση του ΤINA που εγκλωβίζει τη νέα γενιά.
Πάνω σε αυτούς τους άξονες, διεξάγεται η συζήτηση με ενωτικό και συνθετικό πνεύμα, προκειμένου η επόμενη μέρα να μας βρει μάχιμους και ικανούς να δώσουμε νέα πνοή στους αγώνες. Ευελπιστούμε πως τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί μας συναντούν τις αγωνίες της πολυσυζητημένης και συνάμα λαβωμένης γενιάς της κρίσης. Επιδιώκουμε, τέλος, η συλλογική μας αυτή διαδικασία να επικοινωνήσει με όλο εκείνο το αγωνιστικό δυναμικό που αναζητά διέξοδο από το σημερινό τοπίο της απογοήτευσης, με όσους και όσες αναγνωρίζουν την ελπίδα στο ρεαλισμό της ανατροπής στοχεύοντας σε μια νέα ουτοπία που μπορεί να αναβλύσει από τις δυνατότητες της συγκλονιστικής και μετέωρης εποχής μας.
Τέλος, το γόνιμο διάλογο εμπλουτίζουν και μία σειρά από κείμενα συμβολής από συντρόφους και συντρόφισσες που καταθέτουν τις απόψεις τους γραπτά σε μία προσπάθεια ενίσχυσης και ανάπτυξης της συζήτησης. Όλα τα σχετικά κείμενα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της νΚΑ, η οποία ενημερώνεται καθημερινά (www.nka.gr).

 

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Οργάνωση βάσης Πρέβεζας
συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites