Χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλα τα παιδιά της Άρτας διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, το Επιμελητήριο Άρτας

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλα τα παιδιά της Άρτας διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, το Επιμελητήριο Άρτας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στις 11.00 το πρωί στο Επιμελητηριακό Μέγαρο (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου) και περιλαμβάνει:
  • Τη μουσικοχορευτική παράσταση «Τα παλαιά επαγγέλματα- Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία στην Παλαιά Ελλάδα», από τη θεατρική ομάδα «Εν οδώ».
  • Παιδικό Πάρτι
  • Εργαστήρια εργοτεχνίας με ανακυκλώσιμες κατασκευές.
Το έργο που επιλέξαμε, φέτος, «Τα παλαιά επαγγέλματα», είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ηπειρώτη Αντώνη Γάκη.
Στόχος να γνωρίσουν οι νεαροί μας φίλοι τα επαγγέλματα που ασκούνταν στην παλαιά Ελλάδα και που με το πέρασμα των χρόνων έχουν χαθεί ή εκσυγχρονιστεί, καθώς ο τρόπος ζωής , οι ανάγκες των ανθρώπων και ο τρόπος παραγωγής πολλών προϊόντων άλλαξαν.
Πρόκειται για  ένα διαδραστικό μουσικοχορευτικό δρώμενο που διαδραματίζεται παραμονές Χριστουγέννων στην παλιά Ελλάδα, της δεκαετίας του 50. Μιλά για παλαιά χαμένα επαγγέλματα που έχουν σχεδόν εκλείψει από τις μέρες μας, ενώ εκτυλίσσεται μια ιστορία αγάπης.
«Ο παραμυθάς μας εισαγάγει στην ιστορία,  καλώντας τα παιδιά να βοηθήσουν τον συγγραφέα να βρει την χαμένη του έμπνευση.
Ο ντελάλης εμφανίζεται και διαλαλεί τα νέα, ότι δηλαδή, το βράδυ, παραμονή Χριστουγέννων γίνεται η μεγάλη εορτή στο σπίτι της οικογένειας Ξεφτέρι. Ο Βασιλάκης ένα φτωχό 18 χρόνο Λουστράκι, που είναι ερωτευμένο με την κόρη της οικογένειας, την Πανωραία, θα επισκεφτεί τον ράφτη, τον τσαγκάρη, τον καφετζή και τον μπαρμπέρη για να κατακτήσει την καρδιά της Πανωραίας η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς με την μοδίστρα της και την γκουβερνάντα της. Το σκηνικό συμπληρώνει ο μπάτλερ και ο φωτογράφος μέχρι τη τελική στιγμή που μια… λατέρνα θα μας απαντήσει αν τελικά οι δύο νέοι θα ευτυχήσουν».
Συμμετέχουν τα μέλη της ΑΜΚΕ «ΕΝ ΟΔΩ», γνωστοί από την παράσταση «Οι φύλακες της φύσης»: Αντώνης Γάκης, Πάνος Νάκας, Ελευθερία Φιντίκη, Έλενα Θάνου, Τάκης Βάγιας.
Εργαστήρια Χειροτεχνίας
Στη συνέχεια, τα παιδιά μαζί με τους ηθοποιούς, θα κατασκευάσουν με χαρτί και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, μικρά παιχνίδια και στολίδια για να κρεμάσουν στο  Χριστουγεννιάτικο Δέντρο τους!
Θα ακολουθήσει πάρτι και μουσικά παιχνίδια, ενώ θα προσφερθεί δωρεάν  στα παιδιά το παραμύθι «ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ» του συγγραφέα και σκηνοθέτη Δρ. Αντώνη Γάκη.
Τέλος, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν Αρτινά προϊόντα και γεύσεις, χορηγία των εταιρειών-μελών του Επιμελητηρίου.
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Στις 27 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Έκθεση και εμποροπανήγυρη στην Άρτα

24/09/2023, 8:11 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Άρτα : Προς ολοκλήρωση ο νέος κόμβος στο ύψος της Ελευθερίου Βενιζέλου

05/09/2023, 8:34 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

«Ορεινών Συμφωνία»: Οι 43 υποψήφιοι-ες δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη με υποψήφια δήμαρχο Ελευθερία Κοσσυβάκη

04/09/2023, 12:55 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατέθεσε τον συνδυασμό του ο Χριστόφορος Σιαφάκας: «Μια δυνατή ομάδα νίκης με κύρια στοιχεία της την εντιμότητα και καθαρότητα των προσώπων που την απαρτίζουν»

03/09/2023, 12:21 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

260 υποψηφίους «κατεβάζει» η Αρτινών Συνεργασία, με επικεφαλής τον Χρήστο Τσιρογιάννη για τη νέα εποχή της Άρτας. 

03/09/2023, 12:17 πμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Δήμος Νικολάου Σκουφά : Οι υποψήφιοι του συνδυασμού “Ενωτική Πορεία” για τις δημοτικές εκλογές 2023

02/09/2023, 11:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites