Τετάρτη, 13/12/2017
Δεκ 13, 2017 - Τετ
Preveza GR
Άνεμος 3 m/s, ΒΑ
Πίεση 768.07 mmHg
10°C
Υγρασία 100%
Σύννεφα 20%

Το μεγάλο «μπράβο» αξίζει στους μαθητές που συμμετείχαν και στους καθηγητές τους

Το   Μουσικό  Σχολείο  Πρέβεζας  μετά  από πρόσκληση   του Σωματείου  Πολιτών «Διάζωμα» και  στο πλαίσιο  της δράσης  για την ανάδειξη του Αρχαίου  Θεάτρου της Κασσώπης  παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία τη μουσικοθεατρική παράσταση «Του κύκλου τα  γυρίσματα» στο  Θέατρο  Τέχνης  Καρόλου Κουν  το  Σάββατο  26  Νοεμβρίου 2016  στις  12.00μ.μ.

 Η  παράσταση  αφηγείται  την  ιστορία της ανθρώπινης περιπέτειας μέσα από παραδοσιακά τραγούδια και βασίζεται στο αιώνιο και μοναδικό τρίπτυχο γέννηση-έρωτας-θάνατος. Οι  μαθητές της ομάδας  με  την εμπνευσμένη  καθοδήγηση  των καθηγητών τους κατάφεραν να συναρπάσουν και να συγκινήσουν το πολυπληθές κοινό καθ΄ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Ανέδειξαν τη ζωντανή  σχέση της δημοτικής ποίησης και μουσικής με τα βιώματα των ανθρώπων στον κύκλο της ζωής τους. Με λιτά μέσα, πάθος, αφοσίωση, ταλέντο, ενέργεια οι μαθητές απέδωσαν την ουσία του έργου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και να τους επικοινωνήσουν έντονα συναισθήματα. Ο χώρος του Υπογείου του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, χώρος έντονα φορτισμένος, συνέτεινε κι αυτός στη δημιουργία αυθεντικού συγκινησιακού κλίματος.

 Την προσπάθειά μας τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» κ. Σταύρος Μπένος, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, του Συλλόγου Πρεβεζάνων Αθηνών, πολλά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και πλήθος φίλων του σχολείου και του θεάτρου.

 Το μεγάλο «μπράβο» αξίζει  στους  μαθητές  που συμμετείχαν και  στους καθηγητές τους   Κοσμά Μαρκή  και  Κατερίνα Μαυροδή, για την αξέχαστη εμπειρία που μας προσέφεραν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ