Σύλληψη υπαλλήλου Ο.Τ.Α. για παράνομες ηλεκτρολογικές εργασίες



Δελτίο τύπου του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Π.Ε.  Πρέβεζας
Την Δευτέρα 7/11/2016 και ώρα 10,00 το πρωί , κατά την διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούνται από μέλη του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων, διαπιστώθηκε ότι εκτελούνταν ηλεκτρολογικές εργασίες,  σε ισόγειο κατάστημα στην παραλιακή οδό ,Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πρέβεζα .
Καλέσθει η αστυνομία και έφτασε άμεσα περιπολικό στο χώρο. Με τη συνοδεία των αστυνομικών,ο Πρόεδρος του Συνδέσμου , εισήλθε στο χώρο, όπου εκτελούνταν εκτεταμένες ηλεκτρολογικές εργασίες από δύο άτομα , εκ των οποίων ο ένας  εργαζόταν ως« βοηθός » και ο άλλος  ως «ηλεκτρολόγος». Οι εργασίες που εκτελούνταν, ήταν πέρασμα καλωδιώσεων  με ΝΥΑ και αλλαγή ηλεκτρολογικού πίνακα.
Σε ερώτηση των αστυνομικών οργάνων προς τον « ηλεκτρολόγο» αν κατέχει την άδεια του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη , δήλωσε ότι είναι υπάλληλος Ο.Τ.Α.   και ότι εργάζεται ως ηλεκτρολόγος σε επιχείρηση ύδρευσης (της Περιφέρειακης Ενότητας  Πρέβεζας) .
Βάσει της παραγράφου 3 του άρθρου 6 του Β.Δ της 4/25 Νοεμβρίου 1949 απαγορεύεται η χορήγηση αδειών εγκαταστάτου ΕΗΕ σε υπαλλήλους επιχειρήσεων παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (με εξαίρεση των περιπτώσεων του άρθρου 18 του Β.Δ. Α98/19-02-1936) σε δημόσιους,Δημοτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους νομικών προσώπων Δημοσίου δικαίου ως και επιχειρήσεων και οργανισμών κοινής ωφέλειας.
Επιπλέον ,σύμφωνα με το π.δ 108/2013 Άρθρο 15 παράγραφος 1«Στην περίπτωση που ο αρχιτεχνίτης, συντηρητής ή ο εγκαταστάτης ηλεκτρολόγος απασχολείται με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξαρτήτως ειδικότητας ή βαθμίδας, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, Επιχειρήσεις ή Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας που, είτε ανήκουν στο Δημόσιο, είτε συμμετέχει σε αυτά το Δημόσιο καθ’ οιονδήποτε τρόπο, με αίτηση καταθέτει τις προαναφερθείσες επαγγελματικές άδειες στην αρμόδια αρχή της οικείας περιφέρειας, η οποία του χορηγεί βεβαίωση κατάθεσης της εν λόγω άδειας.»
Δηλαδή  , σύμφωνα με τη νομοθεσία, έχει το δικαίωμα να εκτελεί ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , μόνο στην υπηρεσία στην οποία έχει προσληφθεί ως υπάλληλος, καταθέτει την άδεια του και δεν νομιμοποιείται πλέον να  εκτελεί  ιδιωτικές ηλεκτρολογικές εργασίες  .
Για το λόγο αυτό , με τη συνοδεία των αστυνομικών οργάνων, εισήλθαν στο περιπολικό  και μετέβησαν στο  Α.Τ. Πρέβεζας , όπου θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες .
Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων, δια των εκπροσώπων του ,είναι αποφασισμένος   να κινηθεί μεσω των νομίμων οδών για την προστασία των μελών του και την πάταξη της λαθραίας ή παράτυπης εργασίας , από όπου και αν προέρχεται.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites