Περιφρούρηση της Απεργίας από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας

 

Την  μάχη της περιφρούρησης της Απεργίας στο κλάδο του εμπορίου έδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Οι δυνάμεις του σωματείου μαζί με εργαζόμενους από τα ταξικά σωματεία της περιοχής βρέθηκαν στο σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, όπου πριν λίγες ημέρες η εταιρεία είχε προβεί σε νέα απόλυση εργαζομένου.
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!
Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των επιτελείων του συστήματος να επιβάλουν κλίμα “εθνικής συναίνεσης”, προσπάθεια στην οποία σπεύδουν να συνδράμουν οι κυβερνητικοί εργοδοτικοί συνδικαλιστές και στη ΓΣΣΕ και στην ΟΙΥΕ.
Από κοντά και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, καθώς και το λεγόμενο «Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πρέβεζας» που ενώ βρίσκουν χρόνο για συναντήσεις με αυτούς που ψήφισαν και υλοποιούν τις αντεργατικές πολιτικές, δεν βγάζει μιλιά για τις απολύσεις και τις εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα που επικρατούν στην συντριπτική πλειοψηφία των χώρων δουλειάς.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να μη σκύψουν το κεφάλι στην εργασιακή ζούγκλα που μας έχουν επιβάλει κυβέρνηση, τα άλλα  κόμματα που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.  Να αντισταθούν στο νέο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας που συζητάει η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους της στο βωμό της κερδοφορίας των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών. 
Να δώσουμε από κοινού και από καλύτερες θέσεις τη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής μας.
Απαιτούμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας.
Παλεύουμε για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατάργηση των ελαστικών μορφών, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, μείωση του εργάσιμου χρόνου.
Διεκδικούμε τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας, την οποία δεν την βλέπουμε συντεχνιακά και ξεκομμένα από το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 6 Νοέμβρη, στις 18.00, στο Εργατικό Κέντρο, με αντικείμενο τις εξελίξεις στα εργασιακά, την οργάνωση της πάλης, τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, καθώς και την αντιπροσώπευση του σωματείου στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ.
6/11/2016
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites