Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017
Ιούν 26, 2017 - Δευ
Preveza GR
Άνεμος 5 m/s, Δ
Πίεση 757.56 mmHg
29°C
Υγρασία 66%
Σύννεφα 20%
Konstas
Ψητοπωλείο ψήνεσαι
Nissan
Alila

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας για τον Σύνδικο Πτώχευσης της ΕΑΣ Πρέβεζας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Πρέβεζα, 22-11-2016
Με αφορμή αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας για ενέργειες του συναδέλφου που έχει  διορισθεί σύνδικος της πτώχευσης της ΕΑΣ Πρέβεζας και προς διευκρίνιση του έργου του συνδίκου, κρίνουμε σκόπιμο ότι θα πρέπει να επισημανθούν τα εξής.
Στο άρθρο 80 του Πτωχευτικού Κώδικα γίνεται ρητή αναφορά για την αστική ευθύνη του συνδίκου κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί. Περαιτέρω ο σύνδικος πτώχευσης υπέχει και ποινική ευθύνη για τυχόν ενέργειες ή παραλείψεις στα πλαίσια της εντολής που του δόθηκε και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει μετά τον ορισμό του, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα τόσο του πτωχού όσο και των πιστωτών, στους οποίους λογοδοτεί.
Κατά τον Κώδικα περί δικηγόρων ο δικηγόρος είναι δημόσιος λειτουργός και το λειτούργημα του αποτελεί θεμέλιο του Κράτους Δικαίου. Επίσης ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης και η θέση του είναι θεμελιώδης, ισότιμη , ανεξάρτητη και αναγκαία για την απονομή της. Η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος δεν συνιστά  εμπορική δραστηριότητα, με την έννοια ότι ο δικηγόρος κατά την άσκηση των καθηκόντων του, δεν λειτουργεί με γνώμονα την εκπλήρωση ιδίων συμφερόντων.
Το πειθαρχικό παράπτωμα συντελείται με υπαίτια και καταλογιστή πράξη, ενέργεια ή παράλειψη του δικηγόρου, στο πλαίσιο του λειτουργήματός του ή και έξω από αυτό, όπως προσδιορίζονται ειδικότερα στο άρθρο 140 του κώδικα περί δικηγόρων.
Νόμιμο καθήκον επιτελεί ο δικηγόρος όταν υπερασπίζεται ενώπιον Δικαστηρίων , προφορικά ή έγγραφα , τα συμφέροντα του εντολέως του , ώστε δεν προσλαμβάνουν τον χαρακτήρα της άδικης πράξης οι γενόμενες εκδηλώσεις προς εκτέλεση αυτού και όχι πέρα από το αναγκαίο και επιβεβλημένο μέτρο.
Θέση μας λοιπόν είναι ότι ο εκάστοτε σύνδικος πτώχευσης σε οποιαδήποτε διαδικασία πτώχευσης οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου, πολύ περισσότερο όταν έχει την ιδιότητα του δικηγόρου, θα πρέπει, ανεξάρτητα της όποιας πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησής του, να εκτελεί τα καθήκοντά του όπως αυτά προσδιορίζονται από το Νόμο, το Σύνταγμα και τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν και προβλέπονται κάθε φορά για την εν λόγω διαδικασία.
Με  τιμή
Για   το Δ.Σ.
Ο  Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΡΕΜΕΝΤΖΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Cuba beach bar

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Ταβέρνα Σκάλωμα
Mango
Lithos
Chill box
Καλλίνικος

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ