Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τα σωματεία εργαζομένων-ανέργων στην Πρέβεζα

Τη Δευτέρα 31/10 πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο συνάντηση της “συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων-ανέργων και σωματείων Πρέβεζας” και πάρθηκε η παρακάτω απόφαση:

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ. ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 5:00 μ.μ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΝΑ
Γενικό υποκατώτατο μισθό (κι ακόμα πιο κάτω για τους νέους) προωθούν οι εκπρόσωποι της τρόικας, σύμφωνα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, καθώς το ξεκίνημα των «διαπραγματεύσεων» της δεύτερης αξιολόγησης δείχνει πως η αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση θα κλιμακωθεί με πρωτοφανή αγριότητα. Όσον αφορά τους μισθούς, το ΔΝΤ τονίζει πως θεωρεί τον κατώτερο μισθό στην Ελλάδα υψηλό σχετικά με τις «ανταγωνίστριες χώρες», θέλοντας μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας (215 και 245 ευρώ αντίστοιχα)! Ταυτόχρονα, σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των θεσμών ξεκαθάρισαν πως δεν τίθεται θέμα ακύρωσης των μέτρων του πρώτου και δεύτερου μνημονίου κι επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στην προ μνημονίου κατάσταση. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει θέμα συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ η εμπλοκή εμπειρογνωμόνων κάνει φανερή την «τεχνοκρατική» φιλοεργοδοτική προσέγγιση, στη βάση της ανταγωνιστικότητας, κλπ.
Επιπλέον, ΕΕ και ΔΝΤ απαιτούν αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου έτσι ώστε να είναι σχεδόν αδύνατη η κήρυξη απεργίας και να θεσμοθετηθεί το λοκ άουτ των εργοδοτών. Επίσης, ειδικά το ΔΝΤ έθεσε θέμα μεγάλης μείωσης του αφορολόγητου (στα 5.000 ευρώ!), στο όνομα μάλιστα της εξοικονόμησης πόρων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (δηλαδή ένα επίδομα για να μην πεθαίνει ο κόσμος από την πείνα). Για τον ίδιο λόγο προωθείται η διακοπή πλήθους επιδομάτων και των ελάχιστων φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει. Με τον τρόπο αυτό θα πληρώνουν φόρο ακόμα και όσοι παίρνουν το επίδομα ανεργίας ή την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ (σε συνδυασμό με τα τεκμήρια διαβίωσης).
Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης αποδείχθηκαν για μια ακόμα φορά κόκκινα χαλιά για να περάσουν οι επιδιώξεις του κεφαλαίου. Αμέσως μετά τη συνάντηση της  τρόικας- Κατρούγκαλου , ο υπουργός Εργασίας έφερε στο προσκήνιο την πρόταση της Επιτροπής «Σοφών» για το εργασιακό, που προβλέπει πως όταν μια επιχείρηση «έχει πρόβλημα» να μπορεί να μειώσει τις ώρες εργασίες και τους μισθούς των εργαζομένων και το υπόλοιπο μέρος να καλύπτεται από το δημόσιο!
Όλα αυτά δείχνουν πως  πρέπει να οργανωθούμε, για να αντιπαλέψουμε, αποκρούσουμε και ανατρέψουμε μια πολύ σκληρή, ολοκληρωτικού χαρακτήρα επίθεση από κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο. Γι’ αυτό δεν πρέπει να περιμένουμε, ούτε την κυβέρνηση ούτε τον υποταγμένο συνδικαλισμό, αλλά πρέπει να πάρουμε οι ίδιοι τις τύχες στα χέρια μας, γιατί αλλιώς θα μας θάψουν όλους ακόμα πιο βαθιά. Αντίθετα τώρα είναι η ώρα να αντεπιτεθούμε, με σημαία τις δικές μας διεκδικήσεις για τα δικαιώματά μας.
Να πάρουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων με αγωνιστικό και απεργιακό σχέδιο κλιμάκωσης και νίκης, στηριγμένο στα πρωτοβάθμια σωματεία, στην εργατική βάση, τον κόσμο της ανεργίας και της εργασιακής περιπλάνησης, τις συνελεύσεις αγώνα και το συντονισμό των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος.
Χαιρετίζουμε τη  μαθητική  κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοέμβρη, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη του μακελάρη Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 Νοέμβρη, τιμούμε στις 17 Νοέμβρη την εξέγερση του Πολυτεχνείου, απεργούμε στις 24 Νοέμβρη και συνεχίζουμε τη προσπάθεια συγκρότησης λαϊκής συνέλευσης αγώνα στις 28 Νοέμβρη για την κλιμάκωση του αγώνα.
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων και σωματείων Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites