Δημιουργία Δανειστικής-Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης από την Εθελοντική Ομάδα Νέας Σαμψούντας Πρέβεζας

 Η Εθελοντική Ομάδα Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας   με το σκεπτικό ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας και ότι δικαιούνται  μιας καλύτερης παιδείας , με ομόφωνη απόφαση των μελών της, στις 08 Ιουνίου 2015, αποφάσισε  την δημιουργία Δανειστικής-Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης στο χώρο  όπου θα  στεγάζονται τα γραφεία  της Ομάδας. Στις αρχές Μαΐου του 2016 άρχισε η υλοποίηση της απόφασης  μας. Στην διαδρομή αυτή του χρόνου συγκεντρωθήκαν αρκετά βιβλία. Ένας αριθμός βιβλίων χορηγήθηκε από τους ίδιους  τους εθελοντές μας,  από αρκετούς συμπολίτες μας και φίλους της Ομάδας  που μέσα από το κάλεσμα μας στην σελίδα μας, στο  facebοok …ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΝΕΑΣ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ …ανταποκριθήκαν άμεσα και αποφάσισαν να δωρίσουν ένα μικρό ή μεγάλο μέρος από την προσωπική τους Βιβλιοθήκη. Επίσης στο κάλεσμα μας  ανταποκρίθηκαν η κυρία Βιβή Σολομωνίδου με το βιβλιοπωλείο ΚΥΚΛΟΣ  και ο  Εκδοτικός Οίκος  ΨΥΧΟΓΙΟΣ .
Ο αριθμός των βιβλίων ανέρχεται σε 1.123 τίτλους, που καλύπτουν ένα ευρύ αναγνωριστικό κοινό ,αριθμός που ούτε και εμείς φανταζόμασταν ότι μπορούσε να συγκεντρωθεί. Η προσπάθεια να συγκεντρώσουμε περισσότερα βιβλία συνεχίζεται γιατί η γνώση ,η δίψα  για μάθηση δε σταματά ποτέ. Στην βιβλιοθήκη υπάρχει και το  παιδικό τμήμα που  απευθύνεται σε μικρά παιδιά και έχει διαμορφωθεί χώρος  κατάλληλα, έτσι ώστε να τους προσελκύσει το ενδιαφέρον για το βιβλίο. Επίσης  υπάρχει και η σχολική βιβλιοθήκη που  είναι εφοδιασμένη με αρκετά βοηθήματα από το δημοτικό μέχρι και το λύκειο,  απευθυνόμενη  σε έφηβους που έχουν αυξημένες ανάγκες ανεύρεσης πληροφοριών στα μαθήματα του σχολείου τους. Τέλος  στην βιβλιοθήκη υπάρχουν νέες και παλιές εκδόσεις για όλο το αναγνωστικό κοινό που θέλει και αγαπά το καλό βιβλίο.
Σκοπός των ανθρώπων που πρωτοστατούν σε αυτή την κίνηση  είναι να γίνει γνωστή η προσπάθεια συλλογής βιβλίων που έχει ξεκινήσει ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν και όσοι άλλοι έχουν αυτήν την δυνατότητα με οποιοδήποτε τρόπο.
Η Δανειστική Βιβλιοθήκη Της Εθελοντικής Ομάδας βρίσκεται  στο πρώτο όροφο, του  Πνευματικού -Πολιτιστικού  Κέντρου του χωριού μας και είναι ανοικτή για το κοινό κάθε:
Δευτέρα και Τετάρτη 5-6μ.μ και την Σάββατο 5-7 μ.μ (εκτός αργιών)
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς :
Την εταιρεία Aldeco A.B.E.E. στο Μοσχάτο Αθήνας για την κατασκευή, συναρμολόγηση  και εγκατάσταση  των βιβλιοθηκών και του αναγνωστηρίου. Ιδιαιτέρως τον  συγχωριανό μας,  κύριο Πανίκογλου Θωμά για την άμεση  και αποτελεσματική βοήθεια του ,στην υλοποίηση των ανωτέρω.
Επίσης  την ΝΟΒΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ και ιδιαιτέρως τον κύριο Νόβα Θεόδωρο που ανέλαβε  εξ ολοκλήρου το κόστος μεταφοράς των βιβλιοθηκών από την Αθήνα στην Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας.
Και τέλος ευχαριστούμε θερμά και όλους όσους βοήθησαν,  χωριανούς, φίλους και μέλη της  ομάδας ,καθοριστικά  στη διαμόρφωση και ολοκλήρωση  του χώρου ώστε να γίνει όμορφος, ζεστός  και προσιτός στους δημότες του .
 ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ  ΟΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

Με εκτίμηση
Η συντονιστική επιτροπή


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites