Ανδρέας Παπατσότσος: “Τους αριστερούς τους κρίνουν οι πράξεις τους”

Για την πολυσυζητημένη έφεση που άσκησε ο σύνδικος πτώχευσης της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας και την κατάσταση των εργαζομένων μίλησε ο πρώην πρόεδρος, των πρώην εργαζόμενων της Ένωσης κ. Ανδρέας Παπατσότσος.
Ο κ. Παπατσότσος καλεσμένος του ΣΤΑΘΜΟΥ της Πρέβεζας και της εκπομπής Αριστερά του Αμβρακικού με τον Νίκο Λιβιεράτο και την Ανδριάνα Σολδάτου αναφέρθηκε στην “Οδύσσεια” που βιώνουν τα τελευταία χρόνια οι πρώην εργαζόμενοι της Ένωσης και της συνέχισης της μετά την απόφαση του συνδίκου να ασκήσει έφεση κατά της προσωρινά εκτελεστής απόφασης του δικαστηρίου, η οποία δικαίωνε τους εργαζόμενους που έκαναν επίσχεση εργασίας.
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Παπατσότσος ο σύνδικος ενήργησε νόμιμα, όμως επίσης νόμιμα θα είχε ενεργήσει και με το να μην είχε ασκήσει αυτήν την έφεση και οι εργαζόμενοι έπαιρναν επιτέλους οικονομική ανάσα λαμβάνοντας το επίδομα ανεργίας.
“Τα τελευταία 10 χρόνια που ήμουνα υπάλληλος στην Ένωση επικρατούσε ένα καθεστώς απληρωσιάς, δηλαδή δεν παίρναμε τα λεφτά μας ποτέ και όλα. Για αυτό και έχουν μαζευτεί κάτι χρωστούμενα απίστευτα. Για μένα προσωπικά ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ. Εξενταπέντε από τους συναδέλφους κάναμε επίσχεση εργασίας το τελευταίο χρόνο γιατί δεν είχαμε να φάμε, πολύ απλά τα πράγματα και παίρναμε το επίδομα της επίσχεσης.Ορισμένοι εργαζόμενοι κάνανε από 8 έως 12 μήνες επίσχεση. Μόλις έκλεισε η Ένωση ο ΟΑΕΔ μας ζήτησε τα ένσημα που προφανώς εμείς δεν τα είχαμε γιατί είχαμε κάνει επίσχεση εργασίας και για αυτό θα έπρεπε να το λύσει το δικαστήριο. Έκανε 27 μήνες να βγει μια απόφαση από το δικαστήριο και να καθαρογραφεί, η οποία λέει ότι καλώς κάναμε επίσχεση εργασίας, ουσιαστικά κερδίζοντας το δικαστήριο.Όμως αυτή η απόφαση ήταν προσωρινά εκτελεστή, δηλαδή είχε δικαίωμα ο σύνδικος πτώχευσης μέσα σε ένα μήνα να κάνει έφεση στην απόφαση που έβγαλε το δικαστήριο.Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ο σύνδικος πτώχευσης νόμιμα έκανε έφεση την τελευταία μέρα της προθεσμίας με αποτέλεσμα να περιμένουμε από 8 έως 16 μήνες να βγει η απόφαση. Θα είναι θετική ή αρνητική; Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Το εφετείο είναι κάτι διαφορετικό. Που σημαίνει ότι θα περιμένουμε άλλους 8 έως 16 μήνες για να πάρουμε το επίδομα ανεργίας.Αυτό θέλω να σημειωθεί δεν έχουμε πάρει ακόμα επίδομα ανεργίας!Σε μια πολιτισμένη χώρα το 2016, οι εργαζόμενοι να απολύονται και να μην παίρνουν το επίδομα ανεργίας για 27 μήνες και να έχει το δικαίωμα ο οποιοσδήποτε,  νόμιμα, δεν είπαμε ότι το κάνει παράνομα, να τραβήξει αυτή την ταλαιπωρία που τραβάνε οι εργαζόμενοι άλλους 16 μήνες τουλάχιστον το βρίσκω απάνθρωπο από την πλευρά την ανθρωπιστική! Οι ζωές μας έχουν καταστραφεί δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα! Έκλεισε ένα μαγαζί  80 ετών στην Πρέβεζα , έκλεισε ένα μαγαζί με 5 χιλιάδες μέλη και δεν έπεσε καρφίτσα.Δεν κουνήθηκε τίποτα!Έγιναν όλα τόσο βελούδινα! 120 οικογένειες πήγαν σπίτι τους, χωρίς αποζημίωση και οι 65 από αυτούς χωρίς ταμείο ανεργίας !
Και για 27 μήνες, κερδίσαμε το δικαστήριο και η απόφαση ήταν προσωρινά εκτελεστή και νόμιμα ο σύνδικος πήγε και έκανε έφεση την τελευταία μέρα της προθεσμίας!Θέλω να το καταλάβετε λίγο και να δείτε και πιο είναι το ψυχολογικό κομμάτι που περνάμε!Οι απογοητεύσεις που περνάμε είναι καθημερινές και σε προσωπικό επίπεδο επιβαρύνουν πάρα πολύ και τις σχέσεις μας με τους γύρω μας και τις σχέσεις μας με τα παιδιά μας με την καθημερινότητα μας!
Νόμιμα έχει ενεργήσει ο σύνδικος, όπως και νόμιμα θα ενεργούσε αν δεν έκανε έφεση.Αυτό που θέλουμε να πούμε εμείς σαν εργαζόμενοι είναι κατα πόσο το νόμιμο είναι ηθικό!
Στις σημερινές συνθήκες που ζούμε αν αυτό εξυπηρετεί την κοινωνία της Πρέβεζας, τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή και κατα πόσο επηρεάζει αυτούς τους ανθρώπους.Έχουμε παιδιά πίσω έχουμε οικογένειες και ευχόμαστε να ξαναστηριχθούμε στα πόδια μας” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπατσότσος.
Κλείνοντας ο κ. Παπατσότσος αναφέρθηκε στην αριστερά λέγοντας:
“Με αφορμή την παρουσίαση ενός βιβλίου που ήμουνα, της Ελπίδας της Παπαδημητρίου με τίτλο Μνήμη, αιώνια αντίσταση, θα ήθελα να πω ότι τους αριστερούς τους κρίνουν οι πράξεις τους. Οι αριστεροί βάζανε στην άκρη τις οικογένειες τους, τις δουλειές τους και φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν και υπέφεραν τα πάνδεινα.Τώρα μερικοί αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί της σημερινής γενιάς, αυτοί που οδηγούν τα 4Χ4 , με την άνεση που τους προσφέρει ο καναπές τους, μάλλον, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, περνούν αποφάσεις αντιλαϊκές, ενάντια στους εργαζομένους. Θέλω να τους πω ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά και τους καλώ να αποποιηθούν τον όρο του αριστερού.Κάνουν κακό στην αριστερά! Πρέπει να το καταλάβουν οι αριστεροί και να τους βγάλουν σαν την μύγα μέσα από το γάλα!”   

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites