Άλλη μια γιορτή του Surf πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο της Πάργας

Το late call του WBSF απέδωσε καρπούς και το Trials event για το 2nd Medditerean Surf Contest που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο της Πάργας την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, έδωσε μια πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει στους τελικούς. Από τις 35 online αιτήσεις συμμετοχών, τελικά κατάφεραν να παρευρεθούν στους αγώνες 16 αθλητές, γεγονός απόλυτα κατανοητό δεδομένης της μεγάλης απόστασης του spot καθώς και της ημέρας που επιλέχθηκε για να γίνουν οι προκριματικοί.
Η παραλία από το πρωί ήταν έτοιμη να υποδεχθεί τους 16 συμμετέχοντες που ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και το Κάστρο έδειχνε να έχει κέφια.

Το check in των αθλητών έγινε στις 9:30 και ακολούθησε το riders meeting έτσι ώστε να δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες στους αθλητές από τη διοργάνωση για τον τρόπο που θα τρέξει το trials, το Judging και το spot.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Επιτροπή του Contest απαρτιζόταν αποκλειστικά από Έλληνες κριτές με την πιστοποίηση της ISA  και συγκεκριμένα τον Δημήτρη Αρώνη, Χρήστο Χατζή, Ντίνο Κοπανιτσάνο με  Head Judge τον Μάνο Κατσαράκη, Beach Marshall & Announcer τον Σταύρο Αργυρό και τον Contest Director του WBSF, Νίκο Αθανασίου και κατά κοινή ομολογία εξετέλεσαν την δουλειά τους αρκετά καλά, κάτι που ανοίγει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του αγωνιστικού surf στην Ελλάδα και την εξέλιξή του.

Για την κατανομή των αθλητών στο Ladder, έγινε κλήρωση αμέσως μετά την ολοκλήρωση του riders meeting και η πρώτη πιθανή εκκίνηση που είχε ανακοινωθεί για τις 11:00 έγινε πραγματικότητα με την διάρκεια των heat στα 30 λεπτά.

1o HEAT

Στο πρώτο heat το όνομα που επιβλήθηκε ήταν αυτό του Λουκά Κατσένη που έλειπε πέρυσι από το 1st MSC και έδειξε πόσο καλά γνωρίζει το spot αλλά και το άθλημα του surf με πολύ ολοκληρωμένα κύματα αν και υπέπεσε σε Interference.

Δεύτερος πέρασε ο Ηλίας Αντωνόπουλος με ένα πολύ καλό κύμα που κράτησε τον Βασίλη Ρεϊση εκτός των semifinals, ενώ ο local Δομήνικος Μπάτσιος δεν κατάφερε να πείσει τους κριτές με την απόδοσή του, παρά τα κύματα που πήρε.

2o HEAT

Δεύτερο Heat και εδώ με ξεκάθαρο φαβορί τον Βασίλη Μίσσα που επιβεβαίωσε την φήμη του ως καλό surfer και μαζί με τον Local Μάριο Ζερέ, που επέλεξε την τακτική να περιμένει στην αρχή του heat τα μεγάλα κύματα και στην συνέχεια τα πιο μικρά αλλά μακρύτερα, πέρασαν στο δεύτερο γύρο έναντι του Νίκου Μαυρίδη. Ο Ευάγγελος Μπάρας έδειξε εκτός κλίματος με πολύ λίγα κύματα και κανένα ολοκληρωμένο.

3o HEAT

Στο τρίτο heat o Κωνσταντίνος Κωστόπουλος πήρε το αίμα του πίσω για τον περσινό του αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του 1st Msc και μαζί με την Αργυρώ Πορή, την μοναδική κοπέλα του trials, εξέπληξαν ευχάριστα τους  κριτές και πήραν το εισιτήριο για τα semi finals.
O Νικόλας Μηλιώνης άργησε να συντονιστεί με το spot και πήρε λίγα κύματα που δεν άφησαν περιθώρια για μεγάλα  σκορ από τους κριτές, ενώ ο Davor Pavikj πήρε το βάφτισμα του πυρός για το αγωνιστικό surf και έδειξε το μέλλον που κρύβει η περιοχή της Πάργας μαζί με τον Θοδωρή Κοκκόρη τον οποίο θα δούμε σίγουρα στα Trials του χρόνου.

4o HEAT

Το τέταρτο heat είδε τις συνθήκες να πέφτουν λίγο και η επιτροπή  έδωσε extra 5 λεπτά που αποδείχθηκαν κρίσιμα για τους αναβάτες και αμέσως μετά έθεσε το contest σε Stand by αφού η κοινή πεποίθηση όλων ήταν, εφόσον υπήρχε άνεση χρόνου, να έχουμε το δυνατόν καλύτερες συνθήκες. Από ότι φάνηκε η αλλαγή του καιρού απλά έκανε την περιοδικότητα των κυμάτων μεγαλύτερη και το contest επανήλθε με το 4ο heat και  διάρκεια 35 λεπτών.
Επιτυχώς το 4ο Heat έδειξε ότι οι συνθήκες ήταν εκεί και ο Γιάννης Βιδάλης κάνοντας μια από τις top turns του contest  δεν άφησε περιθώρια για την πρώτη, θέση ενώ ο Νικος Καλατζάκης παίρνοντας το μάθημά του από πέρσι, ήρθε με μεγαλύτερο σανίδι και μπόρεσε να καταφέρει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω τον Μάνο Μαυρομάτη με λίγα αλλά αποτελεσματικά κύματα, αλλά και τον Θεόδωρο Παπακωνσταντίνου.

1ος Ημιτελικός

Στον πρώτο Ημιτελικό ο Λουκάς Κατσένης συνέχισε να κάνει τα δικά του με το κύμα της ημέρας και με 3 φιγούρες πάνω σε αυτό και να αποδεικνύει ότι το spot του ανήκει, ενώ οι δύο Κρητικοί, Καλατζάκης και Κωστόπουλος, δεν άφησαν ευκαιρία στο Ζερέ και εξασφάλισαν την θέση τους στο 2nd Msc.

2ος Ημιτελικός

Ο δεύτερος ημιτελικός έμελλε να αναδείξει το «αγκάθι» του contest με μια σειρά από γεγονότα με αμφιλεγόμενα interference και μη αγωνιστική τακτική από τους αναβάτες (θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε αυτό σε επόμενο άρθρο μας).

Με εξαίρεση το Βασίλη Μίσσα που ξεχώρισε πρώτος, οι υπόλοιποι 3 αναβάτες κατάφεραν να ισοβαθμήσουν και αναγκαστικά μετρήθηκαν τα επιμέρους σκορ από κάθε κριτή. Η Αργυρώ Πορή, παίζοντας με ασφάλεια έδωσε στους κριτές αυτό που ζητούσαν και μαζί με τον Ηλία Αντωνόπουλο έκλεισαν την τελική 6αδα που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του 2nd MSC.

Τελικός

Ο τελικός είδε τους αναβάτες πιο ελεύθερους και να απολαμβάνουν τα κύματα που τους χάριζε το Ιόνιο. Ο Λουκάς Κατσένης με το μοναδικό aerial του contest σφράγισε τη νίκη του και ο Κωστόπουλος έδειξε τεχνική και στροφές στο critical μέρος του κύματος που τον ανέδειξαν μπροστά από τον Βασίλη Μίσσα και ένα πολύ επικίνδυνο αντίπαλο όταν τα κύματα μεγαλώνουν.

Με το εντυπωσιακό heat του τελικού και την απονομή των golden pass για το 2nd Msc, ολοκληρώθηκε το Trials και οι ετοιμασίες για τον μεγάλο τελικό ξεκινάνε.

Photos by Albena Todorova

Η τελική κατάταξη των προκριματικών, όσον αφορά τους επιλαχόντες και ΟΧΙ τον αγώνα (γιατί εκεί οι θέσεις 5-8 και 9-16 θα ισοβαθμούσαν), έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως με τους πρώτους 6 αθλητές να παίρνουν την πρόκριση για τους τελικούς και οι θέσεις από 7 έως 16 να μένουν στην αναμονή ως επιλαχόντες σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν οι συμμετοχές μεταξύ των 24 αθλητών του τελικού.
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites