Ξεκίνησε ο εορτασμός για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας

 Mε την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Νικόπολης την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος ξεκίνησε ο εορτασμός για την 104η Επέτειο από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας. Την τελετή η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου τίμησαν με την παρουσία τους αρχές και φορείς καθώς και αντιπροσωπείες σχολείων .

 Οι εκδηλώσεις από το Δήμο Πρέβεζας συνεχίζονται σήμερα το βράδυ στις 7.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας με την κεντρική επετειακή εκδήλωση που περιλαμβάνει ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα, μουσικό ταξίδι από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας. Αύριο Παρασκευή και ώρα 8.30 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Νικόπολέως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ενώ στις 10.30 θα ακολουθήσει επίσημη δοξολογία. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Ελένη Συνεσίου διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας. Στην συνέχεια θα γίνει επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης. Την Κυριακή εξάλλου στις 9.30 το πρωί και στο πλαίσιο της εορτής της Απελευθέρωσης θα τελεστεί το Μνημόσυνο των Δωρητών του Δήμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους προκειμένου να τιμηθούν οι άνθρωπο που προσέφεραν στο Δήμο την περιουσία τους εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη για τον τόπο τους και τον συνάνθρωπο.
πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites