Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: «H «αεροπειρατεία» των δημόσιων συχνοτήτων έχει τελειώσει οριστικά».

Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε και  συγκρούεται με την ανομία και την ασυδοσία που επί 27 χρόνια κυριαρχεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και η οποία  δημιούργησε εύφορο έδαφος στη διαπλοκή, αλλά και στην παραπληροφόρηση. Συγκρούστηκε και συγκρούεται με οικονομικά ισχυρούς επιχειρηματίες, καταπατητές δημοσίων συχνοτήτων, οι οποίοι πίστευαν ότι θα βρίσκονται για πάντα στο απυρόβλητο. Έχουν καταλάβει , πλέον, ότι αυτό δεν ισχύει.
Επειδή, η ΝΟΔΕ  Ν.Δ.  Πρέβεζας φαίνεται ότι δεν έχει κατανοήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οφείλουμε να την ενημερώσουμε :
α). Άπειρες αποφάσεις της διοίκησης ακυρώνονται καθημερινά από το ΣτΕ και πλείστα  άρθρα νόμων έχουν κριθεί αντισυνταγματικά. Όποιος προβάλει στην απόφαση του ΣτΕ τους μύχιους πόθους του, να συνέλθει. Το άρθρο 2Α του ν. 4339/15 κρίθηκε αντισυνταγματικό, όχι ολόκληρος ο νόμος.
β) Ο νόμος Παππά θέτει μια σειρά από ουσιαστικούς κανόνες (προσωπικό, εξοπλισμός κ.λπ.) ως προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία των καναλιών. Αυτοί συνεχίζουν να ισχύουν. Το μόνο που κρίθηκε αντισυνταγματικό είναι το γεγονός ότι τη διαδικασία αδειοδότησης διεξήγαγε η διοίκηση και όχι η ανεξάρτητη αρχή (Ε.Σ.Ρ).
γ)  Όταν το Ε.Σ.Ρ. συγκροτηθεί και αναλάβει την ευθύνη της διεξαγωγής του διαγωνισμού και της αδειοδότησης όσων πλειοδοτήσουν, ο νόμος που θα εφαρμόσει θα είναι ο ίδιος, ο τόσο μισητός για τη Ν.Δ. “νόμος Παππά”.
Η Ν.Δ., που σήμερα αυτοπαρουσιάζεται ως υπέρμαχος της συνταγματικής τάξης,  εδώ και μήνες παρεμποδίζει τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο. Ήρθε η ώρα, που η Ν.Δ. θα πρέπει να δώσει καθαρές απαντήσεις, όχι στην κυβέρνηση, αλλά στους συμπολίτες μας. Δέχεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να πληρώνουν  για  τη  χρήση  ενός  δημόσιου  αγαθού;  Θα  συναινέσει,  επιτέλους,  στη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα; Ή θα παρακωλύει τις όποιες διαδικασίες ρύθμισης, υπακούοντας στα συμφέροντα της διαπλοκής , την οποία εξέτρεφε επί χρόνια;
Όσο και αν τα στελέχη της Ν.Δ. ονειρεύονται εκλογές ή υποχωρήσεις, να είναι βέβαιοι ότι δεν θα τους περάσει. H  «αεροπειρατεία» των δημόσιων συχνοτήτων έχει τελειώσει οριστικά.  Άμεσα, η κυβέρνηση θα καταθέσει νέα νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή, προκειμένου να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το Ε.Σ.Ρ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και θα το κάνει.

                                                           Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites