Μαζική και μαχητική η συγκέντρωση και η πορεία του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες στη Φιλιππιάδα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και ιδιαίτερα για τους πρόσφυγες που διαμένουν στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στη Φιλιππιάδα.
Η συγκέντρωση ήταν μία πρώτη απάντηση ενάντια σε όσους σήμερα προσπαθούν να παίξουν παιχνίδια εις βάρος των κατατρεγμένων προσφύγων.
Ήταν έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης που χτυπάει ευθεία το ρατσισμό και τις φασιστικές αντιλήψεις που προσπαθεί η ΧΑ να καλλιεργήσει στον λαό της περιοχής που τόσο καιρό στέκεται αλληλέγγυα στους πρόσφυγες.
Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση την έκανε ο Κώστας Κωτσαντής μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ.
Ο ομιλητής  καταδίκασε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους καταδεικνύοντας τους ενόχους «Αυτοί που βομβαρδίζουν τις πατρίδες των προσφύγων, αυτοί που τους οδηγούν στην προσφυγιά και τη μετανάστευση είναι οι ίδιοι που τώρα τους εγκλωβίζουν, εμποδίζοντάς τους να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού τους προορισμού.
Είναι οι ίδιοι που βομβαρδίζουν τα δικαιώματα και του ελληνικού λαού όπως και κάθε λαού, που τσακίζουν κατακτήσεις της εργατικής τάξης που κερδήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες. Που βαθαίνουν την εκμετάλλευση.»
Ο ομιλητής ανέφερε τους όρους με τους οποίους πρέπει να φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους προκειμένου να γίνει κάπως ποιο υποφερτή η παραμονή τους λέγοντας «Γι’ αυτό καλέσαμε και καλούμε το λαό μας και το κίνημά του να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του, την πολύμορφη συμπαράσταση και τη ζεστασιά του απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες διεκδικώντας:



  • Ανοιχτούς και ανθρώπινους, οργανωμένους από το κράτος χώρους φιλοξενίας
  • Να  παρέχονται δωρεάν, επαρκής και υγιεινή σίτιση, περίθαλψη και εξειδικευμένες υπηρεσίες για όλους τους πρόσφυγες, με ευθύνη του κράτους και όχι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που εκμεταλλεύονται την προσφυγιά κάνοντας μπίζνες φιλανθρωπίας.
  • Το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένα παιδί προσφύγων.
  • Να εξασφαλιστεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, κ.ά.), καθώς και η ασφαλής μεταφορά των παιδιών από το ίδιο το κράτος, όπου χρειάζεται.»
Ο ομιλητής αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε στο 2ο δημοτικό Φιλιππιάδας λέγοντας «Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να απομονώσει τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, που δημιουργούν εικόνα μεσαίωνα για την περιοχή.   
Τις φωνές που ακούστηκαν, μέσα από τις ανακοινώσεις κάποιων λιγοστών γονέων στο  2ο δημοτικό σχολείο Φιλιππιάδας. Φτάνουν να σπέρνουν το μίσος ακόμα και στις παιδικές ψυχές, ρίχνοντας ύπουλα το φασιστικό τους δηλητήριο. Βάζουν στο στόχαστρο απελπισμένους και εξαθλιωμένους πρόσφυγες και αθωώνουν τον πραγματικό ένοχο.
Καλούμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να απομονώσουν τέτοιες φωνές μίσους που δηλητηριάζουν τη συνείδηση της νέας γενιάς.»
Ο ομιλητής ανέδειξε και της ευθύνες της συγκυβέρνησης λέγοντας «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι δεσμευμένη από τις αποφάσεις της ΕΕ που στήριξε και οι οποίες δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις. Έχει τεράστιες ευθύνες.»
Και κατέληξε «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θα συνεχίσει, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, τη δράση του μέσα στην εργατική τάξη και το λαό, τις πρωτοβουλίες του στο διεθνές κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα, για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά τον πόλεμο και τη φτώχεια, την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Οδηγός μας είναι το κάλεσμα των ιδρυτών της θεωρίας μας με το κομμουνιστικό Μανιφέστο. «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε »
Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Φιλιππιάδας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites