Κυριακή, 22/04/2018

Ζητά το κλείσιμο του Κέντρου Φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα ο Νίκος Καλαντζής

Να τηρηθεί απαρέγκλιτα και να ληφθεί σοβαρά υπόψη στον σχεδιασμό για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, η δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Αμύνης κ. Βίτσα, ότι η λειτουργία της δομής ολοκληρώνεται με την παρέλευση 8μήνου, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής.
Διαβάστε την επιστολή:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΠΡΟΣ: κ. ΦΙΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


κ. ΠΑΝΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
κ. ΜΟΥΖΑΛΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
κ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α’ & Β’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΜΜΕ


Κύριε Υπουργέ,


Εν όψει του σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη δημιουργία τάξεων υποδοχής παιδιών προσφύγων σε Σχολεία, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την γραπτή δέσμευση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στον χώρο του πρώην στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” στη Φιλιππιάδα.  Με βάση τη συγκεκριμένη δέσμευση (δείτε την επισυναπτόμενη επιστολή) η λειτουργία της δομής ολοκληρώνεται με την παρέλευση 8μήνου, ήτοι εντός του Οκτωβρίου, καθώς λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο.
Παρακαλούμε, όπως, η συγκεκριμένη δέσμευση της κυβερνήσεως να τηρηθεί απαρέγκλιτα και να ληφθεί σοβαρά υπόψη στον σχεδιασμό για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων. Επίσης σας καλούμε να συνυπολογίσετε την αναστάτωση και την έντονη ανησυχία που έχουν προκληθεί σε μεγάλη μερίδα των γονέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας.


Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία.


Με εκτίμηση


Καλαντζής Νικόλαος


Δήμαρχος Ζηρού   

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ